24. kesäkuuta 2020

Värillinen koristeapilaYhteistyö: Huiskula*

Niin vähään tyytyväinen, niin näyttävä. Sitä ovat valkoapiloista jalostetut koristeapilat (Trifolium). Olen näitä monta vuotta hehkuttanut täällä blogissakin (mm. täällä ja täällä). Taisin kasvatella näitä ensimmäistä kesää viisi vuotta sitten. Silloin metsästin niitä kissojen ja koirien kanssa, tänä kesänä niitä oli  puutarhamyymälöissä jo hyvin. Mietin silloin aikoinaan mikä ihmeen nimi niitä kuvaisi parhaiten, kun suomenkielistä vakiintunutta nimeä ei ollut, ja päädyin koristeapilaan.


Lehdet on TODELLA koristeellisen väriset. Sävyt niissä on hyvin erilaiset lajikkeesta riippuen. Kasviin tulee valkoapilamaisia kukkia, kookkaampia, varsinkin jos lannoitus on kunnossa. Joinakin vuosina olen jättänyt kukat (ja nyppinyt ohikulkiessani vanhat) ja joinakin vuosina olen nyppinyt lähes kaikki jo saman tien niiden ilmestyttyä. Koristearvo tässä kasvissa on mielestäni juurikin lehdissä. Välillä minulla on ollut näitä sekaistutuksissa ja välillä omillaan sellaisenaan, kuten tänä vuonna tässä sisäänkäynnillä.Sen olen tässä vuosien saatossa huomannut, että välillä tämä menestyy niin hyvin, että se leviää kukkapenkkiin tai nurmikolle. Siitä en tykkää. Toisaalta leviäminen ei ole mitään massiivista, mutta kuitenkin. Tämän vuoksi vältän ruukun sijoittamista niiden läheisyyteen.


Punalehtinen lajike 'Isabella'Mustalehtinen lajike 'Dark Debbie'.

Mitä sanot? Onko nämä koristeapilat olleet sun juttu?

* apilat saatu Huiskulasta.

--
Coloured clovers red 'Isabella' and black 'Dark Debbie'.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   /  Pinterest   /   Bloglovin'   /   blogit.fi

SHARE:

7 kommenttia

 1. Oi kun on kaunis,en ole nähnyt tuota apilaa missään, eli saako niitä Huiskulasta ostaa suoraan, siis turun huiskulasta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!! Koristeapiloita saa hyvin varustelluista puutarhamyymälöistä ja kukkakaupoista. Huiskula toimii viljelijänä ja tukkurina edellä mainituille tahoille.

   Poista
 2. Onpa voimakkaan punertavat lehdet tuossa laakeassa astiassa <3

  Miust taas oli kiva kun tuommonen tummempilehtinen koristeapila oli siementänyt etupihan pikku nurmikolle ja siellä kasvaa nyt vähän luonnostaan. Naapuri mokoma yks aamupäivä surautti ruohonleikkurilla meidänkin nurmikkoa ja rusautti mutkalle siellä olleen varoitusmerkin. Miehen kun olin sillä saanut opetettua ettei niitä saa hävittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Apila nousee kyllä vaikka olisi surautettu leikkurilla päältä. Älä siis huoli! :)

   Poista
 3. "Löysin" ne vasta tänä keväänä ja olen tosi ihastunut. Toivoisin että voisin talvettaa näitä kellarissa ja hyödyntää vuodesta toiseen. Katsotaan onistuuko. Siementaimista ei taida aina välttämättä tulla täysin samanlaisia, ainakin kuulin jostakin että kukan väri oli muuttunut vaaleaksi.

  VastaaPoista
 4. Olen henkilö, joka myöntää lainoja tarvitseville, tarjoan paikallisia ja kansainvälisiä lainoja. En pyydä paljon asiakirjoja, vain rehellisyyttä ja luotettavuutta. Ota yhteyttä tänään ja kerro minulle, kuinka paljon haluat lainata. Olen valmis tyydyttämään asiakkaani 24 tunnin kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Jos olet kiinnostunut, voit kirjoittaa meille vain whatsappilla tai sähköpostilla:

  WhatsApp: +33752366330
  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig