9. kesäkuuta 2020

KukkapenkkinäytelmäHip hei ja terveiset täältä kesän keskeltä! Aika virtaa mahdotonta vauhtia eteenpäin ja kesä siinä samalla. Välillä kerkeän puuhata pihamaalla, ja se tuntuu joka kerta ihan luksushommalta. Otin muutaman kuvan alaterassin istutusaltaasta, jossa kukkii tällä hetkellä iiihanasti tulppaanit 'Black Hero' ja 'Queen of Night'. Nämä tummakukkaiset (mustaksikin tituleeratut) tulppaanit on kyllä mun mieleen. Varsinkin nyt ihastelen tuota kerrottua Black Heroa (alakuvassa).
 Nämä värilliset tulppaanit, keijunkukat ja upeat japaninvaahterat sitovat tummat värit yhteen muuten vihreän kokonaisuuden keskellä. Pidän siitä, että kukkapenkissä tapahtuu koko ajan ja ilme muuttuu. Dynaamisessa istutuksessa kasvit on enemmän sekaisin verrattuna tavanomaiseen penkkiin, jossa kaikilla lajeilla on oma staattinen paikkansa kokonaisuudessa. Pidän harkitusta villeydestä. Se sopii mielestäni paikkaan, jossa istutuksella on tarkat raamit (kuten rajattu istutusalue), modernihko ympäristö tai esimerkiksi julkisilla alueilla rakennettu kaupunkiympäristö.


Tämän penkin ilme muuttuu taas kohta. Tulppaanit lopettavat, laukat, akileijat ja lehtoängelmät kukkivat, siniheinät nousevat ja harmautta pian tuovat ohotanmaruna ja nukkapähkämö. Ou jeah, ihana kesäinen kukkapenkkinäytelmä, jossa tapahtuu koko ajan.Tältä tässä penkissä näytti vielä tasan kuukausi sitten toukokuussa. Näytelmä jatkukoon!

Haluatteko myöhemmin nähdä jatko-osan?

--
Garden, garden, garden!
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   /  Pinterest   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:

4 kommenttia

 1. Jep, ehdottomasti kiinnostaa nähdä tämän näytelmän jatko-osa. Nämä laajemmat kuvat puutarhastasi ja sen istutusalueista ovat kivoja.
  Minäkin pidän vähän villimmistä istutusalueista, joissa tapahtuu pitkin kesää. Ja tummat tulppaanit on ihania, ne tuovat kivasti särmää kukkapaletin hempeämpiin sävyihin.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jatkoa siis seuraa!

   Tummat tulppaanit on erittäin jees, nyt jo kaipaan niitä kun juuri lopettelevat kukintaansa.

   Poista
 2. Onpa Black Hero todellakin kaunis!
  Ja niin harmonisen nätisti sävyt sopivat japaninvaahteran, keijunkukkien ja alliumien joukkoon. <3
  Aurinkoa päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on kyllä värivalinnat kohdillaan, ja noi tummat tulppaanit todella antaa särmikkyyttä ja kivasti korkeammalta kokoaa yhteen värejä.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig