28. helmikuuta 2020

#trendiperjantai - trendivärit 2020

Kuva: Flower Council Holland

Hip hei,
niin se meni kuukausi ja nyt olisi trendiperjantain vuoro. Tällä kertaa ajattelin pureutua niinkin selkeään aiheeseen kuin trendivärit 2020. Erilaiset eri yritysten ennustamat ja määrittelemät värimaailmat ovat mielestäni olleet aina kiehtovia. Esimerkiksi Pantonen viime vuoden väri Living Coral kirvoitti leikkokukkamaailmassa upeita juttuja värin tiimoilta ja sitä edellisin vuoden Ultra Violet sai ihmiset viljelemään violetteja vihanneksia. Väreillä voidaan ilmaista tunteita ja fiilistä ja siksi niiden peilaaminen ajassa on vähintäänkin mielenkiintoista. Pantonen tämän vuoden väri on ajattoman sininen Classic Blue (19-4052) ja Tikkurilan lempeä keltainen Lemonade (H300).

Pantone: Classic Blue (19-4052)

Sininen on ajaton, älykäs ja rauhoittava mutta myös kylmä väri. Kun siinä on mukana ripaus punaista saadaan violettiin taittava sävy, mutta Classic Blue on hyvin "oikea" sininen. Tämä väri on meillä suomalaisille tärkeä liittyen Suomen lipun väritykseen.

Mitä klassisen sinisiä kukkia löytyy puutarhaan tai kukkakimppuihin?
- mm. sinipiikkiputki, sinipallo-ohdake, talvio, akileija, lemmikki, hortensia, helmililja, skilla, kärhöt, ritarinkannukset, iiris, rotkolemmikki, hyasintti, salvia, kellot esim. kissankello, tädyke, lupiini, törmäkukat, ruiskukka, hortensia, lobelia, neidot, orvokki

Tikkurila: Lemonade (H300)


Keltainen väri on taas hyvin itsevarma, optimistinen, iloinen ja jokseenkin ekstrovertti. Keltainen voi mielestäni olla sekä kylmä että lämmin riippuen siitä mitä muuta väriä siihen on sekoitettu. Tämä Lemonade on ihanan lempeä sävy.

Mitä lempeän keltaisia kukkia löytyy puutarhaan tai kukkakimppuihin?
- mm. isoköynnnöskrassi, värililjat, akileija, esikko, leukoija, atsalea, alppiruusu, auringonkukka, ruusu, kehäkukka, kosmoskukka, daalia, tulppaani, hyasintti, marketta, gladiolus, kultakärsämö, pasuunakukka ja pensashanhikki 


Tullaanko sinun puutarhassasi tai kukkajutuissasi näkemään sinistä TAI keltaista tänä vuonna enemmän kuin yleensä?
Pantonen yksi väripalettiehdotus Classic Bluen ympärille.

Minä innostuin sinisen eri sävyjen yhdistämistä beigen ja ruskean sävyihin, ja oli pakko vähän koittaa kuinka nämä Pantonen yhden väripalettiehdotuksen kukat sopisivat toisiinsa. Kivasti ne menevät yhteen ja voisin vaikka nähdä tämän tyyppisen väriyhdistelmän kesäkukkaruukuissani ensi kesänä. Tässä ruukkuistutuksessa olisi: daalia 'Café au lait', lilja 'Pink Giant', liuskalaventeli, oranssihtava-vaaleanpunertava orvokki, kranssi 'Milkmaid', pronssisara, akileija 'Blue Barlow' ja sinisarja. Muuten minulle hyvin tuttuja ja käytettyjä värejä - paitsi tuo sininen :)

Tämän postauksen kuvat on kerätty eri lähteistä luomaan inspiraatiota. Kuvien lähteet ellei omiani:
ZetasNelson GardenMustila puutarha, Tikkurila, PantoneFloret Flowers, Flower Council Holland. Toivottavasti näistä syntyi jotain idiksiä puutarhakauteen 2020!

Trendiperjantaipostaukset:
1) Luonnonmukaisuus

--
My new blog serie called #trendiperjantai is now all about trendy colours blue and yellow.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   /  Pinterest   /   Bloglovin'   /   blogit.fi

SHARE:

2 kommenttia

  1. Olipa taas niin kiva postaus! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kiva kuulla - erityisesti nyt kun tämä blogi tosiaan päivittyy niin harvakseltaan.

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig