29. heinäkuuta 2019

Lempeää laskeutumista arkeenYhteistyö: Huiskula*

Täällä aletaan hiljalleen laskeutumaan arkeen - muutetaan rytmejä ja käännetään mieltä vastaanottamaan hektinen arki. Se ei onneksi ala ihan samantien, joten aikaa lempeään laskeutumiseen onneksi on.  


Ei sillä. En varsinaisesti loman loppumista harmittele. Lomalla on ihanaa, mutta niin on arjessakin. En ole ihan hirveästi loman aikana puutarhassa puuhastellut, vaan ottanut siitäkin oikeasti vähän lomaa. Ja se on näkynyt täällä blogissakin. Arjen pian alkaessa pyrin siihen, että blogi päivittyisi taas kaksi kertaa viikossa - kuten keväälläkin. Yksi tämän kesän ihastus on pelargoni 'Apple Blossom'*. Sillä on valko-vaaleanpunertavat kukat. Pidän pelargoneista niiden helppohoitoisuuden vuoksi. Ja lisäksi niitä on aivan valtava määrä erilaisia, joten kyllästymään tähän kasvisukuun ei aivan heti pääse.


Toinen kaunis kukkija on australian villipelargoni. Sen vallaton rento kasvutyyli sopii minun puutarha- ja kukkafilosofiaani täydellisesti.


Nyt toivottelen loistoviikkoa! Ihania viilenneitä kesäpäiviä sinne.

* 'Apple Blossom' saatu Huiskulasta.

--
Greetings from my terrace.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi


SHARE:

22. heinäkuuta 2019

CPH Garden showpuutarha: HaveglæderHellou, miten siellä menee? Tässä nyt viimein postaus, jonka lupasin jo hyvän aikaa sitten. Olin siis viimeisimmällä Kööpenhaminan reissullani käymässä puutarhanäyttelyssä nimeltään CPH Garden. Tässä postauksessa on kuvia minua kaikista eniten puhutelleesta showpuutarhasta. Tämä kokonaisuus oli todella taiten suunniteltu ja rakennettu. Harmi, ettei se taida ihan näistä kuvista välittyä. Puutarhanäyttelyn omilla sivuilla on myös kuvia tästä huikeasta kokonaisuudesta.


Tämän showpuutarhasuunnitelman takana oli Our Landscape Designs niminen yritys, joka taitaa toimia sekä Iso-Britanniassa että Tanskassa.Harmoninen värimaailma, luonnollisen upeat materiaalit, kerrokselliset ja kivasti ryhmitellyt istutukset - ja huomion kivasti kiinnittävät yksityiskohdat kuvaavat hyvin tätä kokonaisuutta. Tähän pieneen puutarhaan olisin voinut jäädä oleskelemaan pidemmäksikin aikaa.--
This show garden was my favourite on CPH Garden Show. Company behind it was Our Landscape Designs.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi

SHARE:

14. heinäkuuta 2019

Kalajoen hiekatOlimme viime viikolla lomareissullamme käymässä myös Kalajoella. Ihastuin taas sen upeisiin hiekkadyyneihin ja tyyneen, mutta silti karuhkoon maisemaan. Tuota ihanan väristä hiekkaa riittää silmänkantamattomiin.


Katse pääsee hiekkakenttien yli meren ulappaa pitkin KAUAS. Ja se tuntuu aika luksukselta näin arkena tiiviisti asuessa.--

Innostuin niin tästä Kalajoen värimaisemasta, että koostin Versoilevaan tyynen ja rauhoittavan inspiraatioartikkelin. Sinne pääset tästä.

--
Colours of Kalajoki beaches are one of my favourites at the moment.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi

SHARE:

12. heinäkuuta 2019

Puutarhanäyttely CPH Garden KööpenhaminassaPalataanpas Kööpenhaminaan, jossa olimme käymässä kolme viikkoa sitten. Yksi tapahtuma oli CPH Garden show, jossa halusin käydä, kun se osui juuri samaan aikaan kaupaungissa olemaan. Miksiköhän?! Olen itse asiassa halunnut käydä tanskalaisilla puutarhamessuilla jo pidempään, ja nyt se onnistui.


Tämä näyttely on järjestetty edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Paikkana toimi peltoaukeama Ballerupissa (jonne pääsee junalla tai autolla). Sinne tyhjälle alueelle oli rakennettu 8 showpuutarhaa ja 9 inspiraatiopuutarhaa. Vähän kuin Chelsea Flower Showssa. Erotuksena kuitenkin mittaluokka ja se, että tämä oli pellolla. Päivä oli todella kuuma ja kirkas. Kuvat nyt eivät aivan ole sitä mitä toivoin, mutta toivottavasti tämä antaa jonkinlaista kuvaa siitä, millaisesta näyttelystä on kyse.


Näyttelyssä oli todella paljon ihmisiä. Eikä ihme, koska Tanska on, ainakin minun mielessäni hyvinkin vahvasti puutarhamaa. Puutarhojen ihastelun lomassa siellä pystyi syömään todella hyvin lukuisissa eri ravintoloissa. Ihanaa puutarhalifestyleä!

Nämä postauksen kuvat ovat lähinnä isommista showpuutarhoista ja pienemmistä inspiraatiopuutarhoista.
Ostettavaa olisi ollut vaikka ja kuinka paljon, joten suosittelen ajamaan tänne kesälomareissulla autolla Suomesta :) 


Jostakin ymmärsin, että nämä järjestettäisiin joka toinen vuosi, mutta nyt tähän hätään en keksinyt mistä sen olin lukenut. Korjaa, jos olen väärässä!

Postaan vielä yhden jutun omasta lempparistani myöhemmin.

--
These pictures are from CPH garden show which was three weeks ago in Copenhagen.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi

SHARE:

9. heinäkuuta 2019

Olohuoneen update


Olohuone on saanut pienen updeitin. Itse asiassa mikään muu ei ole muuttunut paitsi seinän väri, mutta sehän tuo fiiliksen kuin jotain vieläkin isompaa muutosta olisi tapahtunut.


Vaikka onhan siinä seinän maalaamisessakin aina oma operaationsa. Jopa niin paljon, että tämä projekti on tainnut odotella sellaiset puoli vuotta. Nyt pienen kesälomasen pätkän jälkeen päätin, että nyt tai ei koskaan. Listat irti, sivuseinien ja lattian suojaus ja valkoista maalia vihreän seinän päälle. Oli muuten sen verran tumma se vihreä, että täytyi vetää kolme kerrosta pohjamaalia päälle, että sain sen piiloon. 


Sitten kivoimpaan osuuteen eli kalkkimaalin sutimiseen. Olen käyttänyt monessa huoneessa harmaan eri sävyjä Kalklitirin kalkkimaaleista (mm. täällä). Tähänkin seinään luulin ostaneeni beigeen taittavaa harmaata, mutta lopen se onkin beige, jossa on aivan inanen harmaata. Sävy on Celadon primo ja sitä on tässä kaksi kerrosta. Kauhistuin tätä  beigeyttä aluksi, mutta nyt en voisi olla kyllä tyytyväisempi lopputulokseen. Se on harmoninen ja lämmin ja muistuttaa kummasti Kalajoen hiekkadyynejä (josta juuri palauduimme).Omaa silmää hieman ihmetytti tyystin kaiken vihreän katoaminen tästä tilasta, mutta a) kaikki viherkasvit ovat terassilla ja b) SE VIHREÄ SEINÄ on nyt gone. Jiihaa sanon minä!


Mitä sinä tykkäät beigestä seinästä?

--
I chanced the colour of my living room's wall. It used to be greenish and now it's Kalklitir's Celadon primo shade. A beautiful beige.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi

SHARE:

7. heinäkuuta 2019

Kööpenhaminan Tivolin kukkia ja vihreää


Olenpa ollut nyt niin lomalla, etten ole tänne blogiinkaan itseäni saanut raijattua. Niin se aika vaan kuluu kuin huomaamatta, ja yhtäkkiä huomaa että viikko on kulunut edellisestä päivityksestä. En ole kuitenkaan minnekään kadonnut - lomaillut vaan. Ja hyväähän se tekee!Jatketaan nyt siitä mihin viimeksi jäätiin eli Köpiksestä. Kävimme parin viikon takaisella Köpiksen reissulla myös Tivolissa. Minä katselin kukkia ja vihreää siinä missä lapset huvipuistolaitteita ja upeita esityksiä.
Nämä yläpuoliset kuvat ovat alueen Gemuse-ravintolan ulkoalueelta. Olen aiemminkin kirjoittanut tuosta inspiroivasta paikasta täällä. Kaiken sen hälinän keskellä juuri tuossa ravintolassa on ihanan tyyni tunnelma. Tässä Tivolissahan on siis laitteita ja muita huvipuistoaktiviteetteja. Alueen puutarhat ovat TODELLA HIENOT ja hyvin hoidetut. Ja alueella on paljon erilaisia ravintoloita. Sinne on siis kiva mennä olivat tarkoitusperät mitkä tahansa.
Sielläkin oli näitä todella kauniita liljakanukoita, jotka juuri kukkivat. Ihastelin niitä edellisessäkin postauksessa. Lue myös Versoja Vaahteramäen Riinan kokemus kyseisestä kasvista postauksen kommenteista.


Siis niin ihana paikka tämä Tivoli!
Käytkö sinä Tivolissa sen puutarhan kasvien ja kukkien innoittamana?

--
One other favourite places of mine in Copenhagen is Tivoli. It's garden areas are so well kept and so beautiful.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig