31. toukokuuta 2019

Puutarhani tulppaanitTänä vuonna tulppaanikukinta on ollut huikea - ihan mahtava kerrassaan! Minulla on monia todella kivoja lajikkeita penkissä nyt, ja halusin niistä vinkata teillekin. Tosin kaikkia lajikkeita en tunnista, muista tai tunnusta ostaneeni. Viime vuonna laitoin maahan paljon tulppaaneja, ja juuri nyt olen siihen tyytyväinen, vaikka syksyllä manasin, että oliko pakko...!Tulppaanien hehkussa on kyllä sitä jotain. Ne nousevat maasta aika nopeasti kevään tullen, ja hyvässä lykyssä kukkivat pitkään. Tänä vuonna sää on ollut viileä, joten kukinta on kestänyt hyvän aikaa.


Lajikkeista ei saa aina ihan todellista tolkkua netin kuvien tai pussin kyljessä olevien kuvien perusteella. Olisi mahtavaa, jos jossakin täällä meilläkin olisi tulppaanipuisto (tai sipulikukka-). Siellä voisi käydä tsekkaamassa ihanimmat lajikkeet, kirjata ne ylös ja pistää samaiset lajikkeet syksyn tullen multiin. Anyone? Tosin lajikkeita on aivan hirmuinen määrä..


Pidän siitä, että tiedän kukkapenkistäni nousevien kasvien ja kukkien nimet lajikkeita myöten. Tämän vuoksi tilaan esimerkiksi sipulikasvit mielelläni netistä. Tilaukseen kun on helppo aina palata, kun jonkin lajikenimen tarvii palauttaa mieleen.


Mutta niiden ostettujen lajikkeiden kanssa ei voi koskaan olla satavarma, että saa juuri niitä tiettyjä lajikkeita. Sipulit saattavat sekoittua, ja maasta nouseekin eri värisiä kukkia kuin suunnitelmissa oli. Onneksi tätä tapahtuu kuitenkin harvoin! 
Tässä lajikkeet (jotka tiedän) vasemmalta oikealle:
??
'Queen of Night'
'Madonna'
'La Belle Epoque'
??
'Pays Bas'
'Copper Image'Tämä aika on nyt siis tulppaanien. Osa on jo lopettanut kukinnan, mutta parhain kukinta on ehdottomasti päällä juuri nyt.


Huomenna siirtyvät koululaiset kesämoodiin. Ja se tietää monelle perheelle vähän erilaista arkea. Niin myös täällä. Itsestäkin tuntuu, että kesä alkoi viimeistään nyt! 


Näiden tulppaanien myötä ihanaa alkanutta viikonloppua!

--
These tulips are flowering in my garden at the moment.
--

/Sanna

Instagram   /   Facebook   / Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:

4 kommenttia

 1. Hienon lajikevalikoiman olet syksyllä istuttanut! Samantyyppisiä värejä ja lajeja olen itsekin istutellut, harmikseni vain 'Copper Image' oli loppunut kaikista verkkokaupoista siinä vaiheessa, kun havahduin sipuliostoksille. Erityisesti tuo pionimainen tummanpunainen on tosi kaunis, jotain sen tapaista kaipailen omaankin penkkiini. Mulla on osa tulppaaneista jo lopettanut kukinnan, esimerkiksi 'La Belle Epoquet' on aika räjähtäneen näköisiä, mutta onneksi osa on vielä kauniitakin.

  Oli muuten tosi kiva nähdä laajempia kuvia kauniista perennapenkeistäsi, tykkään niistä jotenkin enemmän kuin flatlay asetelmista.

  Mulla on sama juttu, että haluan tietää lajikkeet, jotka olen istuttanut puutarhaani. Olenkin nörtteillyt sen verran, että mulla on excel -taulukko, jossa jokaisella perennapenkillä on oma sheet, ja niissä tiedot kaikista penkkeihin istutetuista kasveista.

  Ihanaa alkukesää sinulle!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi sinunkin mainitsemaa lajiketta on kyllä ihan huiput! Järjestyksessä Copper ja Belle :) Tuon tummanpunaisen nimeä en harmikseni tiedä. En muista sellaista maahan laittaneenikaan, joten se on tullut jossain muussa sipulipussissa. Kaunis se on kyllä kuin mikä!

   Nörtteilysi on kyllä viimeisen päälle hyvä! Oikein hyvä vinkki meille kaikille :)

   Ihanaista kesää myös sinne!

   Poista
 2. Amazing flowers, wonderful blog.
  Have a nice weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig