31. maaliskuuta 2019

Pinkki aasinkorva


Tämän viherkasvin muistan lapsuudesta hyvin. Näin sen jossain viherkasvikirjassa, ja ihastuin oitis sen ihmeellisenmallisiin lehtiin. Joitakin vuosia myöhemmin sain sellaisen omakseni, siis vihreänä - pinkit ovat tulleet valikoimiin vasta myöhemmin. Eihän se kauaa elossa pysynyt, mutta sellaista se usein viherkasvien kanssa on.
Nyt bongasin tämän aasinkorvan (Syngonium) pinkin version puutarhamyymälästä. Minua houkutti ajatus laittaa nämä säiden vähän lämmettyä terassille, joten matkaanhan ne lähtivät. Ihanat, utuisen vaaleanpunertavat lehdet. Enää en niin innostu varsinaisesti lehtien mallista, vaan nyt juurikin tuosta lehtien väristä. Nämä tulevat näyttämään kivalta laakeassa maljassa - ja ulkona ne kasvavat ja voivat niin hyvin.


Nyt ne on kolmen settinä isommissa ruukuissa odottamassa kesää. Pinkki kesä 2019 täältä tullaan!


--
Pinky syngonium is so pretty. These are waiting for summer and time in terrace.
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi


SHARE:

28. maaliskuuta 2019

Keväinen kranssiYhteistyö: Huiskula*

Jiihaa! Olin suunnitellut jo tässä hyvän aikaa, että haluaisin vaihtaa etuoveen talvisen kranssin  tilalle keväisen sisarensa. Nyt viimein sain sen tehtyä. Toisaalta nyt on niin kovin ihanan keväiset säät, joten pakkokin se oli jo tehdä. Nyt voi heittää hyvästit talvelle ja ottaa kevät todella vastaan.


Tämän kranssin materiaaleina toimivat ikiviuhko, eukalyptus, kuuruoho, törmäkukan siemenkodat, vahakukka, mimosa ja höyhenheinä. Värimaailma sopii tähän aikaan vuodesta kuin nakutettu vihreästä harmaanvihreään ja luonnonvalkoisen kautta vaaleaan blushiin ja keltaiseen sekä hieman ruskeaan. Oikein kiva, miellyttävä ja raikas väriyhdistelmä sanoisin!Pohjana toimiva rengas on iso, joten tietenkin kranssistakin tuli valtava. Nauhaksi laitoin naturellin silkkinauhan ja tummanvihreän samettinauhan. On se kyllä uskomatonta miten materiaalivalinnoilla kranssistakin voi saada hyvin keväisen. Kranssit eivät todellakaan ole syksyn ja talven yksinoikeus. Vai mitä mieltä te olette?
Kranssi on nyt etuovessa roikkumassa. Vielä täytyisi laittaa ruukkuihin keväistä täytetty. Ei kevättarhurin hommat siis valmiita ole, mutta jotakin on saatu jo aikaiseksi. Ja siitä iloitaan just nyt. Jei!* kranssitarpeet saatu Huiskulasta.

--
I made a spring wreath to the front door.
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fiSHARE:

24. maaliskuuta 2019

Kun kevät kohtaa syksyn terassillaMoikkelis moi! Kirjoittelin taannoin, että olen laittanut terassia kevätkuntoon. Ja niin toden totta olen - nyt se näyttäytyy sinne teillekin saakka. Nämä kuvat on ottanut Katri Haavisto. Tein terassin pöydälle kuivakukkaisen - tai oikeastaan kuivaheinäisen pitkän asetelman ja laitoin siihen mukaan pieniä sipulikasveja. Olen toistanut tätä "kaitaliina"-asetelmaa terassin pöydällä jo pitkään niinä vuodenaikoina, kun pöydän ääressä ei vielä päivittäin syödä. Myöhäinen syksy, joulu ja alkukevät ovat sitä aikaa, kun tällainen pitkän mallinen ja korkeakin asetelma voi paikallaan huoletta olla. Pidän tästä kaitaliina-ajatuksesta hurjasti, ja tietenkin se on kiva, kun terassi on heti olohuoneen ikkunan takana. Siihen kun näkee koko ajan.Sipulikasveina tässä on krookuksia ja helmililjoja. Olen hajottanut multapaakut pienemmiksi, ja asetellut sipuleita pieniin lasipurkkeihin ja astioihin. Asetelmassa on mukana pampaheinää, jänönhäntää, eukalyptuksen nuppuisia ja kuivuneita oksia sekä kuivia palmun lehtiä. Meininki on siis hyvin kun-kevät-kohtaa-syksyn -teemainen.
Vähän vielä kynttilöitä palamaan, ja kevätfiilistely voi alkaa! Tosin pihalle ei kannata katsoa, koska siellä on vielä varmaan puoli metriä lunta! Taas kiitän, että onneksi on lasitettu terassi, jotta puutarhakauden 2019 on voinut jo korkata! Mukavia kevätpäiviä myös sinne! Toivottavasti nautit ihan jokaisella solulla kaikesta ympärilläsi. <3
Kaikki kuvat Katri Haavisto Photography.Kirjoittelin myös Versoilevaan "Kevään jouduttajista - sipulikasveista". Sinne löydät täältä!


--
Spring meets autumn in my terrace at the moment. Pampas grass, rabbit's tail grass, palm leaves, muscari and crocus are pretty nice combo just now! Photos: Katri Haavisto
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi


SHARE:

21. maaliskuuta 2019

Lämmin inkiväärijuoma


Olen kiinnittänyt huomiota ja kiinnostunut koko ajan enenevässä määrin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Olen aina ajatellut, että syön aika terveellisesti, mutta viime aikoina olen laittanut siihen todella paljon enemmän paukkuja.


Inkivääristä ja sen terveysvaikutuksista puhutaan paljon. Inkiväärin on todettu mm. auttavan vastustuskykyyn, vähentävän tulehduksia ja infektioita. Sen katsotaan laskevan verenpainetta ja nopeuttavan aineenvaihduntaa.


Pidän inkiväärin raikkaan kirpsakasta mausta. Lisään sitä hyvin usein smoothieen, raastan ja puristan mehun omenamehun joukkoon, mutta eniten teen siitä lämmintä inkiväärijuomaa. Se on minun lohtujuomani. 
Lämpimän inkiväärisen juoman valmistan yksinkertaisesti vain kuorimalla ja pilkkomalla tai raastamalla inkivääristä ohuita siivuja. Laitan ne kuppiin ja puristan sitruunasta hieman mehua mukaan. Lämmin vesi päälle ja lusikallinen hunajaa mukaan. Sekoitus ja lohtujuoma on valmis!
Olen päättänyt että vaikka kuinka kiire vaivaisi, ja olisi nopeaa tehdä pussitee, inkivääriä pilkkoessa ei menee liikaa aikaa. Otan sen jopa hieman meditatiivisena hetkenä, ja tiedän tekeväni itselleni hyvää.


Pienet valinnat siivittävät arjen pyörteissä jaksamiseen.

Nämä kuvat napattiin, kun mahtava valokuvaajaystäväni Katri Haavisto tuli taannoin luokseni kyläilemään. Mikäs sen hienompaa kuin jakaa hyväätekevä resepti toiselle samanmieliselle!


Lämmin inkiväärijuoma
tuoretta inkivääriä - muutaman sentin pituinen pala
sitruunaa - noin teelusikallinen
hunajaa - noin teelusikallinen

Napsaise inkivääristä muutaman sentin pituinen pala ja kuori se. Pilko inkivääristä ohuita siivuja. Lisää ne kuppiin ja kaada päälle lämmintä vettä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää hunaja. Sekoita ja nauti rauhoittuen!


Kauniita ja rauhallisia kevätpäiviä näiden Katrin ottamien kuvien myötä.

--
I love warm and cozy ginger-citron-honey drink every now and then. Photos: Katri Haavisto
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:

17. maaliskuuta 2019

Vihreän perässä - messut ja tapahtumat kevät/kesä 2019Maaliskuu etenee hurjaa vauhtia! Ollaan jo yli puolen välin, ja sehän tarkoittaa että puutarhamessut ja -tapahtumat ovat täällä ihan just! Koostin tähän taas tämän kevään Suomen messutarjontaa muutamalla ulkomaisella tapahtumalla höystettynä. Monen monta tapahtumaa on tiedossa kaikille puutarhan janoisille ja muille kevätfiilistelijöille. Vinkkaa ihmeessä, jos minulta jäi jotain puuttumaan.


maaliskuu
21.3.-19.5.2019
Keukenhof, Lisse, Hollanti

21.-24.3.2019

27.-28.4.2019

29.-30.3.2019
Piha ja puutarhamessut, Turun messukeskus


huhtikuu
4.-7.4.2019
Kevätmessut, Helsingin messukeskus

12.-14.4.2019

27.-28.4.2019
Pihapiiri-messut, Lahden messukeskus


toukokuu
11.5.2019
Kotipuutarha VERSOOo, Konepajan Bruno, Helsinki

16.5.2019

21.-25.5.2019
RHS Chelsea Flower Show, Lontoo, Iso-Britannia

23.-26.5.2019
Ihana Helsinki, Helsinki

25.5.2019
Marketanpuiston Kevätpäivä, Marketanpuisto, Espoo


heinäkuu
2.-7.7.2019
RHS Hampton Flower Show, Surrey, Iso-Britannia

7.7.2019
Avoimet puutarhat, ympäri maan

12.7.-11.8.2019
Asuntomessut, Kouvola


elokuu
16.-18.8.2019
LEPAA.fi, Lepaa


--
Spring and garden fairs and happenings :) And one happy girl!
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:

9. maaliskuuta 2019

Keväinen tunnelma


Keväinen tunnelma - se se täällä on! Aurinko paistaa niin, ettei meinaa saada kuvia otettua. Erittäin mahtava ja positiivinen ongelma! Olen saanut laitettua terassille kevättä jo hieman. Ja se tarkoittaa talven raivaamista kellariin, kasvien kompostointia, siivoamista ja kevään pääsyä esille.


Ensimmäiset helmililjat ja narsissit ovat olleet jo öitäkin terdellä. Suuntaus on niin oikea! Kevät, täältä tullaan!Siitä huolimatta vaikka se kevät nyt on se päivän sana, halusin syksyn kohtaavan tässä kokonaisuudessa kevään. Laitoin narsissiruukkuun muutaman kuuruohon oksan tuomaan mielenkiintoa. Narsissin kukat kun odottelevat vielä vähän lisäaurinkoa ja lämpöä.


Jätin talven jäljiltä kummituspuun ja orjanlaakerinkin vielä tähän. Ne tuovat kivasti vähän lisäsyvyyttä ja väriä kokonaisuuteen. Hip hei, nautitaan tästä kevään ihanuudesta täysin rinnoin!

--
One happy girl here! Spring is definitely here as I've brought some narcissus and muscari already in the terrace. Yay!
--

/Sanna


Instagram   /   Facebook   /   Pinterest   /   Versoileva   /   Bloglovin'   /   blogit.fi
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig