27. joulukuuta 2018

Lumi, kranssi ja taukoMiten siellä on joulun päivät menneet? Toivottavasti on ollut leppoisaa ja ihanaa. Jouluaaton jälkeiset päivät ovat itselleni niitä rakkaimpia, kun rauha on laskeutunut maahan ja jännitys on tipotiessään. Kaikki ovat tyytyväisiä ja lomapäiviä on vielä edessä.


Täällä ollaan lumisissa maisemissa Rukalla. Nämä kuvat eivät tosin täältä ole, vaikka luminen tunnelma molemmissa on. Unohdin lähtötohinassa kameran kotiin, joten siinäkin mielessä loma on ollut lomaa, vaikkakin ihan totuuden nimissä olisin mielelläni kameraani täällä ulkoiluttanut - oman puhelimeni kameralla kun ei tee oikein mitään.  Nämä kuvat on kuvannut Katri Haavisto. Tekeillä on kranssi tuulen tuivertamista männyn oksista. Olen usein hehkuttanut kuinka upean muotoisia oksia männyllä on. Tykkään todella paljon, ne ovat niin monikäyttöisiä.Kransseja on nyt tullut tehtyä tänä syksynä ja talvena jokunen. Juuri nyt tuntuu, että hetki pientä kranssitaukoa, ja sitten pääsiäisen lähestyessä into taitaa taas kasvaa. Niin se usein on.   

Myös Kukkala-blogi jää nyt tauolle - ainakin tammikuuksi. Haluan näin vuoden vaihteessa vähän miettiä ja puntaroida Kukkalan suuntaa kaikessa rauhassa. Instagram varmasti päivittyy jonkin verran, mutta itse blogi pitää nyt taukoa.


Mutta hei, nyt haluan vielä toivotella leppoisia välipäiviä teille. <3 See you!Kaikki postauksen kuvat Katri Haavisto Photography.

---
Winter, snow and wreath. All pictures Katri Haavisto.
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

21. joulukuuta 2018

Joulun kukkakimppu
Yhteistyö: Huiskula*

Jesh! Nyt alkaa jouluun laskeutuminen. Todella mahtava juttu tämä tuleva viikonloppu ennen itse joulua. Aatto ei tule liian hätäisesti, vaan saa ihan rauhassa rauhoittua. 


Tämän jouluisen kimpun tein joulumatskuista. Tai jouluisen siitä ehkä tekevät eniten havut ja punaiset amaryllikset. Hyasintteja, amarylliksiä, jouluruusuja ja leinikkejä on saatavilla myös joulun jälkeen, joten menisipä tämä melkein myöhemminkin.Monesti harmittelen, etten saa kukkia oikein istumaan Aalto-maljakkoon. Tällä kertaa tein tästä kotikimpusta tällaisen morsiuskimppumaisen leveän, jolloin se mielestäni menee aika kauniisti tähän maljakkoon.


Punervan, valkoisen ja vihreän liitto. Niillä nyt tällä kertaa. Ensi kerralla taas jotain aivan muuta.


Nyt haluan toivottaa kaunista ja rauhallista tulevaa viikonloppua. 

* kukat saatu Huiskulasta.

---
Christmas bouquet with conifers, hippeastrum, hyacinths, ranunculus and hellebore. Have a good weekend!
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

19. joulukuuta 2018

#kranssilove - äänestyksen tulos


Jei! Nyt olen viimein saanut laskettua #kranssiLOVE-äänestyksen äänet ja voittaja on selvinnyt! Ääniä annettiin täällä, Facebookissa ja Instagramissa yhteensä 165. Kranssipaketin voittaja nousi IG:ssa. Ylivoimaisellä äänivyöryllä - lähes puolet äänistä - sai kranssi nro 2. Tämä yllä ja alla näkyvä tuuhea ja vihreä kranssi oli eniten teidän mieleen. Se sai mm. seuraavanlaisia kommentteja:

"Vihreän eri sävyt ovat niin kauniita yhdessä."
"Rehevä ja mielenkiintoinen."
"Se on erityisen kaunis, vehreä jouluinen juuri sopivasti."
"Metsäinen, jossa eukalyptus ja runsas vihreys ovat ihastuttavia."


Hei, tuhannet kiitokset kaikille äänestäneille ja kommentoineille! Oli taas niin hauskaa! Ja haluatteko tietää mikä oli oma suosikkini? Tuosta vähiten ääniä saaneesta hännän huipusta - NRO viitosesta - tuli oma suokkarini tässä matkan varrella.  ---
Number two is the winner!
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

16. joulukuuta 2018

Kauniisti kotimaisia joulukukkia
Tällä viikolla vietin ihanan aamuhetken kauniisti kotimaisten joulukukkien seurassa. Perinteinen Kauppapuutarhaliiton joulukukkainen tilaisuus oli viety tällä kertaa Espoon Överbyn puutarhalle. Oli niin mukava käydä kasvihuoneella katsomassa kuinka valmiit joulutähdet ovat lähdössä matkalle kauppoihin ja sieltä ihmisten joulukoteihin. 
Aamuhetki sisälsi aamupalan, joka nautittiin kasvien katveessa ja upeiden joulukukkien loisteessa. Tällainen pieni rauhoittuminen tuli tässä hektisessä joulun alusajassa just nyt niin tarpeen.


Olin etsinyt näitä persikkaisen beigejä joulutähtiä, ja täällä niitä nyt vastaan tuli. Niin mielettömän kaunis väri tuossa 'Autumn Leaves' lajikkeessa. Toivottavasti sitä ensi vuonna jo viljellään niin paljon, että tätä väriä olisi hyvin kaupoissa saatavilla. Ainakin minusta NIIN täydellinen joulutähden väri!  


Hyasintti kokedamana ja roikkumassa.
Isot ja mehevät jouluruusut ovat vaan niin kertakaikkisen loistavia ja symppiksiä tapauksia.


Kuivakukista, heinistä ja erilaisista oksista tehdyt seinäryijyt ovat olleet tänä syksynä paljon esillä. Tekisin tällaisen heti, jos minulla olisi siihen tilaa. Tai hei, miksei tällaisen voisi tehdä vähän pienemmässäkin mittakaavassa? Se olisi minikasviryijy.


Kranssihullu iski tietenkin silmänsä pyöreään muotoon, joka oli tällä kertaa ylhäältä roikkuva iso kranssi. Oksatuelle oli aseteltu hyasintteja ja amarylliksiä. Kauppapuutarhaliiton väki oli laittanut paikan kivaksi ja esillä oli moderneja ja erittäin ajanmukaisia idiksiä joulukukista.
Teimme myös jouluisen istutuksen käyttäen joulutähtiä ja metsien antimia. Ihanaa, ihanaa puuhaa. Ja ekologista, koska mukana ei ollut mitään glitteriä tai muovia. 


Kauniita ja lempeitä joulunalushetkiä sinne. Pysähdytään ja nautitaan myös valmisteluista.---
Kauniisti Kotimainen Christmas flowers.
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

14. joulukuuta 2018

#kranssiLOVE - äänestysNiin se tuli tämäkin blogisarja päätökseensä. Tätä on ollut uskomattoman kiva tehdä! Tykkään niin, kun olette jakaneet aivan huikeita kransseja IG:ssä, olen nauttinut suunnattomasti uusien kranssien väkertelystä ja syntyipä tässä kranssihuumassa yksi podcast ja yksi videokin. Aikamoinen kranssirypistys sanoisin!


#kranssiLOVE-kranssi on rento ja villiintynyt. Näin joulun aikaan se voi olla rakennettu erilaisista vihreistä havuista, mutta ihan samaten ruskeista matskuista, talventörröttäjistä, heinistä ja myös erilaisia kuivakukista. #kranssiLOVE-kranssi on hyvin usein epäsymmetrinen, moderni, vähän leikkisä ja jännittävä - sellainen tapaus, jota ei saa ottaa liian vakavasti - vaan lämmöllä ja ilolla ja hyvällä tekemisen meiningillä.


Kiitos jokaisella - tavalla jos toisella - mukana olleelle ja kanssaeläjälle. Kanssanne on ollut ihana hengittää kranssihuumaa!


Alta löytyvät kaikki kuusi #kranssiLOVE-postausta. On ollut havuista, kuivakukkaista, heinäistä, oksaista, isoa, pienehköä, jopa värjätystä matkusta tehtyä, nauhallista ja ilman nauhaa olevia. Epäsymmetrisiä ne ovat kaikki - tavalla tai toisella. Toivottavasti näistä on tullut sinulle edes jonkinmoista inspiraatiota:

1. Ensimmäinen kranssi
2. Toinen kranssi
3. Kolmas kranssi
4. Neljäs kranssi
5. Viides kranssi
6. Kuudes kranssi


Ja sitten äänestykseen: Äänestä mielestäsi parasta kranssia täällä blogin kommenttikentässä, Instagramissa tai Facebookissa. Mikä nro ja miksi? Arpoessani voittajan otan kaikki äänet huomioon jokaisesta kanavasta. Äänestysaikaa on sunnuntai-iltaan 16.12. klo 21.00 saakka. Voittona on kokoamani kranssipaketti, jolla saat pyöräytettyä oman kranssin vaikka heti sen postista saatuasi.  Lähetetään vain Suomeen. Kranssipaketin kuva löytyy alta, ja se sisältää kranssipohjan, leikkurit, rautalankaa, jänönhännän tupsuja, nipun havuja ja pätkät kahdenlaista nauhaa.


Äänestyarvonnan voittopaketti sisältää kranssipohjan, leikkurit, rautalankaa, jänönhännän tupsuja, nipun havuja ja pätkät kahdenlaista nauhaa.


---
Sitten tämän blogisarjan parhaaseen antiin eli idiksiä Instagramista häsällä #kranssiLOVE. Iso ja sydämellinen kiitos jokaiselle! Ootte niin huikeita!

1. @puutarhaporriainen 2. @johannavireaho 3. @oravanpesan_kati
4. @getukas_ 5. @johannapauliinadesign 6. @norapihlajamaki
7. @mariakylmaluoma 8. @heidi_kuistinkautta 9. @versoileva

1. @sammalsydan 2. @charlottenlund_floral 3. @penttalafloral
4. @hannalaurikainen 5. @kasvijuttuja 6. @spirande_n
7. @my_almondvalley 8. @millainenkukka 9. @puutarha_siimes


---
It has been such a joy doing this blog series. Fun creating new ideas and fun looking for other's creations on Instagram.

But now it's time to vote for your favourite #kranssiLOVE wreath. You can do it either here, Instagram of Facebook. Voting time finishes on Sunday 16.12. at 9 pm. I'll send the wreath package only to Finland.
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig