29. marraskuuta 2018

#kranssiLOVE 4/6


On neljännen #kranssiLOVE -postauksen aika. Tunnen haikeutta aina kun nämä sarjat saavuttavat puolen välin. Tätäkään blogisarjaa ei ole enää jäljellä kuin kaksi tämän jälkeen. Mutta niin mukavaa on taas ollut! Oletteko te innostuneet kransseilusta? Instagramista ainakin löytyy ihan mielettömiä kransseja. Tsekkailkaas täältä.


Tällä viikolla jatkoin vihreällä linjalla, koska havuiset kranssit kuuluvat tähän aikaan. Olen monena vuonna tehnyt kranssin hulahulavanteeseen. Ne vilahtelevat mm. täällä ja täällä. Juuri nyt en löytänyt lasten vanteita (ehkä hyvä niin!), joten kiepautin ison ympyrän vesijohtoputkesta. Liittymäkohtaan laitoin pitkähkön tikun sisään, jolloin se pysyy ympyrän muodossa. Päällystin putken vielä vihreällä kukkateipillä, jotta se on kivemman värinen ja oksat eivät niin pyöri muovin ympärillä. Putkea saa esim. K-Raudasta.


Ennen varsinaisia havunoksia kieputtelin koivun ja lehtikuusen oksia pohjaympyrän päälle.


Oksat laitoin vain toiselle puolelle ympyrää, joten tämäkin kranssi on hiukan toispuoleinen.
Materiaaleina tässä kranssissa on:
- vesijohtoputki (12 mm, Wirsbo-PEX 12x2)
- vihreää kukkateippiä
- koivun oksia
- lehtikuusen oksia
- männyn oksia
- harmahtavan ja vihreän sypressin oksia
- eukalyptuksen oksia x 2


Edelliset #kranssiLOVE-postaukset löytyvät täältä:
1. Ensimmäinen kranssi
2. Toinen kranssi
3. Kolmas kranssi

---
This is my fourth post of #kranssiLOVE blog series. 
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

27. marraskuuta 2018

Huurteinen puutarha


Upea huurteinen ja aurinkoinen päivä tänään! Toivottavasti siellä on ollut yhtä tunnelmallinen sää kuin täällä. Kipaisin napsimaan muutaman kuvan takapihalta. Huurteen (vai kuuran?) peittämässä nurmikossa ja valkoisissa oksisssa - kaikissa pinnoissa helmeilee upeaa valoa. Heti tuntuu, ettei pimeälläkään ole yhtä sysimustaa, kun maa on edes hieman valkoinen. En pistäisi yhtään pahitteeksi, jos sää säilyisi tällaisena. Ihan mahtavaa!
Ennätin suurin piirtein tehdä puutarhan syyshommatkin valmiiksi. Se on kyllä glögimukin arvoinen suoritus! Useana vuonna hommat ovat jääneet nimittäin puolitiehen, jolloin keväällä odottaa valtaisa työmaa. Kun tämä aivan pikkulapsiaika väistyy hiljalleen meidän perheessä, huomaan, että kyllä tässä jotain paremmin saa aikaiseksi. Se on kiva fiilis se!

Yritän ajatella tämän talven nyt tällaisena lepoaikana myös itselle. Puutarha uinuu, joten nyt on aika muiden asioiden. Puutarhan kanssa ei kertakaikkiaan nyt voi hötkyillä. En todellakaan pistäisi pahitteekseni vaikka voisin puutarhuroida läpi vuoden, mutta tyydyn tähän. Turha tässä on vastaan pyristellä! Se ei vie mihinkään.

Rauhallisia ja lempeitä päiviä myös sinulle. 


Näihin mietteisiin  ja huurteisiin tunnelmiin. ❄️❄️  Upean kaunista viikkoa sinne!

---
My frosty garden today. 
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

25. marraskuuta 2018

Helpot adventtikynttilät


Tiedättekö? Viikon päästä on ensimmäinen adventti! Minulla on jäänyt monena vuotena adventtikranssi/-kynttilät tekemättä ja laittamatta tai ainakin tänne asti postaamatta. Löysin vain yhden ainoan postauksen aiheesta muutaman vuoden takaa. En tiedä mihin se aika meinaa aina karata, joten nyt päätin olla ajoissa liikkeellä. Suunnitelmia oli vaikka ja millaisia ja keräsin Pinterestiinkin kansiota sitä varten. Itseasiassa tarkoitus oli tehdä oikein kaunis, iso ja näyttävä adventtikranssi, mutta tällaisen huomasin saavani tällä kertaa aikaan.Tämähän on nyt itseasiassa ihan superhelppo. Materiaalit löytyvät melkeinpä jokaisen kodin kaapista. Valkoisia kruunukynttilöitä, lasipulloja, pakettikortteja (tähän käy vaikka kartonki) ja narua korttien sitomiseen. Laitoin lisäksi pienet jänönhäntäniput narun taakse kiinni.


Päätin koota tämän adventtikynttiläkokonaisuuden puiselle tarjottimelle.


Eli pullot vaan paikalleen ja lomaan asettelin maalattuja oksan käppyröitä.Ei tästä nyt ihan sellaista tullut kuin alunperin ajattelin, mutta tykkään tästä kyllä.Ihanaa sunnuntaita sinne ruutujen toiselle puolelle!

Pinterestin adventtikranssitauluni, jossa ovat suuret suunnitelmani:
---
I was about to make a proper advent wreath but it turned out this way instead.
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

22. marraskuuta 2018

#kranssiLOVE 3/6


Hei taas! Miten siellä menee? Täällä on väkerretty kranssihommia ihan kunnolla. Tällä kertaa  #kranssiLOVE goes 100 % outdoor -blogi ja Kati Jukarainen. Tämän yhteistekemisen kranssituotokset löytyvät täältä Kukkalasta, Katin blogista sekä Versoilevan videolta ja artikkelistaMinä halusin tällä kertaa kranssiin vain hyvin naturellien beigejen värimaailmaa, ja nimenomaan kuivakukkien muodossa. Tykkään, että kuivakukat sopivat myös näin jouluun, eivätkä vain pelkästään syksyyn. Ujuttelin joukkoon myös kuivuneita kuusen oksia, tuomaan hieman kontrastia pehmeiden matskujen rinnalle.


Sidoin kranssin matskut vain pohjan alaosaan. Heinät ja oksat osoittavat kahteen eri suuntaan yhtymäkohdan ollessa suoraan alhaalla. Siihen kietaisin kivan ohuen satiininauhan rusetille.Materiaaleina tässä kranssissa on:
- jänönhäntää
- hentohöyhenheinää
- ilmavaa hirssiä
- kuivuneita kuusen oksia
- valmis kultainen/messinkinen kranssi-/pyyheympyrä
- musta satiininauha

Edelliset #kranssiLOVE-postaukset löytyvät täältä:
1. Ensimmäinen kranssi
2. Toinen kranssi


Minun ja Katin tekemä kranssivideo löytyy Versoilevan YouTube-kanavalta. Sinne voi liittyä tilaajaksi, niin uudet videot tulevat heti tietoisuuteesi. Nyt toivottelen ihanaa loppuviikkoa! Minä suuntaan pian Lontooseen katsomaan kuinka harmaata siellä on.


Kuvat minusta: Kati Jukarainen

---
This is my third #kranssiLOVE wreath of the season.
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

20. marraskuuta 2018

Inspiraatio - joulun kynnyksellä

Granit

Hello you ja hello JOULU! Tajusin juuri kalenteria katsoessani, että joulukuu alkaa ensi viikolla. Pakko kai se nyt on viimeistään uskoa, että sieltä se JOULU tulee. Pakoon ei pääse! No ei kai - en kyllä haluakaan. Talvipäivänseisaukseenkin on enää reilu kuukausi. Mutta hei, nyt fiilistellään jouluaaaaa! Tuttuun tyyliin sukelletaan joulun maailmaan eri firmojen pressikuvien myötä. Kerron mikä minua näissä kuvissa viehättää, innostaa tai inspiroi. Toivottavasti myös sinua!

Affari
O Pikkukranssit ovat jotain niin supersuloista! Siis kerrassaan valloittavia. Tässä niitä on tehty mm. puolukasta, tuijasta ja lepästä. Näillä on ihana koristella joulupöytä tai laittaa niitä roikkumaan esimerkiksi maljakossa olevan koivun oksille.


Granit
tinekhome

O Aivan kaikki upeat tummanvihreät havut! Välttämättä paljon muuta ei edes joulutunnelman luomiseen tarvitakaan - noh, ehkä kynttilöitä!

Floradania

O Joulukukkien ei todellakaan ole pakko olla perinteisiä. Tämäkin kalvasmaksaruoho (Sedum ochroleucum) on vallan jouluisa lehtikuusen, juuttinarun ja ison kävyn ansiosta.

Affari

tinekhome

O No ne kynttilät. Rakastan valkoisia kynttilöitä, mutta on minulla heikko kohta myös erilaisiin tuoksukynttilöihin. Tällä hetkellä minulla palaa Skandinaviskin SKOG. Siinä on aivan ihastuttava metsäinen tuoksu!

Affari

O Haaveilen sinapinkeltaisen, ruskean eri sävyjen, valkoisen ja kullan värittämästä joulusta. Kaikkia koristeita ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista vaihtaa vuosittain, joten meinaan napata kaapeista ne silmää kaikista eniten just tällä hetkellä miellyttävät. Muut saavat jäädä kaappiin.

tinekhome

O Lisää kynttilöitä - ja jouluruusuja. Ihana tunnelmallinen flatlaykuva!

iitala

O Iittalan Nappula. Tuohon sammaleenvihreään yksilöön olen silmäni iskenyt.

Affari

O Huonekuusi. Monena vuonna suurta suosiota nauttinut pieni joulupuu. Ihana, ihana, ihana!

Floradania

O Tämä valkoinen syklaamimätäs oksilla on niin moderni ja houkutteleva, että aivan tekisi mieleni etsiä syklaameja just nyt!

---
Here is my inspirational post about Christmas.
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig