8. lokakuuta 2018

Kukkasipulit maahan


Puuhasin eilen kukkasipuleiden parissa. Täytyy kyllä todeta, että aikamoinen homma on pistää muutama sata sipulia maahan. Mutta kyllähän se niin palkitsee sitten keväällä, kun kukkia alkaa aukeamaan vähän siellä ja täällä. 


Tänä vuonna pyrin väreissä aikalailla kermaan, kulahtaneeseen tai haaleaan oranssiin ja pinkkiin. Lajikkeita on mm. tulppaaneista 'La Belle Epoque', 'Salmon Impression' ja 'Thijs Boots', krookuksesta 'Cream Beauty' ja narsissi 'Sweet Smiles'. Tummempaa viininpunaista edustavat tulppaani 'Queen of Night' ja iiris 'Red Ember'.


Työvälineenä minulla toimivat terävä- ja suippokärkinen pikkulapio sekä kukkasipuleiden istutukseen tarkoitettu maahan sopivan kuopan tekevä istutuskaira. Kukkasipulithan laitetaan maahan 2-3 sipulin syvyyteen. Isojen sipuleiden kanssa se tuntuu paljolta, mutta esimerkiksi kairalla saa hyvän kuopan, kun sen painaa syvälle. 


Niin. Sitten se onkin kevään odottelua. Ainakaan vielä se ei tunnu ylitsepääsemättömän pitkältä ajalta kuten viime vuosina. Jostain kumman syystä osaan nauttia tästä syksystä - edelleen vaan!


---
I had some bulb work to do yesterday. Oh my how hard work it is, but when Spring comes I'll thank myself. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig