25. syyskuuta 2018

UPEA lyhtykoiso


Täällä on taas LOVEa ilmassa. Nyt tämä rakkaus kohdistuu hullun oranssiin, syksyiseen lyhtykoisoon (Physalis alkekengi). Vaikka onhan tuo verhiö nyt-kyllä-ihan-mahdottoman oranssi, mutta siitäkin huolimatta pidän tästä todella paljon.  


Ja nimenomaan ruukussa. Lyhtykoiso on perenna, joka kasvaa siis kukkapenkissä. Se leviää aika voimakkaastikin maanalaisten rönsyjen avulla, jonka vuoksi se saattaa saada jopa ärsyttävän maineen puutarhassa. Mutta ruukussa se on mitä parhain. Nuo kauniit lyhdytkin pääsevät niin hienosti esille, kun ovat ruukussa vähän korkeammalla.


Oksat voi leikata sisälle kuivakukaksi tai lyhdyt voi napsaista varresta poikki koristeeksi esimerkiksi pöydälle. Ja oksia myydään myös kukkakaupoissa. Käyttömahdollisuudet on todella monet. 


Mitä mieltä olet tästä? Tykkäätkö? Onko sinulla kukkapenkissä, ruukussa tai leikkona?


---
Rich orange chinese lanterns (Physalis alkekengi) are sooooo yummy looking autumn plants, and especially in a pot.  💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

2 kommenttia

 1. Ihanat kuvat! Harmaassa ruukussa se tosiaan pääsee oikeuksiinsa. <3
  Mulla on vähän ristiriitainen suhde siihen. Sitä kasvaa tuolla tienvieressä kukkapenkissä. Toki se leviää, mutta onneksi ruohonleikkuri pitää sen aisoissa.
  Mutta välillä rakastan sitä ja välillä inhoan sitä. Olen antanut sen kuitenkin olla, koska en ole osannut päättää, mikä on suhteeni siihen. Siksi leikkaankin sitä sisälle maljakkoon, kun se ulkona ärsyttää ja välillä taas nautin siitä enemmän ulkosalla. Ruukussa en olekaan vielä koskaan kokeillut sitä. Ehkä sillä konstilla voisi taas miettiä suhdettaan siihen uudesta näkökulmasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä muistan sun suhtautumisen tähän kasviin, ja olit mielessäni kun tätä postausta tein :) Ehkä sun täytyy nostaa sitä ruukkuun ens kesäksi, niin pääset nauttimaan lyhdyistä uudella tavalla. Näin ruukussa se näyttää kyllä superherkulta, ja pääsee todella esille.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig