23. syyskuuta 2018

Harmaita kasveja istutuksiin


Olen tunnustautunut monen monituiset kerrat harmaan ystäväksi - niin sisällä sisustuksissa kuin ulkona puutarhassa ja terassilla. Perusharmaa on ja pysyy suosikkilistalla vuodesta toiseen. Nyt keräsin teille tähän postaukseen muutamia harmaita kasveja, jotka sopivat just nyt syksyisiin istutuksiin.


O Kummituspuu (Corokia 'Maori Silver') on loistokasvi syksyyn. Se voi olla ruukussa vaikka kevääseen asti, koska sen muotohan ei miksikään muutu pakkasten tultua. Ja lumi näyttää sen oksilla kauniilta. Kummituspuusta on olemassa hieman vihreälehtisempi versio ja harmaamman värinen versio. Huippuja molemmat!


O Hopealankaan (Calocephalus brownii) pätee sama kuin kummituspuuhun. Se näyttää kivalta lumenkin keskellä. Huipputapaus, joka on nykyisin syksyjen aivan vakiokasvi.


O Hopealehti (Senecio cineraria) on kuulunut minun kesäkukkasuosikeihini vuosien ajan. Laitan taimet keväällä ruukkuun, ja syksyn tulleen pehko on jo aikamoinen.


O Hopeasalvia (Salvia argentea) voisi olla myös hyvä ruukkukasvi, mutta siihen törmää harmillisen harvoin. Nuo isot, nukkaiset lehdet ovat niin upean hellyyttävät.    


O Sininata (Festuca glauca) on aivan ihana harmaalehtinen heinä. Loistava niin ruukuissa kuin kukkapenkissäkin. Aivan super super!


O Eukalyptus (Eucalyptus gunnii)  on vaan niin paras. Nopeakasvuinen, täydellisen värinen ja kookas. Kirjoittelin tästä huippiksesta enemmän viime viikolla.

Muita harmaita kasveja ruukkuihin:
- ohotanmaruna (Artemisia schmidtiana 'Nana')
- nukkapähkämö (Stachys byzantina)
- hopeavitja (Dichondra argentea)
- curry-yrtti eli italian olkikukka (Helichrysum italicum)

Tuleeko teillä mieleen lisää harmaita ruukkukasveja?


Tein myös Versoilevaan artikkelin, jossa harmaalehtisistä kasveista syksyisellä parvekkeella näkyvät hopeasalvia ja kurry-yrtti.

---
Here are some of my favourite grey plants for autumn to plant in pots. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig