20. elokuuta 2018

Lohenpunainen gladiolus


Tämä aika on minulle ollut monena vuonna ihastuttavaa daalia-aikaa. Tänä vuonna ne ovat ottaneet  ilmeisesti vähän hittiä kuumuudesta, ja kukoistus ei ole mitä parhainta. Uusi juttu mitä monen vuoden tauon jälkeen halusin kokeilla, on gladiolus. Miellän sen jotenkin kasvutavaltaan ei-niin-miellyttäväksi, joten se on saanut jäädä omalta osaltani kauppaan. Tänä vuonna tein poikkeuksen, koska löysin mielestäni todella kivan sävyn.


Tämä gladioluslajike on nimeltään 'Oasis'. Se on tuollainen aika kiva lohenpunainen, avautuessaan hieman tummemman sävyinen ja se hiukan vaalenee vanhetessaan. Se ei ole ollut moksiskaan päivästä toiseen kuumana porottavasta auringosta, siitä pisteet. Mutta, mutta. Väri on oikein jees, mutta en voi edellenkään sanoa rakastuneeni gladioluksiin. Varret sojottavat ruukussa mihin sattuu (juu, voisihan ne sitoa narulla) - ja jotenkin nyt vaan tuntuu ettei nämä ole nyt ainakaan tällä hetkellä minua varten.


Mutta onhan nuo maljakossa ihan jees. Olen muuten laittanut maljakkoon mytyn alumiinilankaa, jotta varret pysyisivät jokseenkin jossain asennossa. Se on ihan hyvä vinkki mm. tällaisille pitkänhuiskeille ja raskaille kukille (vaikka näitä lyhensin varmaan puoleen korkeudesta).Millainen sinun suhteesi gladioluksiin on? Tykkäätkö? Mitkä ovat sinun parhaat gladioluskasvatusvinkit?---
The 'Oasis' gladioli are from my garden. I like the colour, but the flower itself might not be one of my favourites. What about you? You like gladioli? 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Minä taas pidän gladioluksista, koska ne on niin helppoja ja varmoja kukkijoita. Tosin uudet sipulit kannattaa ostaa joka kevät. Tuntukin hieman haikealta, kun poikkeuksellisesti tänä keväänä en niitä ostanut. Ja tietysti se sitten heinäkuussa harmitti... eli ensi keväänä ostan sipulit. Se on päätetty ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jes! Kiva kuulla, että tykkäät gladioluksista. Helppoja ne on kyllä. Nykyisin näissäkin on todella kivoja sävyjä, kuten tämä lajike.

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig