9. heinäkuuta 2018

Asuntomessukohde 30 Casa Terde: ruukkuistutukset by Kukkala


Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta

Halusin vielä kirjoitella teille noista ruukkuistutuksista tuolla Porin Asuntomessuilla K-Raudan Ainoakodin Casa Terdellä. Kaikki terassin kasvit ovat erittäin helppohoitoisia. Ne ovat pääasiassa moderneja, kukattomia kasveja, joiden kauneus perustuu lehtiväreihin ja -muotoihin. Niiden värimaailma koostuu vihreiden ja harmaiden eri  sävyistä ja tummanvioletista sekä ruskeasta. Isot oliivipuut tuovat korkeutta, ja matalat, isojen ruukkujen pinnalla kasvavat kasvit luovat mielenkiintoa tavallisuudesta poikkeavalla lookilla ja komboillaan. Näissä ryhmissä ei ole myöskään kukkien nyppimistä. Raudoitusverkkotelineestä roikkuu lasipurkeissa erilaisia kaktuksia. Nehän on ihan superhelppoja kesäkukkina, koska niiden kastelun tarve on niin vähäinen.Ruokapöydälle on tehty kaitaliina kuusikulmaisista Cello Hexatile laatoista, joissa on kivaa marokkohenkisyyttä. Punasaviruukuissa on hieman violettiin taittavia mehiruusukkeita ja vihreitä mehitähtiä.


Värimaailma on siis hyvin hillitty. Kasveina näissä ryhmissä on:

vihertävä
oliivipuu (Olea europaea), lankaköynnös (Muehlenbeckia complexa), oshimasara (Carex oshimensis ja 'Evergold'), hentohöyhenheinä (Stipa tenuissima), huopaitulehti (Kalanchoë beharensis), pagodipuu (Sophora prostrata), mehitähti (Sempervivum)

harmahtava
kummituspuu (Corokia cotoneaster), hopealehti (Senecio cineraria), hopeaputous (Dichondra argentea), sininata (Festuca glauca), mehiruusuke (Echeveria)

violetti
koristebataatti (Ipomoea batatas), kolmiokäenkaali (Oxalis triangularis)

ruskea
kuparisara (Carex buchananii 'Bronze Form')


Itse ruukkuina näissä on käytetty isoja muoviruukkuja, joissa on kivaa struktuuria kyljessä. Muoviruukkujen etuihin kuuluvat kevyt siirreltävyys ja kosteus pysyy niissä hyvin. Lisäksi mielestäni kannattaa aina hankkia erittäin kookkaita ruukkuja, koska a) näyttävyys ja b) niissä kasvit viihtyvät paremmin, koska multatila on iso ja niitä ei tarvitse olla ihan koko ajan kastelemassa. Näitä muoviruukkuja voi käyttää sekä sisällä että ulkona, mutta jos ne ovat käytössä ulkona, ja varsinkin paikassa jonne sataa, kannattaa pohjaan porata reikiä.

Ruukkumallit ovat:
Ruukku jalallinen Thonde
punasaviruukkujaKun ruukut on kerätty isoiksi ryhmiksi, ne ovat aina näyttävämpiä, kuin siellä täällä olevat yksittäiset ruukut. Myös kastelu on helpompaa, kun paikkaa ei tarvitse vaihtaa koko ajan. Suosittelenkin aina laittamaan ruukut ryhmiin.


Oletko käynyt jo Asuntomessuilla tai suuntaatko kesälomalla Poriin?

---
Here are the plantings what I made for Casa Terde's terraces at Housing Fair. I always say groups are more interesting than some pots here and there. Plant colours are from greenish to silvery and dark purple to brown. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SaveSaveSaveSave
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig