29. heinäkuuta 2018

Pagodipuu kesäkukkana


Yksi monen vuoden suosikkikesäkukistani on pagodipuu (Sophora prostrata) ja niin tänä kesänäkin. Nyt tänä vuonna nämä ovat kasvaneet hurjasti, taitavat tykätä näistä helteistä.


Pidän kaikista kasveista, jotka ovat hentoja, herkkiä, mutta niissä on kuitenkin luonnetta. Kuten näissä pagodipuissa. Ne ovat puuvartisia kasveja, pensaita itseasiassa, ja menevät mielestäni parhaiten juurikin kesällä ulkona. Sisällä ne ovat vähän haasteellisempia tapauksia.


En ole saanut näitä talvetettua, en sisällä enkä kellarissa, vaan ostan suosiolla keväällä puutarhamyymälästä - ja suhtaudun niihin kuten mihin tahansa kesäkukkiin. Nämä kasvavat tavallisessa kesäkukkamullassa. Kastellut olen - näitäkin - joka päivä. Niin hullu tämä kuumuus on ollut. Pagodipuu ei ole ulkona ehkä niitä herkimpiä kesäkukkia kastelun suhteen, mutta samalla ne saavat vettä kuin muutkin.Pidätkö sinä kukattomista kesäkukista? Löytyykö pagodipuuta puutarhasta tai partsilta?

---
My flowerless summer flower: lovely sophora.  💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SHARE:

9. heinäkuuta 2018

Asuntomessukohde 30 Casa Terde: ruukkuistutukset by Kukkala


Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta

Halusin vielä kirjoitella teille noista ruukkuistutuksista tuolla Porin Asuntomessuilla K-Raudan Ainoakodin Casa Terdellä. Kaikki terassin kasvit ovat erittäin helppohoitoisia. Ne ovat pääasiassa moderneja, kukattomia kasveja, joiden kauneus perustuu lehtiväreihin ja -muotoihin. Niiden värimaailma koostuu vihreiden ja harmaiden eri  sävyistä ja tummanvioletista sekä ruskeasta. Isot oliivipuut tuovat korkeutta, ja matalat, isojen ruukkujen pinnalla kasvavat kasvit luovat mielenkiintoa tavallisuudesta poikkeavalla lookilla ja komboillaan. Näissä ryhmissä ei ole myöskään kukkien nyppimistä. Raudoitusverkkotelineestä roikkuu lasipurkeissa erilaisia kaktuksia. Nehän on ihan superhelppoja kesäkukkina, koska niiden kastelun tarve on niin vähäinen.Ruokapöydälle on tehty kaitaliina kuusikulmaisista Cello Hexatile laatoista, joissa on kivaa marokkohenkisyyttä. Punasaviruukuissa on hieman violettiin taittavia mehiruusukkeita ja vihreitä mehitähtiä.


Värimaailma on siis hyvin hillitty. Kasveina näissä ryhmissä on:

vihertävä
oliivipuu (Olea europaea), lankaköynnös (Muehlenbeckia complexa), oshimasara (Carex oshimensis ja 'Evergold'), hentohöyhenheinä (Stipa tenuissima), huopaitulehti (Kalanchoë beharensis), pagodipuu (Sophora prostrata), mehitähti (Sempervivum)

harmahtava
kummituspuu (Corokia cotoneaster), hopealehti (Senecio cineraria), hopeaputous (Dichondra argentea), sininata (Festuca glauca), mehiruusuke (Echeveria)

violetti
koristebataatti (Ipomoea batatas), kolmiokäenkaali (Oxalis triangularis)

ruskea
kuparisara (Carex buchananii 'Bronze Form')


Itse ruukkuina näissä on käytetty isoja muoviruukkuja, joissa on kivaa struktuuria kyljessä. Muoviruukkujen etuihin kuuluvat kevyt siirreltävyys ja kosteus pysyy niissä hyvin. Lisäksi mielestäni kannattaa aina hankkia erittäin kookkaita ruukkuja, koska a) näyttävyys ja b) niissä kasvit viihtyvät paremmin, koska multatila on iso ja niitä ei tarvitse olla ihan koko ajan kastelemassa. Näitä muoviruukkuja voi käyttää sekä sisällä että ulkona, mutta jos ne ovat käytössä ulkona, ja varsinkin paikassa jonne sataa, kannattaa pohjaan porata reikiä.

Ruukkumallit ovat:
Ruukku jalallinen Thonde
punasaviruukkujaKun ruukut on kerätty isoiksi ryhmiksi, ne ovat aina näyttävämpiä, kuin siellä täällä olevat yksittäiset ruukut. Myös kastelu on helpompaa, kun paikkaa ei tarvitse vaihtaa koko ajan. Suosittelenkin aina laittamaan ruukut ryhmiin.


Oletko käynyt jo Asuntomessuilla tai suuntaatko kesälomalla Poriin?

---
Here are the plantings what I made for Casa Terde's terraces at Housing Fair. I always say groups are more interesting than some pots here and there. Plant colours are from greenish to silvery and dark purple to brown. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SaveSaveSaveSave
SHARE:

6. heinäkuuta 2018

Asuntomessukohde 30 Casa Terde: terassien sisustus ja stailaus by Kukkala


Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta

Hip hei! Se olisi sitten päivä, kun Asuntomessut avautuivat yleisölle. Eilen alueella vietettiin mediapäivää, jossa minä olin mukana K-Raudan Ainoakodin kohteen kattoterassilla. Tämän kevään ja alkukesän upea projekti on nyt päätöksessä, ja voin olla iloisin mielin (vaikkakin haikeana), koska huikean kattoterassin sisustus ja stailaus onnistuivat niin kivasti! Olen lopputulokseen jopa oikein tyytyväinen. 


Kattoterassi itsessään on ihan mieletön, neliöitä on 67 ja siellä on aivan täysin oma rauha tiiviisti rakennetun alueen lomassa. Se on luksusta! Jaottelin ison alan neljään eri toimintoon: sohvaryhmän rentoutumiseen, loungen aurinkotuoleineen, grillaukseen sekä ruokailuryhmän ruuasta nauttimiseen.


Sohvaryhmässä on iso, mutta kevyt säänkestävää alumiinia oleva sohva, palkkiin ripustettu keinu ja keinutuoli, joten isommallekin porukalle riittää varmasti istumapaikkoja. Näkymä sohvalta on suoraan kivasti ovelle päin, ja koko terassi on silmien alla. Terassin grilliryhmän tekstiilit ovat K-Citymarketin Hemtex 24h syksyn 2018 mallistosta ja kaikki tyynyt ja torkkupeitot ovat Sotkasta.


Runsaat istutukset rytmittävät terassia ja tuovat viihtyisyyttä. Moni eilen kommentoi, että terassilla on ihanan välimerellinen fiilis. Siihen varmasti vaikuttavat isot oliivipuut, joissa on muuten ihania pikkuoliiveja tuloillaan.Sohvaryhmän tuotteet:
kulmasohva ja sohvapöytä Cello Alicante
keinutuoli Cello Comfy
ripustettava kolmen istuttava keinu
matto GraceLoungessa on kaksi aurinkotuolia auringonottoa varten sekä aurinkovarjo. Sen kanssa kyllä vain saa olla tarkkana tuulisella säällä. Eilen oli ihanan tyyni sää, ja varjo sai olla auki koko päivän. Tajusin tässä muuten, että rakastan aurinkovarjoja. Ne tuovat ihanan katon (varsinkin kun ovat isoja) ja siten huoneentunnun ulkona. Omasta pihastani tällainen puuttuu, mutta oikeassa paikassa ja riittävän isossa tilassa varjo on aivan ehdoton juttu.
Loungen tuotteet:
aurinkovuode Cello Marine
aurinkovarjo riippuva väri beige
sivupöytänä kuutio kukkalaatikko
kori Cello Maison
matto Grace x 2


Grillaus tällä kattoterassilla tapahtuu kahdella grillillä, kuinkas muutenkaan! Kesäkeittiö on kyllä ehdoton ja niitähän me suomalaiset rakastamme.


Apupöytinä tässä toimivat Pirkka-lehdessäkin (6-7/2018) esillä olleet kesäkeittiöpöydät, joiden tekemiseen löytyy DIY-ohjeet täältä, klik.


Grillausryhmän tuotteet:
kaasugrilli Cello Platinum 6
hiiligrilli keraaminen Cello QuantumKirjoittelinkin jo aiemmin tästä ruokailuryhmästä ja sen päällä olevasta raudoitusverkkotelineestä. Se ihastutti eilen monia kävijöitä, ja kuulinkin monia kivoja ideoita mitä kaikkea siihen voisi laittaa roikkumaan vuodenaikojen vaihtuessa. Amppeleiden ja lyhtyjen lisäksi esimerkiksi ketjuvalot, leikkokukka-amppelit, heinät, kranssit, joulukoristeet, matkamuistot, helminauhat jne vilahtelivat jutuissa. Mahtavaa innovatiivisuutta ja innostusta raudoitusverkon ympärillä oli kyllä ilmassa!Tein ruokailupöydälle kaitaliinan superihanista kuusikulmaisista marokkohenkisistä laatoista. Laattojen alla on huopatassut, jotta pöydän pinta ei naarmuunnu. Tätä kaitaliina voi mallailla aina uudestaan ja uudestaan. Näiden kaktusamppeleiden tekoon löytyy ohjeet täältä, klik.


Ruokailuryhmän tuotteet:


Alaterassilla on vielä pieni Cello 50s-sohva saunan jälkeiseen vilvoitteluun, ja senkin ympärillä ihanat istutukset. Näistä terassien istutuksista postailen vielä tarkemmin.Viimeinen istutusryhmä on sisäänkäynnin luona toivottamassa kyläilijät tervetulleeksi. 


Väsynyt, mutta onnellinen visualisti kiittää ja kuittaa! Kiitos K-Rauta huikeasta luottamuksesta! 

Täältä löytyy myös lisää minun ajatuksia puutarhajutuista, klik.

---
My part as a stylist at Housing Fair is now over. I'm so happy how everything turned out eventually. The roof top terrace is huge. I planned and made styling to this beautiful terrace which is 67 square meters in size. You can find the terrace from Ainoakoti Casa Terde's roof on number 30. Housing Fair opened today! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SaveSaveSaveSaveSaveSave
SHARE:

1. heinäkuuta 2018

Mieletön kaktusmyymälä Toscanassa


Jos olet Toscanassa, ja sinun on aivan pakko saada kaktuksia tai mehikasveja, tiedän paikan minne sinun kannattaa suunnata!


Ajellessamme täällä Toscanan maaseudulla bongasin autosta puutarhamyymälän, joka näytti mielenkiintoiselta. Eihän siinä silloin muu auttanut kuin tehdä ukanda, ja kääntää auton nokka myymälää kohti. Vastassa oli ihan käsittämättömän upea puutarhamyymälä, joka oli aivan täynnä kaktuksia ja mehikasveja rouheassa ja inspiroivassa ympäristössä. Rakenteissa oli käytetty paljon ruostetta, joka sopi tyyliin niin hienosti! Tällä alueella missä Toscanassa olemme olleet, on ollut hyvin maaseutuvaltaista mm. viiniköynnös-, maissi-, auringonkukka- ja viljapeltoineen. Lisäksi on nähtävissä jonkin verran hylättyjä taloja ja myymälärakennuksia sekä myytäviä ja vuokrattavia taloja. Kauppoja on yleisesti aika vähän. Ehkäpä siksikin olin niin yllättänyt tällaisen helmen löydettyäni.
Toisekseen en ole kyllä koskaan nähnyt puutarhamyymälää, joka on näin totaalisen erikoistunut kaktuksiin ja mehikasveihin ja on näin iso. Upea ja hauska paikka, josta löytyi niin aivan minejä kuin todella isoja tapauksia. Jos minulla olisi asunto tällä seudulla, tietäisin mistä puutarhaani kasveja hakisin, tosin vähän niitä piikittömämpiä yksilöitä.

Lasten kanssa täällä sai olla tarkkana, mutta onneksi nämä minun pienet ovat jo kuitenkin sen verran isoja, että osaavat vähän varoa itsekin.
Katsokaa mitä istutuksia! Eikö tuollainen olisikin upea omalla terassilla?
Eli jos satut Toscanaan, niin tänne kannattaa suunnata ihmettelemään :)


Nettikauppakin heillä näytti olevan - ja hyvin laaja sellainen.


Tällaista täällä tällä kertaa eli hiukan parempaa. Voin jo hieman paremmin, ja kaikki tällaiset innostavat ja inspiroivat jutut on enemmän kuin loistavia. Muuten täällä on kykyjen mukaan tutustuttu kivikyliin, nautittu lasten ilosta, syöty italialaisittain ja otettu erittäin rennosti. Kiitos teille kaikille viesteistä ja kommenteista. Ne on minulle todella arvokkaita 


Tämä paikka löytyy somesta ja paikan päälle löytää seuraavasti:

Giromagi Store
nettisivut 
Facebook
Instagram

osoite:
52044 Terontola AR
Cortona
Toscana
Italia

---
If you are in Tuscany and you need cactus and succulents I know where you should go. I found such a beautiful and totally interesting garden centre specialised in cactus and succulents. This place is in Tuscany, Italy. Social media channels and address above.  💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig