17. toukokuuta 2018

Roihuvuoren kirsikoissa


Ei apua! Rakastan kukkivia puita. Nyt tuntuu, että ihan kaikki puut (ja ihan kaikki muutenkin) kukkii niin nopeaa, ettei kerkeä oikein mitään sanoa tai tehdä - saatika tänne blogiin niitä taltioida.Kävin tänään tehoreissun Helsingin Roihuvuoressa katsomassa ja kuvaamassa puiston upeita rusokirsikkapuita, kun seutuvilla liikuin. Mutta olinpas myöhässä. Parhain kukinta on ollut alkuviikosta, ja sen missasin. Tiesin sen kyllä, mutta ennemmin en vaan millään ennättänyt.. Mutta olihan sitä tässäkin! Niin järjettömän ihania vaaleanpunaisia pilviä, vaikka lehdet nyt jo alkavatkin viedä voiton.Haaveissa olisi joskus päästä Japaniin hanamin aikaan. Olisi hienoa kokea se ihanuus ja sen kulttuurin kauneudentaju ihan paikan päällä kirsikoiden kukkiessa. 


Mutta ihan mahtavaa, että meillä Helsingissäkin on tällainen pieni kirsikkapuisto! Siellä oli paljon ihmisiä, mm. koulu- ja päiväkotiryhmiä, aikuisia vapaa-ajan viettäjiä ja ihan työpaikoiltakin oli tultu pitämään palaveria kirsikkapuiden alle. Onko inspiroivempaa paikkaa palaveerata? Epäilen. Panostukset tällaiseen puistoon maksaa itsensä takaisin monin verroin ihmisten virkistäytymisessä!


Kirsikkapuita olen ennemmin hehkuttanut täällä ja täällä.

 ---
Today I visited Roihuvuori cherry blossom park in Helsinki. The place has many cherry trees (Prunus sargentii). The best blooming was already over, but still those are sooooo perfect flowering trees. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Tämähän on ihanaa, voin vain kuvitella, miten valtavan vaikutuksen kukkivat kirsikkapuut tekevät päiväkotilapsiin ja koululaisiin! Varmasti jää kauniina muistona mieleen. Toivottavasti vastaavia puistoja saadaan lisää, miksei vaikka omenankukkapuisto? Haagan alppiruusu- ja atsaleapuisto on sekin upea.
  Terveisiä Japanista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että kommenttisi on jäänyt huomiotta! Minulla on ongelmia Bloggerin kommenttien kanssa..

   Ihanaa saada terveisiä Japanista! Kiitos! Siellä koko kirsikkapuiden kukinta on ihan eri tavalla iso juttu kuin täällä. Mutta hienosti näkee millaisen vaikutuksen tuollaiset kukkivat puut tässäkin mittakaavassa täällä ihmisiin saa aikaan!

   Haagan alppiruusupuisto on ihana myös, ja siellä myös ihmiset todella tykkäävät käydä. Hienoa, että meillä on näitä muutamia erikoiskasvipuistoja!

   Poista
 2. Ihana tuo eka kukkapumpuli kuva <3 Meillä meni rusokirsikoiden kukinta ohi 2 päivässä. Eilinen iso sade huuhteli kriikunat mennessään. Tänä vuonna on ollut hienoin prunus-puiden kukinta ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tuo kukkivien puiden kukinta huikea. Se meni niin nopsaan ja runsaana ohi, ettei paljon kerennyt kissaa sanomaan!

   Poista
 3. Ooh, ihanaa! <3 Todella kauniita kuvia!
  Mä olen menossa vasta huomenna Roihuvuoreen, varsinaisena Hanami-juhlapäivänä. Harmittaa, että pääkukinta on jo ohitse, mutta kyllä siellä varmaan kauneutta vielä riittää. Jos ei muuta, niin ainakin kukkasadetta.

  Olen ollut Japanissa Hanamin aikaan siellä asuessani. Ja ne olivat sykähdyttäviä hetkiä joka vuosi. Ystäväporukat, firmat, koulut ym. tekivät retkiä kirsikkakukkalaaksoihin ja joka kaupungissa oli Hanamin aikaan tapahtumia.
  Omaan puutarhaan ja kaupunkeihin kannattaisi istuttaa paljon kirsikoita tai muita kukkivia puita. Vaikka kauneus on lyhytaikaista, on se silti sen arvoista.

  Vähän muuten vastaavaa näkee vanhoilla asuinalueilla omenapuun kukinnan aikaan. Valkoiset kukkapilvet peittävät puutarhat kauniisti sateenvarjomaisesti alleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Japani kirsikoiden kukkimisen aikaan on kyllä yksi haaveeni. Voin vain kuvitella - tai en varmastikaan osaa täysin - miten mieletön se on. Sä voisit järjestää matkan sinne, mä lähden mukaan :)

   Kukkivat puut on niin 💚💚💚

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig