31. toukokuuta 2018

Chelsea Flower Show: puutarhoja


TAPAHTUMA

Tässä lupailemiani kuvia RHS Chelsea Flower Showsta, joka oli siis Lontoossa viime viikolla. Kysehän on peribrittiläisestä puutarhatapahtumasta, jossa on toinen toistaan upeampia ja erilaisia puutarhamaailmoja. Useat niistä ovat nimekkäiden suunnittelijoiden suunnittelemia kokonaisuuksia yhteistyössä eri yritysten kanssa. Näiden lisäksi tapahtumassa monet brittiviljelijät esittelevät omaa tuotantoaan. Minulle itselleni juuri nämä puutarhat ovat se juttu, miksi tässä tapahtumassa tykkään käydä. Kaikki on tehty niin viimeisen päälle, eikä missään näy pienintäkään keskeneräisyyttä tai ettei asioita oltaisi ajateltu loppuun saakka. Maailmaa visuaalisesti katselevalle siis suoranaista karkkia! Tässä postauksessa on kuvia juurikin näistä upeista puutarhakokonaisuuksista.


Tapahtuman pääsponsorin  M&G:n puutarha oli saanut vaikutteita Välimerellisistä kasveista ja sen värimaailmasta. Suunnittelija Sarah Price. Tykkäsin villistä ja rennosta kokonaisvaikutelmasta ja yksityiskohdista.


The Lemon Tree Trust Garden
Suunnittelija Tom Massey oli saanut vaikutteita tähän kokonaisuuteen vierailultaan pakolaisleirillä Irakissa. Värien käyttö tässä oli ihanan lempeä.LG Eco City-Garden
Hay-Joung Hwang oli suunnitellut todella kauniin kokonaisuuden, jossa reviteltiin keltaisilla, oransseilla ja valkoisilla kukilla.
Nic Howardin suunnittelemassa puutarhassa huomiota herättivät isot veistokset, jotka muodostivat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kukkamaailma oli väreiltään hyvin rikasta.The Trailfinders South African Wine Estate
Tässä kokonaisuudessa oli hauskasti villiä afrikkalaista kasvimaailmaa sekä tarkoin suunniteltua ja viljeltyä puutarha-aluetta yhdistettynä samassa. Kontrasti oli iso. Suunnittelija Jonathan Snow.
Welcome to Yorkshire
Tämä oli ihana kokonaisuus, joka ei ollut niin viimeisen päälle "puutarha", vaan kuin pala maaseutua olisi nostettu suoraan näyttelymaille. Pikkumökissä oli jopa pieni tulisija ja savupiipusta nousi vieno savu. Näin ollen hajuaistiakin heräteltiin, ja se aina herättää ihmisessä tunteita. Suunnittelija Mark Gregory.Suunnittelija Janine Crimmins. Kaunis ja romanttinen kokonaisuus, jossa hallitsevassa asemassa massiivinen kivimuuri.

O-mo-te-na-shi no NIWA - The Hospitality Garden
Japanilainen puutarha on aina vakioaihe. Ne ovatkin täällä aina omaa luokkaansa, niin erilaisia ne ovat kaikkeen muuhun verrattuna. Suunnittelija: Kazuyuki Ishihara

Puutarhoja oli vielä vaikka kuinka paljon enemmän, kuin mitä tässä postauksessa näkyy. En millään saa tänne kuvia kaikista, mutta tässä nyt jotain, pääasiassa sellaisia joista itse pidin ja joista oli mahdollista ottaa kuvia. Välillä siellä ihmispaljouden keskellä kuvien ottaminen kun on todella haastavaa :) Kannattaa tsekkailla linkkejä Royal Horticultural Societyn sivuille, jos nämä aiheet kiinnostavat enemmän. Niistä löytyy lisää kuvia upeista puutarhoista. Seuraavassa postauksessa asioita, joista itse erityisesti Chelsea Flower Showssa inspiroiduin.

---
I visited RHS Chelsea Flower Show last week. Here are some pictures from the gardens which are so so perfect! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SaveSave
SaveSave
SHARE:

27. toukokuuta 2018

Mustat petuniatYhteistyö: Huiskula*

Minulla ei juurikaan ole tänä kesänä varsinaisesti ryöpsyävinä kukkamerinä kukkivia kesäkukkia, vaan pitkälti mennään lehtikasveilla ja heinillä. Yhden poikkeuksen tähän tekevät kuitenkin mustat petuniat, joita olen monta vuotta hehkuttanut. Tykkään niiden modernista lookista, ja juurikin siitä yhdistelmästä, että vanhanaikainen kasvi on kokenut kivan nuorennusleikkauksen.
Suurin osa kesäkukkaistutuksistani on monilajisia komboja, mutta tähän mustien petunioiden seuraksi lisäsin vain yhden amppelin aaroninpartaa. Siitä se saa kasvattaa astian reunan yli kauniit versonsa, joista sitä voi vaikka lisätä, jos haluaa pikkuisia.

Koska nyt ei ole satanut laisinkaan vettä, jää puiden siitepöly petunian mustiin, tahmaisiin terälehtiin kiinni. Mutta toisaalta - sekin näyttää ihan hauskalta.* petuniat ja aaroninparta saatu Huiskulasta.

Palasin juuri Lontoon reissulta, ja postailen tänne Chelsea Flower Showsta, Kew Gardensista ja uudesta puutarha/kukka/ravintolakokonaisuudesta, kun saan kuvat purettua kamerasta. Siihen saakka moikka ihanat!

---
I love black petunias. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

22. toukokuuta 2018

Tomaatit huoneessa


Siellä ne nyt ovat - tomaatit kasvihuoneessa! Tämä hetki on aina aivan erityinen, koska silloin tietää, että kevätkiireet hieman väistyvät. Olisin nämä itseasiassa enemminkin huoneeseen laittanut, mutta sitä ennen oli siivottava ja pestävä tämä pieni tomaattitehdas..


..ja siihenkös oma aikansa myös uppoaa. Pesen aina kasvihuoneen keväisin sekä sisältä että ulkoa. Kastelen lasit letkulla ja hinkkaan ja kuivaan Kärcherillä. Kun homma on saatu päätökseen, on se kaikista mieluisin vaihe - tomaatit huoneeseen. Kävin hakemassa tänäkin vuonna kaikki taimet Myllypellon taimilta. En tiedä parempaa valikoimaa ja palvelua kuin siellä on! Kaikki lajikkeeni ovat pienitomaattisia, sellaisia, jotka sopivat erityisen hyvin meidän perheen pieniin suihin. Kasvatan tomaatteja pääasiassa siksi, että lapset saavat niitä napostella.


Laitan kanankakkavarastolannoitekourallisen kasvin lähelle aika syvälle multaan ja kiepsautan tukinarun multapaakun alle. Kun lähden kiertämään narua varren ympärille, poistan samalla kaikki varkaat. Ne ovat noita pieniä - kuin tomaatin alkuja - jokaisessa lehtihangassa mitkä näkyvät yläkuvassa. Ne kannattaa ottaa pois, jotta kaikki mahdollinen energia säästyy itse päävarrelle.


Sitten ei tarvitsekaan kuin odotella satoa! Kastelulaite hoitaa kastelun. Toki hoitotöitä on jotain kesän mittaan, kuten alalehtien ja uusien varkaiden poistaminen - mutta keskimäärin minusta kasvihuoneen kasvien hyysääminen on aika vähäistä.


Onko siellä saatu tomaatit kasvihuoneeseen, partsille tai terdelle, vai ostatko punaposket mieluummin kaupasta?

---
My tomatoes are finally in the greenhouse. Happy I am! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

19. toukokuuta 2018

Aamuhetkiä puutarhassa


En ole tänne blogiin saakka juurikaan mitään omasta puutarhasta saanut. Mielenkiintoista puutarhabloggaamista sanoisin... Koko kevään muuttuminen kesäksi niin yhtäkkiä on saanut vipinöitä kyllä kinttuihin, ehkäpä jopa niin paljon, etten ole juurikaan kerennyt touhun lomassa asioita kameralla taltioida. Instagramin Storiesiin tallentuu puuhia yleensä pitkin päivää, puhelin kun kulkee niin paljon helpommin mukana.


Mutta tässä pieniä hetkiä puutarhasta tältä aamulta ennen kuin aurinko kunnolla nousi. Olen puuhannut kasvimaalla, ja lähes kaikki kylvöt olen saanut tehtyä. Ruukkuistutukset alkavat myös olla aikalailla valmiina. Kasvihuonehommat ovat vuorossa tänään.Olen tätä touhua tänä vuonna tehdessäni miettinyt onko tässä koko puutarhahommassa mitään järkeä. Ihan kauhealla tohinalla näin alkukesästä kaikki laittavat paikkoja kuntoon, että kerkeäisi nauttia siitä kauneudesta ja ulkoilmaelämästä muutaman kuukauden ajan. Ja sitten tulee taas syksy ja pian lumi  peittää kaiken alleen....ja taas odotellaan uutta kevättä.


Mutta kai siinä on! En ainakaan osaisi olla ilmankaan. Kausi vain saisi olla pidempi! Näihin mietteisiin. Nyt takaisin sinne puutarhaan.

Millaisia mietteitä sinulla on puutarhapuuhissa tänä vuonna ollut?

 ---
Here are some pics from my garden.  I realised that I haven't posted almost any images of my own garden yet. Summer came so suddenly as weather turned from Spring to Summer so quickly. I've been working in the garden so intensively that I haven't took so many pics. But anyway, here are now some! 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SHARE:

17. toukokuuta 2018

Roihuvuoren kirsikoissa


Ei apua! Rakastan kukkivia puita. Nyt tuntuu, että ihan kaikki puut (ja ihan kaikki muutenkin) kukkii niin nopeaa, ettei kerkeä oikein mitään sanoa tai tehdä - saatika tänne blogiin niitä taltioida.Kävin tänään tehoreissun Helsingin Roihuvuoressa katsomassa ja kuvaamassa puiston upeita rusokirsikkapuita, kun seutuvilla liikuin. Mutta olinpas myöhässä. Parhain kukinta on ollut alkuviikosta, ja sen missasin. Tiesin sen kyllä, mutta ennemmin en vaan millään ennättänyt.. Mutta olihan sitä tässäkin! Niin järjettömän ihania vaaleanpunaisia pilviä, vaikka lehdet nyt jo alkavatkin viedä voiton.Haaveissa olisi joskus päästä Japaniin hanamin aikaan. Olisi hienoa kokea se ihanuus ja sen kulttuurin kauneudentaju ihan paikan päällä kirsikoiden kukkiessa. 


Mutta ihan mahtavaa, että meillä Helsingissäkin on tällainen pieni kirsikkapuisto! Siellä oli paljon ihmisiä, mm. koulu- ja päiväkotiryhmiä, aikuisia vapaa-ajan viettäjiä ja ihan työpaikoiltakin oli tultu pitämään palaveria kirsikkapuiden alle. Onko inspiroivempaa paikkaa palaveerata? Epäilen. Panostukset tällaiseen puistoon maksaa itsensä takaisin monin verroin ihmisten virkistäytymisessä!


Kirsikkapuita olen ennemmin hehkuttanut täällä ja täällä.

 ---
Today I visited Roihuvuori cherry blossom park in Helsinki. The place has many cherry trees (Prunus sargentii). The best blooming was already over, but still those are sooooo perfect flowering trees. 💚🌿
---

/SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig