16. marraskuuta 2017

Kaunis huonekuusi


Yhteistyö: Huiskula*

Huonekuusi (Araucaria heterophylla) on nyt trendikäs, ja parina viime talvena se on ollutkin todellinen the joulupuuhitti. Välillä kuuset ovat loppuneet kaupoistakin, niin hanakasti joulusisustajat ovat niitä halunneet. En kyllä tätä yhtään ihmettele. Sen kasvutapa on kaunis - ja vihreä tumma väritys muistuttaa perinteistä joulukuusta, mutta jotenkin hienostuneemmassa muodossa.


Huonekuusen hoito:

Huonekuusi on hieman kinkkinen kasvi tavallisessa huoneenlämmössä. Sen ihanteellinen kasvupaikkalämpötila olisi viileä, noin 10-15 astetta. Se on kuitenkin todella suosittu joulupuu, ja hoitaa tehtävänsä kunnialla myös lämpimämmässä asunnossa. Vältä kuitenkin patterin tai takan läheisyyttä. Valoa sen tulisi saada niin paljon kuin mahdollista, mutta ihan suoraa aurinkoa kannattaa välttää. Säännöllinen kastelu, ja pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä. Huonekuusta voi myös sumutella tai käyttää sitä suihkussa.


* huonekuusi saatu Huiskulasta.

---
House pine is a very trendy little Christmas tree.
---

/Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

12 kommenttia

 1. Huonekuusi on niin kaunis ja ihana. Sain pidettyä omani hengissä noin vuoden ja nyt tässä alkusyksykstä yhtä äkkiä vaan nuupahti:( En ehkä kuitenkaan lannistu tästä vastoinkäymisestä vaan hankin uuden kun osuu kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Pääsit ihanan pitkälle huonekuusesi kanssa, mutta voi ei, että juuri nyt sen pitikin ottaa jostain nokkiinsa! Onnea uuden kanssa, kun sellaisen käsiisi saat :)

   Poista
 2. Huonekuusi on niin mun lemppari!
  Hankin omani vuosi sitten, vaikka olin siitä jo pitkään haaveillut. Omani on säilynyt hengissä ja se on ollut työhuoneessa ilonani. On ihana, kun se ei ole mikään kertakäyttökasvi. Ja Katillekin terveisiä, että hanki vaan rohkeasti uusi ja kokeile vaan uudemman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että olet saanut sen kestämään tähän asti! Onnea, ja iloisia hetkiä työhuoneeseesi! :)

   Poista
 3. Kiitos Riina ja Sanna tsempistä:) Luulen, että olisi kesäksi ollut hyvä siirtää se ehkä ulos. No mutta täytyy tosiaan tehdä uusi yritys! Ihanaa loppuviikoa ystäväiset<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekuusen siirtäminen kesäksi ulos on oikein kannatettava suunnitelma!

   Ja nimenomaan, uutta yritystä kehiin!

   Poista
 4. Huonekuusi on myös minunkin lemppari. Ihastuin siihen jo vuosia sitten, kun näin sellaisen koulussamme lähes huoneen korkuisena.

  VastaaPoista
 5. Hankintalistalla samoin kuin hyasintitkin, kun ei vielä ole eteen sattunut :) Niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaunis - samaa mieltä!!

   Onnea joulukukkien etsintään!

   Poista
 6. Hei mistä on nuo kauniit jouluvalot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, en kuule millään muista... Joku vuosi sitten olen ne ostanut... Sorry!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig