30. marraskuuta 2017

Vekkuli pieni joulupuu


Vekkuli pieni joulupuu - niin minä tätä tämän joulun yhtä erikoisuuttani nimittäisin. Kyseessä on  sugi eli sugipuu (Cryptomeria japonica), ja luulen että lajike on 'Rasen'. Se on aika tumman vihreä ja neulaset ovat kierteisesti oksien ympärillä. Ihan loistava erikoisuus huonekuusen rinnalle!


Luulen, että hoitona pätee sama tasainen kastelu, kuten muillakin tähän aikaan vuodesta sisällä pidettävillä puilla. En ole ennemmin tähän joulupuuna törmännyt, joten jos on hyviä hoitovinkkejä tai muita kokemuksia, niin niitä otetaan ilomielin vastaan! Ja jes, remontoija on saanut yhden seinän vihreäksi! Sävyksi valikoitui sitten Tikkurilan Nefriitti (N494).

---
I've got a new and quite a lot of different little Christmas tree. It's called sugi. Are you familiar with it?
---

/Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

23. marraskuuta 2017

Kransseja, kransseja


RRakastan, siis R A K A S T A N kransseja! Tuohon pyöreään muotoon kätkeytyy niin paljon. Erityisesti tähän aikaan vuodesta kranssi jos toinenkin pyörähtää muotoonsa käsissäni. Keräsin tähän postaukseen muutaman kranssisuosikin, joita olen tässä tehnyt. Minulla on Pinterestissä oma kansio kransseille, ja sinne pinnautuu koko ajan toinen toistaan kauniimpia inspiraationlähteitä. Jos tarvitset inspistä, sinne löytää täältä, klik.


Mielestäni tyylikkäimmät kranssit ovat tällä hetkellä toispuoleisia, villejä ja rentoja - samaan tapaan kuin kimput ja asetelmatkin. Materiaaleiksi käyvät aivan kaikki havut, erilaiset oksat, talventörröttäjät, eukalyptus, hopealanka, villiparsa jne jne. Rajoituksia ei oikeastaan ole! Yhteen kranssiin voi käyttää vain yhtä ja samaa materiaalia, mutta villimmän version saa, kun sekoittaa materiaaleja luovasti.
Isojen ovikranssien lisäksi kannattaa pyöreää muotoa hyödyntää kattauksissa. Pyöräytä vaikka pitkistä eukalyptuksen oksista kehys lautasen ympärille, tai minikranssi puolukan varvuista ihan vain kattausta koristamaan tai lautasliinan ympärille.

Toivottavasti näistä löytyi hieman inspiraatiota kranssipajoihin! Ihania hetkiä sinne ruudun toiselle puolelle 

---
I LOVE WREATHS!!!!
---

/Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

20. marraskuuta 2017

#hyggekukka

Kuvat Instagramista: @jkukkatalo@puutarhurimari,  @millislittlehome ja @kotinionkukkani
Vielä palataan hetkeksi hieman syksyisempiin fiiliksiin. Postailin jokunen viikko sitten #hyggekukka-aiheesta. Voisiko näitä syksyn kukkia kuvata myös sanalla lohtukukka? Kun on lohturuokaa, joka kääntyy englannin comfort foodista, niin mikä jottei näitä syksyisiä kauniita, iloa tuovia kukkia voisi kuvata myös sanalla lohtukukka. No oli mikä oli - hyggekukka, lohtukukka. All the same, kaikki ne tuovat iloa ja eloa sisustukseen! Kiitos haasteeseen osallistuneille - ihania hyggekukkia teillä!

Kuva: Mansikkatilan mailla -blogi

Mansikkatilan mailla
Milli's Little Home

----

Nyt käännetään katseet täysillä jouluun. Jos haluatte kurkkia edellisvuosien joulupostauksia, keräsin ne tuonne ylävalikkoon Joulukukka-aiheen alle.

Ihanaa joulun odotusta! Jos on jotain jouluisia kukkajuttuja, jota täältä Kukkalasta toivoisitte, niitä saa kommenttiboksiin esittää :)

/Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

16. marraskuuta 2017

Kaunis huonekuusi


Yhteistyö: Huiskula*

Huonekuusi (Araucaria heterophylla) on nyt trendikäs, ja parina viime talvena se on ollutkin todellinen the joulupuuhitti. Välillä kuuset ovat loppuneet kaupoistakin, niin hanakasti joulusisustajat ovat niitä halunneet. En kyllä tätä yhtään ihmettele. Sen kasvutapa on kaunis - ja vihreä tumma väritys muistuttaa perinteistä joulukuusta, mutta jotenkin hienostuneemmassa muodossa.


Huonekuusen hoito:

Huonekuusi on hieman kinkkinen kasvi tavallisessa huoneenlämmössä. Sen ihanteellinen kasvupaikkalämpötila olisi viileä, noin 10-15 astetta. Se on kuitenkin todella suosittu joulupuu, ja hoitaa tehtävänsä kunnialla myös lämpimämmässä asunnossa. Vältä kuitenkin patterin tai takan läheisyyttä. Valoa sen tulisi saada niin paljon kuin mahdollista, mutta ihan suoraa aurinkoa kannattaa välttää. Säännöllinen kastelu, ja pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä. Huonekuusta voi myös sumutella tai käyttää sitä suihkussa.


* huonekuusi saatu Huiskulasta.

---
House pine is a very trendy little Christmas tree.
---

/Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

11. marraskuuta 2017

Eukalyptuksesta oksia sisälle


Hello! Toivottavasti teillä on ihanan loistava viikonloppu meneillään (vaikka ainakin täällä sataa ihan cats and dogs)! Minulla on ollut ja on edelleen ihan vaiheessa sisäänkäynnin jouluistaminen tai nyt edes saattaminen talviaikaan. Siellä kesäiset eukalyptukset rehottavat, vaikka mikä siellä on rehottaessa, kun ei ne pakkasesta paljon piittaa. Enimmillään muutama viikko sitten taisi olla noin 7 astetta, ja silti ruukuissa kasvavat eukalyptukset vaan sitkeästi pysyivät hengissä. Kohtuuhyvä kesäkukka sanon minä! Nyt sain kuitenkin sen verran aikaan, että napsin kaksi puuta maljakkoon ja tein kranssin. Yksi, yli kaksi metrinen eukalyptus vielä saa odottaa sisälle ja maljakkoon pääsyä. Hmm, olisikohan se hyvä joulupuu? 


Sellaista tänne, noin niin kuin muun muassa :) Hyggemäistä iltaa sinne!

---
I took some eucalyptus branches inside as my euca trees are still doing fine, even at worst nights there has been around minus seven degrees. 
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

6. marraskuuta 2017

Näen vihreää


Tämä vuodenaika on kutkuttava! Tänä vuonna se on sitä erityisesti, koska olemme joulun reissaamisen sijaan kotosalla. On mukavaa suunnitella ja laittaa kotia, kun tietää, että nyt tulee aikaa viettämään erityisen paljon kotona.


Ensimmäinen hyasinttikin on jo kotiin löytänyt. Onneksi itse jouluun on vielä seitsemän viikkoa. Kerkeän kantaa kotiin monen monituiset sintit ennen sitä.


Kuin huomaamatta kerään ympärilleni vihreää, sitä teen kyllä muutenkin - mutta nyt haluan sen näkyvän erityisesti myös joulussa. Normaalisti en ole todellakaan koristetyynyjen päällisten vaihtaja jokaiseen sesonkiin, mutta nyt en voinut vastustaa vihreitä samettisia päällisiä, kun ne vahingossa Ikeassa näin. Yhden seinänkin maalaaminen vihreällä on työlistalla lähiviikkoina. Se ei kyllä varsinaisesti liity jouluun, mutta anyways, haluan saada sen tehtyä ennen pyhiä. (Tässä vaiheessa kiittelen, että aikaa todellakin on jäljellä se seitsemän viikkoa!)Paljon vihreää, eukalyptusta, kransseja, kausivaloja, hyasintteja, ritarinkukkia, samettia, pellavaa, kynttilöitä, pikkukuusia, oksia jne, jne. Niistä se tunnelma hiljalleen lisääntyy - jouluhygge.

---
I'm seeing green! If there's no green outside, I'll get it inside.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

4. marraskuuta 2017

Hento vihreä kranssiAah, minä olen taas rakastunut! Nyt ihasteluni kohde on upea taipuisa neulaparsa (Asparagus acutifolius), jota myös villiparsaksi kutsutaan.


Olen tätä viime talvenakin käyttänyt nimenomaan kransseissa, mutta nyt kun pääsin siihen taas käsiksi, sormet syyhyäisi tekemään näitä vain lisää ja lisää.


Tällä kertaa tein tästä upeasta parsasta ihan vain hennon kranssin, missä ei ole mitään muuta. Tässä on käytetty kaksi oksaa, mutta kranssista voi halutessaan tehdä huomattavasti isomman ja useammalla oksalla, jos kaipaa grandea lopputulosta. Tämä on halkaisijaltaan 32 cm. Vähän siitä varisee neulasia tehdessä, mutta ei se sotke koristeena ollessaan. Mielestäni tämä sopii niin sisälle kuin ulos, esimerkiksi ulko-oveen. Pidän tästä kranssista todella!
Haluatko sinä tällaisen hennon vihreän kranssin?
Koska innostuin tästä itse niin paljon, ajattelin, että joku muukin voisi tällaisen kranssin haluta. Minulle voi laittaa toiveet meiliin, niin katsotaan hinnat. Osoite on: sanna.rasku(a)gmail.com. En pysty valitettavasti toimittamaan (ellei ole tosi iso määrä), joten nouto sovittuna ajankohtana olisi Espoosta.


---
I'm so in love with this wreath, which I made from wild asparagus' branches. Diameter is 32 cm. I can also do this kind of wreath for you, so send me an email (sanna.rasku(a)gmail.com) with details, and I'll get back to you with price, info etc. And you can pick up the wreath from Espoo on the date agreed.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig