12. syyskuuta 2017

Maitokahvidaaliat ja kurpitsat sävy sävyyn


Moikka, miten teillä menee? Minä olen ihastellut maitokahvidaalioitani (no joo, olen minä jotain muutakin puuhannut!), ja tulin niitä nyt tänne vilauttamaan.


Eli nämä upeat daaliat ovat lajikenimeltään 'Café au Lait', ja ah kuinka se nimi onkaan kuvaava - maitokahvidaalia. Aluksi tämä kukka on hieman vaaleanpunertavaan taittava kerma, mutta kukinnan edettyä se kääntyy enemmän tällaiseksi erittäin maitoiseksi kahvin sävyksi. Juuri sellaiseksi kahviksi, mistä minä pidän :)


Taitaa olla jo selvää, että minä pieni maitokahvikissa rakastan näitä kukkia! Ihan harmittaa etten ole kerennyt niitä enemmän tänä vuonna kuvaamaan. Vielä ne hetken aikaa saavat puutarhassa ilahduttaa kunnes nostan mukulat ruukuistaan ja siirrän ne taas kellariin odottamaan seuraavaa kevättä.


Ja mikä minut tekee vieläkin iloisemmaksi on se, että löysin näitä vaaleita kurpitsoita (jotka mätsää by the way loistavasti näihin kukkiin!). Olen ennemmin kasvattanut näitä vaaleita versioita itse, mutta tänä vuonna niitä onneksi on ainakin Järvenpään Kukkatalossa. Itse kun en siemeniä multaan asti saanut.

---
I LOOOOVE the 'Cafe au Lait' dahlias. And the blond decorative pumpkins :)
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

16 kommenttia

 1. Ihana Daalia!! Ja kauniita harmaan sävyjä, sekä nuo ihanat kurpitsat!!

  VastaaPoista
 2. Voi, mä pyörryn näistä kuvista! Kaikki elementit mun makuun.
  Sun innoittama, mä kasvatin tänä kesänä noita maitokahveja ja oon niin ihastunut niihin. Sävy,muoto ja koko on ihan uskomattomat!
  Ja en oo mikään oranssin ystävä, joten noi kurpitsat hivelee myös mun silmiä. Samoin toi saniaisjuliste, ja nuo harmaan sävyt! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) :) Ihana Riina! Kiva kuulla, että on myös sun makuun.

   Olipas niin virkistävää taas nähdä eilen :)

   Poista
 3. Niin kauniit <3
  Mä olen aina vähän vierastanut daalioiden kasvattamista, koska talvettaminen.
  Maahan niitä nyt ainakaan kaiva :D
  Meillä ei ole kellaria, eikä edes puolikylmää tilaa (vielä).. ainoa talvetuspaikka olisi tällä hetkellä kasvari ja se taitaa kyllä olla liian kylmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin tykkäät!

   Tuo daalioiden talvettamispaikan puute hieman rajaa daaliaharrastusta. Toki jos vaan lähtökohtaisesti panostaa yhden kesän iloon, ja laittaa syksyn tullen roskiin. Tai antaa juurakot jollekin, joka pystyy niitä talvettamaan. Joku voisikin perustaa daalioiden talvetushotellin :) On totta, että kasvihuone on liian kylmä. Lämpötila ei saa mennä pakkasen puolelle.

   Poista
 4. Härligt<3 Mun maitokahvidaaliat eivät ehdi kukkia, itkua täällä väännän. Mutta onneksi saan nauttia näistä sun kauniista kuvista:)Toivon, että saisin ne talvetettua ja kukkisivat sitten ensi vuonna. En tiedä mikä niissä on mennyt vikaan, laitoin ihan ajoissa ja pari muuta daalia ovat kyllä kukkineet ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Noi maitokahvit on aika myöhäisiä kukkijoita. Millaisessa paikassa ne oli? Aurinkoinen paikka lämpimänä paikkana hiukan jouduttaa kukintaa.

   Mutta ehdottomasti talvetukseen! Onneksi ensi vuonna on uusi mahdollisuus :)

   Poista
 5. On kyllä kaunis kukka! <3 Ja ihania kuvia taas kerran :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis sävykäs, suurikukkainen daalia tuo 'Cafe au Lait'.

  VastaaPoista
 7. Eipä hullumpi väri, herkkä ja pehmeä!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig