25. syyskuuta 2017

Vihertävä rento kukkakimppu


Pääsinpä taas yhteen lempipuuhistani, kun tein kimpun 40-v juhlille. Värimaailma on vihreä, mukana hiukan sinertävää ja natural beigeä. Kimppu on hiukan syksyinen, mutta olematta sitä kuitenkaan liian alleviivaavasti.


Materiaalina tällä kertaa toimivat oliivin oksat, vihreä hortensia, sinipiikkiputki, vadelman oksat ja 'Cafe au Lait' daaliat.
Vadelman oksat tekevät tähän kimppuun juuri sen rentouden, mitä siltä hainkin.

Ihanaa alkanutta viikkoa! Täällä ainakin on ihan mielettömän kaunis aurinkoinen syyssää. Juuri tällä hetkellä tämä vuodenaika antaa todellakin parastaan :) Nautitaan!

---
This greenish bouquet I made for a 40-year Birthday party last weekend. It's lush and green with a hint of blue and beige, and I love how the raspberry's branches are bending.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

24. syyskuuta 2017

Aamukahvilla Hesarin kanssa


Tämän aamun kahvini nautin Helsingin Sanomien seurassa. Täytyy sanoa, että olihan hieman erilainen aamun lehden lukukokemus! Tämä viherkasveilla sisustamista käsittelevä juttu syntyi, kun minulla viime viikolla kävi aamuvieraana Helsingin Sanomien toimittaja Tanja Vasama, valokuvaaja Sami Kero ja videokuvaaja Janne Järvinen.

Nettiversio jutusta löytyy täältä, klik. Itse lehtijutun lisäksi kuvasimme myös videon, joka löytyy täältä, klik.

Neljä alinta kuvaa Sami Kero, Helsingin Sanomat.

---
There is a green article in Helsingin Sanomat about my indoor plants.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

21. syyskuuta 2017

Olohuoneen hyggeä


Olohuoneessa on ihanan hyggemäinen tunnelma just nyt! Lämpimiä, luokseenkutsuvia materiaaleja: lampaantalja, juuttimatto, puuta, bambua, villalankoja, viherkasveja, kynttilöitä... Talven pesä alkaa olla valmiina!


Ei täällä nyt kyllä kauheasti ole muuttunut, mutta jo matto ja lampaantalja tekee paljon. Ja ehkä kynttilät. Niitä kun ei paljon kesällä tule esillä pidettyä. Ja tietty langat!


Olen viritellyt vanhaa kutomisharrastustani parinkymmenen vuoden takaa. Lankoja on kertynyt jo sellainen määrä, että eiköhän niistä riitä koko talvelle. Aloitellut olen villasukilla, mutta nälkä tuntuu kasvavan syödessä. Viimeisin hankinta on todella paksu villatopsi, josta suunnittelen kutovani käsin jättineulepeiton. Saa nähdä kuinka tämän kutojan käy...!?


Hyggekotiin kuuluvat olennaisesti myös viherkasvit ja kynttilät. Tässä tarjottimella uurremuori ja iso rakkauteni salvadorintillandsia. Harmaat sävyt kasveissa iskevät siis edelleen!


Joko siellä on kotia sisustettu syksyyn ja talveen mukavan lämpimiksi?

---
Living room's hygge is here! At the moment I'm longing for natural materials; wood, bamboo, sheep skin, jute, candles, indoor plants, wool for knitting etc. I think winter-season will be nicer in nicely hygge-decorated home. Do you agree?
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

14. syyskuuta 2017

Habitaressa nähtyä


Niin on tämän vuoden Habitare taas nähty. Minun silmääni osui ehkä hieman vähemmän tummia seinäpintoja, kuin viime vuonna - vaikka niitä TODELLA paljon olikin. Kamerani hakeutui paikkoihin, joissa näkyi vaaleaa kuten yläkuvan IKEA:n aulan pikkuosasto. Tuossa valoisuudessa, vaaleassa puussa ja murretuissa haaleissa sävyissä silmä lepää.Pentikin Kallio-sarjan kupeissa silmää hiveli asettelu. Ja tuo lamppuryhmä Signals-osastolla! Voisin ottaa heti tuollaisen valaisinkasan. Tietääkö joku, saako noita kyseisiä valaisimia jostain?Leikkokukkien asettelussa miellyttää luonnollisuus, rentous ja murretut sävyt. Heiniä, eukalyptusta, talventörröttäjiä. MUTTA olisihan niitä kukkia enemmänkin voinut olla!
Viherkasvit piristävät sisustusta, mutta aivan samalla tavalla ne piristävät messuosastoja. Niiden käyttö edelleen ilahduttaa, ja toivon niin, että käyttö myös jatkuu. Erityisesti tykkäsin, että kaksi osastoa oli kasvit etunenässä liikenteessä. Garden Livingillä oli kaunis, heidän myymälänsä oloinen osasto viherkasveineen ja ruukkuineen. HUONE ett RUM oli liikkeellä ison ilmakasvivalikoiman kanssa. Ah, nuo isot salvadorintillandsiat! Vihersisustamista aivan parhaimmillaan!

---
I visited Habitare yesterday. Lots of dark colours, but pleasingly also a bit lighter colours as well. My camera was searching for plants and flowers, so here you are!
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SaveSaveSaveSave
SHARE:

12. syyskuuta 2017

Maitokahvidaaliat ja kurpitsat sävy sävyyn


Moikka, miten teillä menee? Minä olen ihastellut maitokahvidaalioitani (no joo, olen minä jotain muutakin puuhannut!), ja tulin niitä nyt tänne vilauttamaan.


Eli nämä upeat daaliat ovat lajikenimeltään 'Café au Lait', ja ah kuinka se nimi onkaan kuvaava - maitokahvidaalia. Aluksi tämä kukka on hieman vaaleanpunertavaan taittava kerma, mutta kukinnan edettyä se kääntyy enemmän tällaiseksi erittäin maitoiseksi kahvin sävyksi. Juuri sellaiseksi kahviksi, mistä minä pidän :)


Taitaa olla jo selvää, että minä pieni maitokahvikissa rakastan näitä kukkia! Ihan harmittaa etten ole kerennyt niitä enemmän tänä vuonna kuvaamaan. Vielä ne hetken aikaa saavat puutarhassa ilahduttaa kunnes nostan mukulat ruukuistaan ja siirrän ne taas kellariin odottamaan seuraavaa kevättä.


Ja mikä minut tekee vieläkin iloisemmaksi on se, että löysin näitä vaaleita kurpitsoita (jotka mätsää by the way loistavasti näihin kukkiin!). Olen ennemmin kasvattanut näitä vaaleita versioita itse, mutta tänä vuonna niitä onneksi on ainakin Järvenpään Kukkatalossa. Itse kun en siemeniä multaan asti saanut.

---
I LOOOOVE the 'Cafe au Lait' dahlias. And the blond decorative pumpkins :)
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

7. syyskuuta 2017

Hopeinen kranssi


Yhteistyö: Huiskula*

On se aika vuodesta, kun kranssin teko syyhyttää sormia! Näin syksyisin käy aina samalla tavalla. Onhan se nyt mahtavaa itse suunnitella ja toteuttaa kaunis kranssi oveen roikkumaan! Eikö?


Tänäkin vuonna halusin kranssistani hopeisen harmaan. Viime vuonna käytin oikeastaan samoja materiaaleja, mutta tein kranssista henkäyksen ohuen. Se löytyy täältä, klik. Nyt oli hieman runsaamman kranssin vuoro.


Tein alumiinilangasta haluamani kokoisen ympyrän. Sen lisäksi kranssin tekoon tarvitaan ohutta puolalankaa ja sakset. Ja tietty kasvimateriaali. Hopeanharmaan sävymaailmasta luonnollisesti materiaaleiksi valikoituivat kauniin sävyiset hopealanka (Calocephalus brownii) ja hopeaputous eli hopeavitja (Dichondra argentea 'Silver Falls').Kun olin saanut kranssin valmiiksi kieputtelin sen ympärille - lähinnä toiselle puolelle - kesäkukkaistutuksesta nappaamaani hopeaputousta. Tähän meni neljä ruukkua hopealankaa.


Oi jes, että tästä kranssista taisi tulla kiva!


Ja tulihan siitä!

Pikku vinkki muille, jotka eivät halua naulata reikää oveen kranssia varten. Minä olen kiinnittänyt langan oven päälle washi teipillä ja kranssi pysyy paikallaan hyvin koko talven. Miinus tässä on se, että toki se tuulessa heiluu (vaikka voisihan sitä koittaa vaikka teipata oveen kiinni...).


Oletteko tehneet jo kransseja tai suunnitelleet tekemistä? Tai hankkineet jostain muualta?

* hopealangat saatu Huiskulasta.

---
This time of the year the same thing happens every time. I wan't to make wreaths. There's something about autumn... Today I made a wreath of cushion bush and tied some silver ponyfoot around it. It's all grey-silvery and  it's quite nice!
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

4. syyskuuta 2017

Lisää valkoista, kiitos


Minä olen menossa sisustuksen saralla enemmän valoisaan valkoiseen. Se tuntuu ihanan raikkaalta, varsinkin nyt, kun illat alkavat olla aikas pimeitä jo aikaisin. Tällä kertaa sain tarpeekseni keittiössä olleesta musta-valkoraidallisesta tapetista. Tapetti vek, ja kerros valkoista maalia, niin hyvä tuli. Tapetin alla oli valkoinen pohjamaali, joten irrotus vesisuihkepullolla onnistui näpsäkästi.


Peilin kehykset maalasin jo ennemmin kesällä kullertavasta valkoiseksi, joten valkaisu on todellakin nyt käynnissä. Ihan hiukan väärään suuntaan nyt mennään, jos seinäväritrendejä ajatellaan, mutta hei, this is me and my home!


Ihanat rennot kukat* vapaasti vaan maljakossa. Yksi oksa sitä ja toinen tätä. Tykkään!


Tunnelmavalojakin olen jo sisälle viritellyt. Joten anna tulla vaan syksy, täällä aletaan pian olla valmiudessa!

Ainakin täällä näkyy vilaus siitä, miltä mustavalkoinen raitatapetti ja kullertava peili näyttivät vielä vuosi sitten, klik.

*kukat Järvenpään Kukkatalosta.

---
I'm longing for white around me. It's so bright, especially now, when the darkest season is around the corner. Now the white wash got over the wall and the mirror's frame.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.SaveSave
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig