7. elokuuta 2017

Valkoinen daalia


Minun loppukesän ehdoton highlight-kukka on daalia. Tällä hetkellä kauniisti kukkii valkoinen 'White Aster' -lajike, jossa on kauniin tiiviit valkoiset kukat. Odotan erityisellä innolla maitokahvidaalioita, mutta nämä käyvät daaliaihasteluun nyt loistavasti.


Tänä vuonna laitoin mukulat mustalla muovilla vuorattuihin puulaatikoihin. Ne ovat hitusen liian pieniä, mutta pidän niiden kurottomasta tyylistä.Silloin kun daaliat kukkivat paljon, leikkaan niitä aivan huoletta maljakkoon. Vitsit, että ne ovat kauniita!
---
My white 'White Aster' dahlias are flowering beautifully at the moment.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

13 kommenttia

 1. Meillä daaliat ovat mustanaan kirppoja huonon kesän takia. Laitoin niitä ennätysmäärän, joten hieman harmittaa, kun ovat niin myöhässä. Onneksi ne kukkivat niin pitkään, että kyllä niistä nauttia vielä ehtii :) Nuo valkoiset pienet on kyllä tosi nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi valkoinen on etunenässä kukkimassa, muita saa vielä odotella. Tulisipa lämmintä, niin joutuisivat muutkin. Outo kesä kaikkinensa! Ens kesän on pakko olla superkaunis ja -lämmin ja -aurinkoinen :)

   Poista
 2. Daaliat on munkin lemppareita, ja juuri kaikki valkoiset lajikkeet. Mummollani oli aina daalioita, samoin vanhemmillani, joten ne ovat jotenkin niin nostalgisia.
  Meillä on kanssa noita kirppoja, niin kuin Katilla. Mutta en ole vielä ruiskutellut niihin mitään, kun muurahaiset puolestaan näytävät hoitelevan kasvinsuojelua.
  Meilläkään ei vielä kuki yksikään, joten odotusta on kovasti ilmassa. Ja noita Cafe á lait -daalioita laitoin sun innoittama ekan kerran tänä kesänä. Hain mukulat oikein Turusta asti.
  Aurinkoa täälläkin toivotaan, muuten ei tule mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne nostalgisia, ja jossain vaiheessa ne miellettiin aika vanhanaikaisiksi, mutta mä olen niihin kyllä ihan myyty. Niiden lajikerunsaus on jotain aivan häkellyttävää! Voisin alkaa vaikka hulluksi daaliakeräilijäksi!

   Mulla ei ihme kyllä ole ollut mitään ongelmaa ötököiden kanssa, tai sit en ole katsonut riittävän läheltä. Sekin voi tänä kesänä olla hyvin mahdollista, niin vähän olen aikaa viettänyt puutarhassa.

   Aah, maitokahvit. Ne ne vasta on daalioiden aatelia. Ihan käsittämättömän kauniita. Ne muuttaa ihanasti sävyä kukinnan edetessä. Ja täytyyhän sitä vähän niiden eteen ajaa :) Mä tilasin Hollannista, joten ei nekään ihan lähikaupan löytöjä olleet :)

   Poista
 3. Ihania! :D Täytyykin hommata ensi vuonna valkoisia daalioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne! Aivan erityisesti suosittelen niitä maitokahveja valkoisten rinnalle. Postaan niistä, kunhan vaan malttaisivat avata kukkansa...

   Poista
 4. Kauniita ovat, rakastan daalioita! Harmi ei ole enää kellaria mihin mukulat voisi talveksi säilöä joten kasvatus on toistaiseksi jäänyt. Ennen kasvatin joka kesä ja kukkivat aina yhtä kauniisti. Ehkä tulevaisuudessa onnistuu. Terkuin Katja http://paleredrose.blogspot.fi Tervetuloa visiitille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daaliat on ihania! Se on totta, että jos ei ole paikkaa missä talvettaa, niin kasvatus on hankalaa. Mutta sitten kun se paikka on, niin helpohkosti niiden talvetus onnistuu.

   Tulen, kiitos :)

   Poista
 5. Daaliat ovat ihania! Ensi vuonna täytyy laittaa noita valkoisia, ovat niin suloisia. Yhdet pinkit ovat täälläkin jo kukassa, café o'leta täälläkin odotellaan kukkivaksi:)) Ihanaa kun arki alkaa, ei muuten, mutta sun postauksia on ollut ikävä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kati! Toivotaan, että postauksia ja inspiraatiota täältä löytyisi hieman useammin. Saa nähdä mihin postaustahti asettuu kesän jälkeen, en ota nyt paineita asiasta :) Mutta kiva kuulla, että niitä odotetaan :)

   Maitokahvidaalia, aaaaah!!

   Poista
 6. Daaliat on ihania! Laitoin myös ruukkuihin isot määrät ja vasta kahdessa ruukussa kukat. Viime kesänä oli rippijuhlat 24.7 ja silloin kukki. Tää kesä on syvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! On vähän koko kesän ollut sellainen olo, että odottaa sen kesän alkavan, ja nyt se alkaa olla virallisestikin olla ohi, kun koulut alkaa. Kyllä se nyt vaan väistämättä loppukesäksi ja pian s-sanaksi on muuttunut ja muuttumassa.

   Poista
 7. Miksi daalia kukat alkavat ruskistua HETI auettuaan???..muilta osin näyttävät olevan ok.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig