28. heinäkuuta 2017

Kotona kääntymässä


Tämä kesä on ollut kummallinen. Erilainen kuin edelliset. Kotona vietetty aika on ollut aika vähissä. Olemme reissanneet perheen kanssa enemmän kuin edellisinä kesinä. Viime kesänä tein kirjaa hyvin tiiviisti, edellisenä meillä oli pieni vauva, joten tänä kesänä reissuaikaa on vietetty monen kesän edestä. On tuntunut hyvältä reissata koko jengin voimin. Kotona on käyty lähinnä kääntymässä, pesemässä pyykkiä, kastelemassa ruukut ja leikkaamassa nurmikkoa. Viileähkö kesä sopii reissailijalle, jolla on myös puutarha. Kun ei ole liian lämmin, ei tarvitse murehtia, kuinka kasvit pärjäävät. Pitempien reissujen ajaksi nostan ruukut usein varjoon, jonne sadevesi pääsee suoraan kastelemaan. Lyhyemmät reissut hoidan parin päivän intensiivikastelulla ennen reissua, ja hyvin on mennyt. Toki riittävän isot ruukut ovat ensiarvoisen tärkeitä, altakasteluruukkuja minulla kun ei ole ainuttakaan.


Mutta pian alkaa arki, ja täälläkin tulee vietettyä enemmän aikaa.---
I've been travelling a lot this summer with my family, and haven't spend so much time in the garden than in previous years. But soon it will all change.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

18. heinäkuuta 2017

Keittiöpuutarhassa kaikki hyvin


Keittiöpuutarhassa kaikki hyvin! Onneksi tämä osa puutarhaa ei ota nokkiinsa, vaikka siellä ei paljoa hommia tekisikään. Olen säästellyt kipeää selkääni mahdollisimman paljon kaikelta kuokkimiselta, ja itse asiassa myös koneella istumiselta. Siinä syy blogin kesälomaan.


Mutta onneksi tomaatit siitäkin huolimatta kasvavat oikein iloisesti. Muutamia maistelukappaleita lukuun ottamatta tämän kasvihuoneen pääsatokausi alkaa kohta. Paljon ihania herkullisia mollukoita on luvassa!
Tämä on yksi kivoimpia näkymiä puutarhassani! Rakastan kauniita näkymiä ja asetelmia puutarhassa(kin), ja niihin haluan panostaa.Viikuna suuttui jostain, ja pudotti kaikki lehdet joku viikko sitten. Elvyttelin sitä vähän uudella mullalla ja varjoisella paikalla, ja nyt se on kasvattanut uudet lehdet ja voi taas hyvin.


Kolayrtti on suuri suosikkini! Se ei ole vain kaunis kuin mikä, mutta tuoksuu myös kolalle. Ja on superhelppo! Se talvehtii hyvin, itselläni viime talvena jopa pienessä ruukussa ulkona. (Talvehtinut kasvi on penkin päällä edellisissä kuvissa viikunan kaverina.)


Piparminttu (Mentha x piperita) on toinen yksi ihanimpia ja helpoimpia yrttejä. Tämäkin yksilö on jonkun vuoden vanha. Olin keväällä heittämässä kuolleen näköistä juurakkoa pois, mutta tarkemman tutkiskelun jälkeen totesinkin, että siinä oli niin hyvä kasvu versoissa, että istutin kasvin uudelleen. Nyt riittää taas teetarpeita!

---
All good in my kitchen garden.
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.


SHARE:

4. heinäkuuta 2017

Viherkasvit terassilla


Viherkasvit sopivat loistavasti kesällä terassille kesäkukiksi siinä missä perinteiset kesäkukatkin. Itse en välttämättä varsinaisia kukkia kesäkukiltani kaipaa, joten tällaiset vihreät väripilkut ovat erittäin bueno valinta.


Stailasin terassin sivupöydän vanhoilla kamoilla. Elämää nähnyt puu valkoisella modernihkolla taustalla luo kivan pohjan kasvien asettelulle.


Siirsin haaratyräkin (Euphorbia pseudocactus) keittiön hyllyltä sellaisenaan vaihtamatta ruukkua. Kaktus sopii mielestäni tähän terassikokonaisuuteen hyvin.Mukana vihreyttämässä on muutama kilpipiilea (Pilea peperomioides). Sijoitin ne vanhan puulaatikon päälle, jonka porasin seinään hyllyksi. Tämä oli LÖYTÖ Kööpenhaminasta keväiseltä reissulta. Paljon muuta matkalaukkuun ei sitten mahtunutkaan - mutta minkäs sille voi, kun matkan varrelle osuu vanha, täydellinen puulaatikko :)


Ihania kesäpäiviä teille!

---
I love to have indoor plants on my terrace as summer flowers. These green colour splashes are perfect!
---

With ♥ /SannaBlogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig