27. toukokuuta 2017

Valkoinen hortensia pimeässä nurkassa


Yhteistyö: Huiskula*

No nyt on hieman terassiakin laitettu. Terassin varjoisimpaan paikkaan laitoin pari valkoista hortensiaa ja lankaköynnöksiä. Valkoinen hehkuva väri tuo kivasti valoa pimeään nurkkaan, jonne aurinko ei paista suoraan oikeastaan koskaan.


Hortensia viihtyy parhaiten varjossa/puoliauringossa, mutta menee kyllä aurinkoisemmassakin paikassa. Valo-olosuhteita vieläkin tärkeämpää  mielestäni sen kanssa on kuitenkin ruukun riittävän iso koko. Se kannattaa siirtää saman tien oston jälkeen isompaan ruukkuun hyvään lannoitettuun multaan, jotta ei tarvitse pelätä ruukun kuivahtamista. Hortensia kyllä usein tokeentuu lievästä kuivumisesta, mutta usein siitä jää pieniä vaurioita kukkiin. Kukkien reunat saattavat ruskettua tai lehdet kuivua. Tästä minulla on kokemusta ja paljon! Jos hortensia kuivahtaa, paras on upottaa se vaikka puoleksi tunniksi vesisankoon, jolloin se saa rauhassa imeä tarvitsemansa veden. Sen jälkeen pidetään sormet ristissä, ettei kasvi ottanut liikaa nokkiinsa kastelun vähyydestä.
Keräsin loppuvuonna hevoskastanjan siemeniä puistosta, ja pidin niitä kellarissa hieman kosteassa hiekassa muutaman kuukauden. Kevään tullen otin niitä sisälle ja kääräisin kosteaan paperiin ja siirsin jääkaappiin. Noin kuukauden päästä ne alkoivat työntää juurta, jolloin siirsin ne lasipullojen suulle. Nyt minulla on liuta pieniä hevoskastanjan taimia!


Ihanaa viikonloppua kaikki! Teitä käy ihan hurjasti täällä, kiitos siitä jokaiselle  Olisi kiva kuulla viikonlopun puutarhapuuhistanne! Tai onko teillä jotain puutarha-aiheita, joista haluaisitte lukea täältä?

* hortensiat ja lankaköynnökset saatu Huiskulasta

---
Lovely white hydrangeas and green muehlenbeckia in a dark spot on my terrace.
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

18 kommenttia

 1. Kesäkukat odottavat terassilla.Tänään piti tehdä pihahommia ja laittaa iso kukkapenkki uusiksi.Mutta sade on alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta kyllä kaipailen vähän tännekin. Olis hyvä kun nyt tulisi oikein kunnon ryöppy, ja sit lämpenis :)

   Poista
 2. Ihanat pikkuheppikset<3 Kiitos hortensian hoitovinkeistä!

  VastaaPoista
 3. Oho, ihan mututuntumalla tein juuri tuon; siirsin hortenssian isompaan ruukkuun! En tiennyt että suositellaan, mutta minusta ne on aina olleet niin 'surkean' pienissä ruukuissa.
  Perjantai meni kesäkukka-teatterissa, eli kukkien istutuksessa. Puutarhalla irtosi jälleen kerran mopo käsistä :)

  Kaunista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukkateatteri kuulostaa just ihan täydelliseltä sunnuntain vietolta :)

   Poista
 4. Olen aina epäonnistunut horse sian kanssa,enkä sitten enää ole kokeillutkaan. Ehkä näillä sun opeilla taas kokeile. Meillä oli hevoskastanja, pupu(t) söi:( mun kasvi laatikot on nyt valmiit ja multaan laitettu, tänään tulee vieraita, mutta toivottavasti ehdin istutushommiinkin...Tämä sun blogi on niin suosikki, ihanat kuvat ja hyviä vinkkejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensia isompaan ruukkuun vaan, sillä pääsee pitkälle!

   Sä olet kyllä ihana lukija ja kommentoija <3 <3

   Poista
 5. Meillä on pihassa kaksi hevoslastanjaa ja siemeniä tulee paljon. Kiitos vinkistä niiden juurruttamiseksi. Olisi tarkoitus saada taimi mökkipihaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella miten paljon siemeniä on pihalla syksyllä, kun pihassa on kaksi puuta :)

   Ne on niin komeita puita...

   Poista
 6. Oh, löysin blogisi juuri blogit.fi:sta. Miten kauniita kuvia ja hyvä tunnelma. Kaikki puutarhajutut ovat kiinnostavia. Tänä viikonloppuna en juuri puutarhaan ehtinyt, mutta viikollakin on kaksi vapaapäivää, joten silloin vuohenputkisota jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että löysit! Kukkaisa tervetuloa sinulle <3

   Poista
 7. Hassua, miten sattuikaan samoja kasviajatuksia; palatessani kotiin parin päivän retkeltä, lurpatti hortensia-rukka murheissaan... paljon juomaa ja siitä se virkistyi! Hevoskastanjoita olen vuosien varrella koettanut saada kasvamaan huonolla menestyksellä, mutta yksi pikkupuu pihalla kasvaa, ja yllätyksekseni siinä on tänä vuonna tulossa ensimmäiset kukkaset!! Blogiasi on mukava lukea ja asetelmakuvat ovat aivan huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat ja hevoskastanjat - eikö kaikki ajattele niitä :) :)

   Poista
 8. Niin hyvä idea laittaa valkoista valaisemaan, Hortensiat on niin ihania, runsaita ja herkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kyllä selkeästi valaisee pimeässä nurkassa :)

   Poista
 9. Tulin katsastamaan blogisi, kun tykkäsin uudesta kirjastasi niin kovasti. Täälläkin on mielenkiintoisia juttuja ja kauniita kuvia! :)

  Onko muuten hortensia kovin tarkka siitä, millaiseen multaan sen istuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes, kiva kun tulit! Ja kiitos, kiva kuulla, että kirjasta tykkäsit :)

   Minä laitan hortensian ihan tavalliseen kesäkukkamultaan, niin on hyvin lannoitetta saman tien ruukussa.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig