23. toukokuuta 2017

Huikea magnolia


Kun lämpö oli viime viikolla saapumassa, odotin jännityksellä kukkiiko magnoliani tänä vuonna. Viime vuonna pensas kehitti nuppuja kyllä juu, mutta taisi palelluttaa ne kuitenkin, koska eivät ne koskaan auenneet. Tänä vuonna pelko kukkimattomuudesta oli onneksi aiheeton, koska nyt SE KUKKII!


Ja silloin, kun magnolia on kukassa, tuntuu, ettei kotoa halua lähteä minnekään. Näiden kukkivien puiden kauneus on todella ohikiitävää, mutta ah, niin ihanaa! Muistan vieläkin ihan elävästi, kun olin  Hollannissa ensimmäistä kertaa kesätöissä 15 vuotta sitten (APUA!?) ja näin ensimmäisen magnoliani. Siellä se kukki valkoisenaan ihan tavallisena katupuuna. Mielestäni kukkivissa puissa on jotain maagisen tainomaista hehkua, olkoonkin lyhyttä.


Tämä magnolia on tarhamagnolia (Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'). Se kukkii ihanan vaaleanpunaisilla kukilla ennen lehtien puhkeamista.


-

---
My magnolia is flowering! Ou happy days!
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

16 kommenttia

 1. Onnea kukista, niin kaunista! Itsekin menetin magnolioille sydämeni 20! vuotta sitten Saksassa. Oli tajunnan räjäyttävä kokemus saapua puistoon joka oli täynnä kukkivia magnolioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin käsittämättömän kauniita! Onneksi täällä meilläkin on mahdollista kasvattaa näitä <3 vaikkakin pienemmässä mittakaavassa.

   Poista
 2. Onpa ihana. Lämpimiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kauniis, Onnea ihanuudelle! Minäkin muistan Tukholmassa aikoinaan törmänneeni pikkuisessa puistossa kukkivaan magnoliaan, se oli ihan huikea fiilis!

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi miten suloinen, ei ton luota kyllä malttaisi pois ollakaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin! Pakko vaan välillä laskea katse jonnekkin muuallekin :) :)

   Poista
 5. Ooh, onpa ihana! Mahtavaa, että saat nauttia niiden kukista tänä vuonna! Mitähän työnantaja sanoisi, kun pyytäisi viikon vapaata magnolioiden kukinnan vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen loma olisi kyllä tarpeen tähän aikaan vuodesta :) :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig