29. huhtikuuta 2017

Pagodipuu ja juuret maljakossa


Tekisipä mieleni sanoa, että "Hullu juurinainen täällä hei!"


Tällä kertaa tämän juurihulluuden kohteeksi joutui pagodipuu (Sophora prostrata). Se on mielestäni yksi kauneimpia kasveja mitä maa päällään kantaa. Tykkään ihan hirmuisen paljon sen keveästä, mutta silti jämäkästä puu-pensasmaisesta olemuksesta. Pagodipuun ainut ongelma on kuitenkin sen hankaluus sisällä. Tällaisena puuvartisena pensaana se viihtyy paremmin ulkona, mutta vielä sille on hiukan liian viileää.Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni omasta pensaastani maljakkoon soveltuvan. Nyt viimein kävin tuumasta toimeen. Se käy niin, että mullat vaan ravistellaan pois ja pestään juuret vedessä.


Maljakossa puu saa vettä riittämiin ja on kohtuutyytyväinen, vaikkei varsinaisesti kasvakaan. Katsotaan, josko lämpimien säiden ilmaannuttua istutan sen kesäkukaksi ulos. (Kyllä, uskon edelleen että sää vielä tästä iloksi muuttuu!) 


Voipa kyllä olla, että en raaski sitä mihinkään siirtää. Niin kaunis ja minun esteettistä silmääni hivelevä se tuolla tavalla juuret esillä sisällä maljakossa on. Tykkäätteks te?

---
I love roots and I love sophoras. This time I combined these two lovely things and got something super cool. Or what do you think?
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

30 kommenttia

 1. Hei mulla on tuo samainen kasvi. Olekin ihmetellyt sen kuivuutta... selvisi nyt sitten sekin. Ehkä saan tuolla samalka konstilla sen pysymään elossa... Ihastuin sen suloiseen lehteen ja juurikin tuohon puumaisuuteen. Onko muuten "kummitus"puulle sulka niksejä tarjota, kuivatin senkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummituspuu kuuluu samaan kategoriaan kuin tämäkin, eli on puuvartisena haastava sisällä kasvatettava. Sen etuna tosin on, että näyttää kuivuttuaankin ihan samalta kuin elävänä :)

   Poista
  2. Toi on totta, että kummituspuu näyttää samalta elävänä ja kuivuneena, luulin nimmittäin pitkään sen olevan hengissä:))

   Poista
  3. Niinpä! Joten ei niin väliä :) :)

   Poista
 2. No tykätään!!! Todella kaunis juuret paljaana ja "kasteluvälikin" pitenee :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tykätään täälläkin! 🌿
  Juuret ovat niin kauniita ja kasvista tulee jotenkin niin ihanan keveä maljakossa.

  VastaaPoista
 4. Tosi makeen näköinen! Aikas veikeä puumainen kasvi, lehdet ovat tosi minimaalliset. Hyvä ratkaisu helposti kuivahtaville kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton lehdet on niin kauniit. Tykkään niistä ihan todella paljon!

   Poista
 5. Kaunis on ja ihanat pienet lehdet. Nyt selvisi nimikin. Olen sitä ihaillut. Noin sen kaivattamani kummituspuunkin olisi saanut hengissä pysymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kummituspuu kuuluu myös hankalasti sisällä kasvatettaviin. Tätä kikkaa voi koittaa sillekin :)

   Poista
 6. On se kaunis. Jotenkin juurten hento runsaus sopii hyvin pienikokoisten lehtien kanssa.

  VastaaPoista
 7. Ihastelin erityisesti tuota kasvia Zetasilla, nyt sille on sit nimikin. Ihana :)

  VastaaPoista
 8. Tosiaan on ihana. Mistä löysit? En ole pariin vuoteen nähnyt myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana! Niitä näkee myynnissä monissa kukkakaupoissa ja mm. Plantagenissa, josta taisin tämän ostaa.

   Poista
 9. Onko tuo sulla ihan pelkässä vedessä vai onko siinä ravinteita? Itse olen innostunut vesiviljelystä ja lukenut, että monet huonekasvitkin soveltuisivat vesiviljelyyn ja noita juuria kelpaisikin ihastella noin veden läpi. Voi tietysti olla, että ravinteikas vesi yhdistettynä läpinäkyvään maljaan saisi levätkin kasvamaan...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakossa on ihan vettä vaan. Kasvit eivät tällä tavalla ole "ikuisia", juurikin sen takia, että ravinteita eivät saa. Mutta tykkään niiden ulkonäöstä näin niin paljon, että haluan pitää niitä maljakossa sen aikaa kun viihtyvät.

   Poista
 10. Minua kiinnostaisi myös vastaus tähän �� Teen tuttavuutta ensimmäisen pagodipuuni kanssa ja vastoin oletuksia juuri juurettomuuden ovat ne jotka ilmaa puhdistaa ja siksikin vesi viljely olisi loistava idea. Kaikki mahdolliset hoito vinkit tälle ihanan herkälle puulle olisi tervetulleita ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurettomuuden=juuret (puhelin muunteli omiaan)

   Poista
  2. Pagodipuu on mielestäni hankala kasvi sellaisenaan viherkasvina, juuri huoneilman kuivuuden takia. Esim. kesäkukkana terassilla loistava!

   Poista
 11. Hei!

  Itselläni on myös Pagodipuu ja tuli tossa mieleen että osaatko sanoa että tarvitseeko Pagodipuu kukkalannoitetta? jos ei kukkalannoitetta niin mitä? vai tarvitseeko ollenkaan?

  VastaaPoista
 12. Onko tää hengissä sulla vielä, vedessä? Ostin oman just, mietin kannattaako laittaa näin 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää hengissä vedessä. Talvi kuivassa huoneilmassa olisi tälle kasville anyway todella hankala. Se tarvitsisi huoneilmaa viileämmän paikan. Kannattaa laittaa se kesällä ulos, siellä se viihtyy hyvin.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig