15. maaliskuuta 2017

Kevät tuli terdelle!Yhteistyö: Viherlassila*

En voisi olla iloisempi! Hymyilen kilpaa paistavan auringon kanssa ja voisin sirkuttaa lintujen lailla. Terassikausi on nimittäin avattu! Minulle tämä tarkoittaa sitä, että uusi puutarhakausi on N-Y-T korkattu! Tästä se kaikki kevään ihanuus alkaa.


Sain yhteistyön tiimoilta lähetyksen turkulaisesta puutarhakeskus Viherlassilasta. Paketti täynnä kevättä -  hyasintteja, helmililjoja, krookuksia, perunanarsisseja ja paju sekä ruukkuja. En voisi kuvitella ihanampaa aloitusta tälle puutarhakaudelle! Näitä viikonloppuna laittaessani pääsin puuhaamaan terassilla jopa ilman hanskoja ja höyryävä teekuppi vieressä (joka ei tosin kovin kauaa höyrynnyt, mutta who cares). Päivät lämpenee ja pitenee päivä päivältä!Virittelin jo syksyllä raudoitusverkon terassin kattoon. Ajatuksissa oli kevääksi amppeliviritys sipulikasveille, ja viimein pääsin sen toteuttamaan. Laitoin lasipurkit roikkumaan verkosta juuttinarulla. Hajotin parin krookuksen multapaakut amppeleihin, joten sain parista ruukusta monta ruukkua.Ihanat perunanarsissit ja helmililjat ne jaksavat ilahduttaa vain vuodesta toiseen. Nämä kivat verkkolyhdyt Viherlassilasta saivat kevään hyasintit sisäänsä. Olen niin iloinen, että sinttejä saa nykyisin keväälläkin, eikä niitä mielletä enää vain joulun ajan kukiksi.Kevääseen kuuluu olennaisesti myös pajunkissat, joten ruukkupajut (Salix 'Helvetica') keväisten sipulikasvien lomassa lisäävät kevään tuntua täydellisesti.


Viherlassilassa on myös tällaisia mustia ja natural-värisiä ekoruukkuja, jotka ovat 50 % kierrätyspuuhaketta. Aika jees vaihtis, ja jotain pikkasen erilaista.Laitoin ruukkujen mullan pinnalle syksyltä jäänyttä sammalta. Se sopii ruukkuihin tähän aikaan keväästä vielä hienosti, kun luntakin on maassa. Kun kevät etenee, tiedän, että haluan ne ruukuista pois. Jossain määrin ne muistuttavat kuitenkin sen verran joulun seudusta. Ruukkuihin laitetuilla lehtikuusen oksilla saa hieman korkeutta asetelmiin.


Mutta siis jei, tästä se lähtee! Öiksi on luvattu jo sen verran hyviä lämpötiloja täällä etelässä, ettei näitä tarvitse sisälle nostaa lasiterassilta ollenkaan. Ne kestävät siis pikkupakkasta, ja minullehan se sopii :)

Nyt kun pääsin vauhtiin, tekisi mieleni jo laittaa sisäänkäynnin seutukin keväiseksi...

* kasvit, ekoruukut ja lasiset verkkolyhdyt saatu yhteistyön merkeissä Viherlassilasta

---
Spring is on my terrace! I couldn't be happier right now :)
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

24 kommenttia

 1. Tällainen olisi niin ihana toteuttaa sisätiloissa (ilman niitä allergioita). Jos kevät etenee luvattua kyytiä niin narskuista ja pajunkissoista saa nauttia pian onneksi parvekkeella. Tosi kauniit kuvat ja ihana yhteistyö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun kevät tuli nyt! Se konkretisoituu minulla aina siinä vaiheessa, kun laitan ensimmäiset sipulikasvit terassille.

   Yhteistyö Viherlassilan kanssa on todella kivaa :)

   Poista
 2. jes kiva löytää uus ihku blogi!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on ihanan keväistä! Toi raudoitusverkkoidea on tosi hyvä ja käyttökelpoinen toteutettava. Mulla oli jo ekat helmililjat kuukausi sitten:)) Nyt täytyy hakea uudet ja narsisseja kanssa, jee! Aurinko paistaa ja lumet sulaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, kevät on JES nyt täällä :) Ihania kevätpuuhia sinne!

   Poista
 4. Kauniisti olet terassisi suunnitellut. Onneksi tulee jo kevät pääsee ulos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kevät on vaan jotenkin niin parasta aikaa. Ihanaa, kun voi puuhata pihalla täysillä :)

   Poista
 5. Terassisi on kuin keväinen paratiisi. Todella kauniita asetelmia erilaisina versioina. Nämä kevään sipulikukat jaksavat tosiaan vuodesta toiseen ilahduttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lasiterassi on kyllä jokakeväinen paratiisi minulle! Sen laittaminen keväisin ensimmäisenä aloittaa aina puutarhakauden :)

   Poista
 6. Niin kaunista ja niin keväistä. Upea terassi.

  VastaaPoista
 7. Mahtavan keväinen tunnelma terassillasi. Upeat asetelmat ja hauskat roikkuvat krookukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kevät on vaan niin parasta aikaa! Noi amppelikrookukset on muuten kivat!

   Poista
 8. Ihanan keväistä, uskon, että noiden kanssa puuhastellessa pääsi hyvin kevätfiilikseen!

  VastaaPoista
 9. On kyllä hienoa, että hyasinttejä voi ostaa nyt, ainakin jostakin. Hyvää, keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Minun mielestäni se sopii niin loistavasti kevääseen, joten olen todella iloinen sen yleistymisestä.

   Poista
 10. Ihanan näköistä! Tuo raudoitusverkko on hauska idea ja voisi sopia meillekin kun terassin katto on niin korkealla ettei sieltä muuten voi ripustella mitään. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi raudoitusverkko lisää kyllä mahdollisuuksia saada jotain pöydän yläpuolelle helpommalla, kun ei tarvitse kiivetä niin korkealle :)

   Poista
 11. Ihana kevät ja kukat! Kiitos inspiraatiosta, taas <3 Eikun suunnaksi kukkakauppa ja terassin laittoon :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig