28. helmikuuta 2017

Kilpipiilean pienokaiset


Viime vuonna kirjoitin kilpipiileoistani (Pilea peperomioides), ja se postaus on ollut yksi suosituimpia koko blogihistoriassa. Uskoisin, että kiinnostus tuota trendikasvia kohtaan ei ole laantumassa ihan hetkeen, niin paljon sitä näkee edelleen monin paikoin. Hottiskasvi siis edelleen!


Minulla kilpiileoita on useita. Niitä on niin helppo lisätä pienistä poikasista, että näiden kasvien jengi kasvaa kuin huomaamatta. Tänä talvena kasvini ovat olleet hieman huonolla hoidolla, mutta nyt on otettava ryhtiliike myös tässä asiassa, ja alettava multien vaihtoon.Ihan niin pitkälle en kuitenkaan vielä päässyt, mutta pistokkaita otin kasveista jo.


Irrottelin pienet alut mullasta ja pesin juuret. 


Laitoin ne nyt pieniin vesipulloihin juurtumaan. Tämän vaiheen voi ihan hyvin jättää tekemättä, ja laittaa pistokkaat vaan multaan ja pussi päälle, mutta pidän näiden ulkonäöstä tällaisenaan hyvin paljon.


Tykkäätteks te kilpipiileoista?

---
These little Chinese money plant babies are so cute in the water bottles! Roots, round green leaves and clear glass are perfect combo while waiting for Spring.
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

23. helmikuuta 2017

#tulppaanitorstai - vihreän kanssa by 100% outdoor


Tämän viikkoiseen #tulppaanitorstai'hin lupautui mukaan 100% outdoor -blogin Kati Jukarainen. Jes, että olen iloinen tästä kevään tulon vauhdittamisen teemasta, jota saan fiilistellä teidän kanssa yhdessä!


Katilla oli mielessään klassinen Aalto-maljakko, johon hän sidotun kimpun suunnitteli. Hän halusi yhdistää markettitulppaaneihin runsaasti vihreää, joten käynti kukkakaupassa tuotti halutun kombon. Kimpusta tulikin muhkea ja nähty vaiva kannatti.


Tässä on käytetty:
- 3 nippua tulppaaneja
- 1 nippu leikkovihreitä
- muutama krysanteemin ja neilikan oksa


---
Kiitos Katille ja kiitos teille, jotka olette olleet mukana tulppaani-ilottelussa somen syövereissä. Ihan pian huomaamme, että kevät on täällä ihan oikeasti!

Kasvihormoni (alakuvassa)
Kuvat Instagramista: 1. @reetakarna 2. @ekukka.fi 3. @kesatuulia  4. @hilma_tellervo
---
This week's #tulppaanitorstai flowers has been made by Kati Jukarainen from 100 % outdoor blog. The bouquet is green and lush and beautiful!
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

21. helmikuuta 2017

Keväinen jaloleinikki


Yhteistyö: Huiskula*

Aina välillä eteen sattuu uutta ja jännää myös kasvimaailmassa. Se on IHANAA! Olen jo jonkin aikaa ihaillut somen syövereissä kauniita, vähän uudenlaisia jaloleinikkejä. Nyt sain niitä omaan maljakkooni ja täytyy kyllä sanoa, että minä olen aika ihastunut! Tyypin nimi on Cloni Pon Pon Pink. Sen kukka on upean runsasterälehtinen vaaleanpunaisen valkoisen ja vihreän mix, ja aikas isokokoinenkin vielä. Mitä te tykkäätte?Laitoin ne samaan maljakkoon sellaisenaan valkoisena kukkivien mantelikirsikoiden (Prunus grandulosa 'Alba Plena') ja parin magnolian oksan kanssa. Paljon tämän keväisemmäksi ei kukkakombo voi enää tulla!


Aurinkoista tiistaita jokaiselle!

* kukat saatu Huiskulasta.
---
This Cloni Pon Pon ranunculus is so lovely, or what do you think? 
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

16. helmikuuta 2017

#tulppaanitorstai - pyöreässä matalassa maljassa


Tänä torstaina palataan kaksi vuotta taaksepäin, kun aloitin #tulppaanitorstai-teemaisen kevättalven ilakoinnin. Tein järjestyksessä toisen postaukseni, jossa irrotin lehdet varsista ja kiputtelin ne rullalle sekä laitoin kaiken matalaan pyöreään maljaan. Tänään minun teki mieleni tehdä saman uudelleen, joten tuumasta vain toimeen.


Tulppaanit ja malja pöydälle.


Lehdet irti varsista, kieputus ja kiinnitys ohuella rautalangalla.


Ja valmista! Täytyy kyllä sanoa, että vanhaa postausta katsoessani, huomaan että onnistuin silloin tämän tekemisessä paremmin. Mutta onneksi tulppaaneja sekä torstaita on vielä monta edessä :) Tulppaanihommat siis jatkukoon!

Tässä on käytetty:
- 7 x valkoinen tulppaani (joista yksi oli pinkki)
- ohutta vihreää rautalankaa
- matala Blomster malja Ikeasta

---
Taas haluan kiittää ihanista #tulppaanitorstai-postauksista ja instakuvista viime viikolta! Mahtavaa nähdä niin paljon kivoja postauksia ja kuvia <3 Olette huippiksia! Kiitos ihan jokaiselle!

Saran mökissä ja puutarhassa
Kesätuulian Mutamäki
Rikkaruohoelämää
100% outdoor
Satulinna
Lumiukon mietteitä
A Whisper from the Almond Valley
Mielen lumoa
Viikarivartti
Muusan elokuu
Marjakuja
Jokirannassa

Kuvat: A Whisper from the Almond Valley ja Satulinna -blogeista. 
Kuvat Instagramista: 1. @sisustusilona 2. @saaraflythstrom 3. @leenalaakso 4. @lieppulee

---
This week's white tulips are laying in a shallow glass bowl. The rolled leaves are playing a very big role in this arrangement.
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

11. helmikuuta 2017

Multa, juuret ja sipulit


Kevään kasvirakkauksiini kuuluu mitä suuremmissa määrin ruukuissa kasvavat sipulikasvit. En osaa tarkalleen sanoa, mikä niissä oikein on, mutta erityisiä ne ovat. Kai se on se, että lähestyvä kevät on niissä niin konkreettisesti läsnä. Kuulostaako hullulta?
"Multa, juuret ja sipulit." Purin tämä ajatus mielessäni yhden ison helmililjaruukun osiin, ronskisti vain irrottamalla sipulit mullasta. Laitoin yhdestä kahteen sipulia pieniin pilttipurkkeihin ja ripottelin vähän multaa perään...


...ja olin aivan erityisen tyytyväinen, kuinka paljon kookkaamalta kokonaisuus näyttää, kun sipuleille antaa vähän ilmaa väliin.


Ja noi juuret! Kuinka koristeelliset ne ovat, kun tuolla lailla tunkevat purkeista ulos. En ole hetkeen ollut mihinkään kyhäämääni asetelmiin näin happy ja RAKASTUNUT!


Vajaassa viikossa kukat jo kurottelevat valoa kohti. Voi kevät, I love you 

---
My early Spring love: different bulb flowers. One of them is the muscari. Now I separated one pot to several small glass jars. I'm SO so happy with the end result!
---

With ♥ /Sanna


Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

9. helmikuuta 2017

#tulppaanitorstai - kukkataulu á la Floranna


Niin kuin tuossa ensimmäisessä #tulppaanitorstai-postauksessa vihjasinkin, olen saanut tänä vuonna mukaan myös vierailevia tähtiä. Olen jo pidemmän aikaa halunnut tuoda tänne blogiini ihanien kukka- ja puutarha-alan tekijöiden kädenjälkeä, ja nyt tuli oikea hetki. Olen siitä niin iloinen! Tämän viikon työn on tehnyt floristi Hanna Kurtti helsinkiläisestä kukkakauppa Florannasta.


Hanna teki aivan mielettömällä floristin taidoillaan ihanat tulppaaniaiheiset kukkataulut. Tykkään näiden taulujen vanhan ajan kasvioteemasta, joka jatkuu sipuleita ja juuria myöten. Kukat ja oksat on kiinnitetty narun- ja rautalanganpätkillä puiseen taustaan. Parissa suppilossa on vettä ja osa tulppaaneista on sipuleineen. Sipulillisia voi suihkutella, joka auttaa niitä pysymään kauemmin hyvänä.Kokeiltiin näitä tauluja myös ulos, ja voi kaunistus miten upealta ne näyttivät! Näillä pakkasilla tulppaanit eivät ulkona valitettavasti pidempään säily, mutta voihan sitä hetken huokailla puista riippuvaa taulunäyttelyä. Suurkiitos tästä ihanasta kokonaisuudesta Hannalle!

Tässä on käytetty:
- taustalevy x 2
- sipulillisia punaisia leikkotulppaaneja x 6
- ranskalaisia valkoisia tulppaaneja x 2
- lehtikuusen, koivun ja kirsikan oksia
---
Kaunis kiitos kaikille, jotka postasitte jo viime viikolla #tulppaanitorstai-hengessä. Vaati kyllä todellista nopeutta, koska huutelin asiasta niin myöhään. Olette ihania!

Muusan Elokuu (kuvassa)
Rakkaudesta Vironperään
Mansikkatilan mailla
Suvikumpu

Kuva: Muusan Elokuu -blogista

Kuvat Instagramista: 1. @suskiroli 2. @mansikkatilanmailla 3. @lamminpaankukka 4. @maikase
Ja kiitos myös mahtavat instailijat! Upeita kuvia <3

Palataan teemaan ensi viikolla!
---
This week's tulip work has been done by Hanna Kurtti from flowershop Floranna. I love these little things as they look just like old botanical prints with bulbs and roots. <3
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

2. helmikuuta 2017

#tulppaanitorstai - kyljellään


Hello helmikuu - toit tullessasi #tulppaanitorstai'n. Kuinka hauskaa onkaan taas päästää nämä narskuvavartiset kevääntuojat framille. Ensimmäisessä postauksessa on mukana kaunis erittäin hailakka vaaleanpunainen lajike.


Olen haaveillut laittavani tulppaanit tällä tavalla laakeaan astiaan ihan vain kyljelleen veteen - ja nyt sen pääsin tekemään. Varsien päälle voi laittaa jotain painoksi halutessaan, mutta ilmankin ne siinä pysyvät - tai jos tykkää, etteivät varret ole kauniita tuollaisenaan. Minä kuitenkin tykkään. Tästä niiden kasvua on kiva seurata......muutamassa päivässä varret ovat kasvaneet huimasti ja kukat hieman auenneet. Voi suloisuutta! Ah, #tulppaanitorstai on täällä :)

Tässä on käytetty:
- 10 vaaleanpunaista tulppaania
- iittalan pitkänmallinen astia
---
This year's first #tulppaanitorstai post is here. Again it's time to celebrate this beautiful spring flower. I wanted to lay these pale pink flowers in water. I think it's so interesting to see how the stems are growing so fast.
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.

SHARE:

1. helmikuuta 2017

Huomenna alkaa #tulppaanitorstai

Huomenna se alkaa. Se samainen tulppaani-ilakointi kuin edellisenä kahtena vuotena. #tulppaanitorstai täyttää ainakin tämän blogin ja Instagramin. Entä sinun?

Kaikki tulppaanihullut on kutsuttu jakamaan torstaista tulppaanimaniaa. Kutsuni käy aivan kaikille lukijoilleni (niin blogillisille kuin muille) postaamaan blogiin tai laittamaan kuvia Instagramiin. Häshtäginä Instassa toimii simppelisti #tulppaanitorstai ja saapa sinne lisätä #kukkala @kukkala.fi ken haluaa.Eli homman juju on siis se, että minä postaan joka torstai pääsiäiseen saakka erilaisia ideoita tulppaanien esillelaittoon (saattaapa mukana olla vierailevia tähtiäkin!!). Viikoittaiseen postaukseen liitän mukaan kuvia ja linkkejä teidän #tulppaanitorstai-postauksiin ja Instagramiin. Tämänpä vuoksi pyydänkin käyttämään tägiä tai linkkaamaan tänne (lähettämään viestin tms.), jotta kuvat tulevat mukaan.


Blogin oikeaan reunaan ja yläpalkkiin tein linkin, josta löytyy kaikki edelliset kahden vuoden postaukset, jos kaipailet ideoita jo nyt. Lisäksi Pinterestistä löytyy oma #tulppaanitorstai-board, jossa on pinnattuna kaikki löytämäni blogipostaukset aiheeseen liittyen.

Ja sit ei kun vaan tulppaanihulluttelemaan!

---
Tomorrow starts #tulppaanitorstai 2017. Are you ready?
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig