12. tammikuuta 2017

Tyylikäs perusviherkasvi - pullojukka


Viherkasvien maailmassa on todella paljon valinnanvaraa ja vaihtelua. Trendien mukana tietyt kasvit nousevat itsellänikin helposti laikkauslistan kärkeen, mutta paljon siellä listalla on ihan pysyviä perusviherkasveja. Yksi tällainen perustyyppi, mistä tykkään ihan älyttömän paljon - melkeinpä ylitse muiden - on pullojukka (Nolina recurvata). Se on tyylikäs, mutta samalla kuitenkin hiukan sekasotkuinen ja villi tapaus.


Pullojukka on helppo kasvi, jopa liiankin helppo. Kastelen omiani talviaikaan vain noin melkeinpä parin kuukauden välein, kesällä ehkä (noin) kerran kuussa. Pistää ihan murehduttamaan, kuinka harvoin vettä lorautan. Niin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, koska kasvit voivat vallan mainiosti! Pullojukka on erittäin vähään tyytyväinen. Vuodesta toiseen ne jaksavat ilahduttaa, joten nämä kasvit ovat todellakin value for money.
Inkivääri-sitruunateenraikkaat terveiset täältä ruudun toiselta puolelta teille kaikille! Pysytään terveenä, eikö?

One indoor plant what I have been in love for ages is elephant's foot. It's so stylish but still a bit messy and wild. And the most importantly, it's super easy to maintain!! 

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

20 kommenttia

 1. Näistä kuvista tuli niin raikas ja keväinen olo. :)
  Kyllä tota vihreää kaipaa lisää. Pullojukka on yksi huippuvalinta vihreän nälkään. Ja mä niin kuolaan tota sun uutta lampunvarjostinta, vaikka lattiallekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän kaipuu on valtaisa, vaikka yllättäen tänä vuonna olen ottanut talvenkin jotenkin paremmin vastaan. Tieto, että korkeintaan kolme kuukautta, ja sitten on oikeasti kunnon kevät, auttaa todella. Monta puuhaa täytyisi sitä ennen vielä tehdä sisällä :)

   Poista
 2. Onpa kaunis kaksikko, ehdottomasti kauniimpi tuplana kuin yksistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monistaminen on aina hyvä keino :) Sillä saa niin paljon enemmän näköä, kuin yksittäisellä kasvilla.

   Poista
 3. Ihanat, valoisat ja heleät kuvat! <3 Pullojukka ei syyttä ole klassikko. Se vain on niin upea ja helppohoitoinen kasvi. :) Meidän (oletettu) pullojukkamme on jotain vähän erikoisempaa lajiketta, sillä sen varsi on tuskin kahtakymmentä senttiä korkea (ja kasvaa hyvin hitaasti), mutta lehdet sen sijaan ovat jo reilun metrin - kuin pitkät kiharaiset hiukset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Joo, pullojukkia on monenkokoisia ja -näköisiä. Osalla on todella pitkät lehdet. Ja ne on hyvinkin hidaskasvuisia!

   Poista
 4. Kauniita kuvia. :) Olen tuota pullojukkaa harkinnut mutta viimeksi ostin kuitenkin palmun. Kiva tietää, että se olisi hyvin helppohoitoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella helppohoitoinen ja pitkäikäinen. Suosittelen!! :)

   Poista
 5. Kauniit kuvat. Onpa kaunis tuo pullojukka, ihan uusi tuttavuus minulle. Olen tosi huono sisäkasvien kanssa, ehkä tuo pullojukka sopisi minulle kun se tarvitsee niin vähän huomiota.- Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin kaunis ja erittäin helppo, ja voin todellakin lämpimästi suositella.

   Poista
 6. Ihanan raikkaat kuvat. Olen kyllä onnistunut pullojuka(kin) kuolettamaan:( ja viimeisin uhri on kilpipiilea! Siitä tippui kaikki lehdet, nyt yksi pieni baby green yrittää puskea varresta. En kastellut edes liikaa ehkä sitten liian vähän. Syvä masentunut huokaus... Mutta tuo lampunvarjostin on kyllä ihana, kiva nähdä se sitten katossakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pimeä talvikausi on niin hankala monille viherkasveille. Sisällä on kuivaa ja lämmintä ja valoa on liian vähän. Onneksi valo lisääntyy koko ajan, niin kaikki voi paremmin :)

   Poista
 7. Kauniita kuvia, aivan ihana tuo pullojukan vihreä väri! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on niin voimaannuttava väri. Sitä kaipaa etenkin tähän aikaan vuodesta ihan älyttömän paljon. Onneksi on viherkasvit!!

   Poista
 8. Kylläpä näyttävätkin kauniilta nämä viherkasvisi! Ja niin ihanat kuvat muutenkin!

  VastaaPoista
 9. Pullojukka on yksi suosikeistani, hauska takkutukka 😊

  VastaaPoista
 10. Pullojukka on hauskan näköinen kasvi. Kiva kuulla, että se on myös helppohoitoinen. Itselläni ei ole koskaan pullojukkaa ollutkaan. Pitäisiköhän hankkia...

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig