29. tammikuuta 2017

Mitä kuuluu avokadoille?


No hyväähän niille. Osa avokadoista on vesipulloissa ja pari on mullassa. Yksikään ei ole väsähtänyt kokonaan pimeästä vuodenajasta, joten iloinen voi olla, että koko jengi on kasassa. Kuvan oikeanpuoleinen on kasvanut loistavasti. Ihan olen ihmetellyt sen kasvuvoimaa, jopa talvella. Nämä kun eivät ole edes kovin lähellä ikkunaa.Avokadoista löytyy juttua täältä ja täältä.  Muun muassa kuinka niitä kasvatan.

---
My avocados are doing well :) And I'm happy about it!
---

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

16 kommenttia

 1. Oi...selvästi kaikkea hyvää. En ole itse kokeillut, mutta kaikki DIY-kasvatus kyllä kiinnostaa. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avokado on kasvutavaltaan kaunis - hento ja hontelo. Tykkään sen tyylistä kyllä tällä hetkellä todella paljon!

   Poista
 2. Meillä kaikki kolme kituuttaa ja kasvataa vartta. Yksi si syksyllä osuman, mutta kasvatti uuden latvan....Odotan niin kevättä, valoa ja lämpöä, niin kasvitkin voisi paremmin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo valon määrä kasvaa koko ajan. Tällainen pimeä talvikausi ja vieläpä kuiva sisäilma ei tee hyvää kasveille...eikä monelle muullekaan! Kevään säteitä odotellessa :)

   Poista
 3. Kaikki kehuu avokadoja helpoiksi, mutta mä en ole ikinä saanut yhtään itämään... Luin kasvatusvinkkisi, ja pitää kokeilla vielä kelmun alla. Laitatko siemenen kokonaan mullan alle, vai osittain? Itse olen jättänyt kolmanneksen mullan pinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitan ihan kokonaan mullan alle. Sillä tavalla saan sen parhaiten itämään. En jaksa vesilasi/hammastikkuviritelmiäkään, vaan perinteinen multa on minusta ollut kaikista paras. Kelmuun muutama reikä ja tasainen kosteus eli silloin tällöin vesitilkka, sen mukaan miltä multa tuntuu. Onnea!

   Poista
 4. Hienot! Meillä iso tytär kasvatti joskus avocadoja, ja muistaakseni kolme saatiin itämään. Niistä vain yksi selvisi ensimmäisen talven yli, ja se sama on hengissä edelleen! Se on tosin aika rujon näköinen, kun niin herkästi tiputtaa lehtensä jos kastelussa tulee liian pitkä tauko. Nyt on vain muutama uusi lehti latvassa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa liikkikseltä tapaukselta teidän avokadopuu :) Tuollaiset persoonalliset kasvit, joissa on tarina takana, on ihania!

   Poista
 5. Oho, onpas niistä tullut komeita! En tajua miten onnistut tuon kasvatuksessa, itsellä on vesilasi-hammastikku systeemi kokeilussa, eikä vielä ole mitään elonmerkkejä näkyvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestä kaikista helpointa on peitellä siemenet mullan alle ja pitää vaan multa tasaisen kosteana. Muuten ne saa rauhassa itää, ei tarvi tehdä muuta.

   Poista
 6. Juuri viime viikolla kaivoin aikaisemman postauksesi avokadoista esille, kun töissä lounastaessamme joku söi avokadoa ja aloimme miettiä sen kasvatusta. Kyllä mun on pakko kokeilla. Nää näyttää niin hauskoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemeniä tulee niin paljon, jos vähänkään perheessä syödään avokadoja, että kannattaa ehdottomasti kokeilla! Helposti ne itää - antaa vaan aikaa.

   Poista
 7. On noi niin sööttejä<3 huonona kasvien hoitajana olen ihme kyllä saanut avocadot menestymään ja itämään:)) Eilen hain uuden kilpipiilean...

  VastaaPoista
 8. Sattuipa hauskasti! Juuri äsken laitoin neljä avokadon siementä multiin. Nyt vain odotellaan, lähtisikö niistä joku kasvuun. Upeat nuo sinun avokadosi!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig