20. tammikuuta 2017

Kalkkimaalattu seinä ja lavasohva


Alkuvuosi ja sisustuskipinä. Mikään voima ei saa pidettyä irti sisustusvimmasta, joka iskee alkuvuoden huumassa. Kiitän vimman ajankohdan valintaa, koska nyt aikaa sisällä puuhailuun on paremmin kuin keväällä, kun pihahommat ottavat otteeseensa. Sisätilat kun jäävät aikalailla huomiotta lumen sulamisesta lähtien pitkälle syksyyn.

Maalasin seinän Kalklitirin maalilla, sävyllä San Saccaria. Halusin seinästä hyvin vaalean, mutta kuitenkin eläväpintaisen. Elävyyttä olisi kuitenkin saanut olla mielestäni lopputuloksessa enemmän (ei kyllä erotu kuvissa yhtään!), mutta sävy itsessään on tosi kiva. Tällä siis mennään, koska on se riittävän hyvä.


Lisäksi raahasin terassilta lavasohvan huoneeseen, koska kaipaan vielä enemmän raffia lookkia. Patjan päällä on pellavakangas ja muutamat tyynyt, sekä lattialla Ikean Lohals-juuttimatto. Erittäin vaaleat beigen ja harmaan sävyt valkoisen rinnalla, ripauksella mustaa, ovat ne tämän hetken suosikkisisusteluvärini. Ihanaa, seesteistä tunnelma, jonka tarve kumpuaa hyvin syvältä sisältäni.


Jo ennemmin vilauttelemani korivalaisinkin on viimein päässyt kattoon. 


Ohje:
Kalkkimaalilla (Kalklitir) maalaaminen
- kaada ämpäriin 1,7 l kylmää vettä
- lisää kalkkijauhe pienissä erissä veteen vispilällä sekoittaen
- jätä seos hetkeksi lepäämään sekoittaen 10 min välein, jotta jauhe varmasti sekoittuu hyvin
- maalattavan pinnan täytyy olla puhdas ja kuiva
- ala maalaamaan pintaa pensselillä lyhyillä vedoilla ylös alas, käsittele koko seinä
- märkänä pinta näyttää paljon tummemmalta, mutta vaalenee oikeaan sävyynsä kuivuttuaan
- sekoita maalia välillä
- ensimmäinen kerros kuivuu 2-6 tunnissa, sen jälkeen maalataan toinen kerros parhaimman lopputuloksen aikaansaamiseksi
- maalin sanotaan säilyvän suljetussa astiassa vuoden, mutta oman kokemukseni mukaan on käyttökelpoista vielä parinkin vuoden päästä

I had a little make-over in one room with Kalklitir's grey chalk paint (colour San Saccaria). I like the tone of it. There's also a new basket lampshade and pallet sofa which I brought from the garden.

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin, Blogit.fi
tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

12 kommenttia

 1. Tosi kiva lopputulos! Mä olen tuota kalkkimaalia miettinyt myös. Mutta ei mitään hajua miltä se näyttäisi kiiltävämmän lattian parina. Onneksi sillä voi sutia myös huonekaluja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että kiiltävä lattia sulkee pois mattaisen seinäpinnan. Päinvastoin, molemmat korostaa toisiaan!

   Poista
 2. Mä voisin tuijotella näitä kuvia loputtomuuksiin. <3
  Nää on just mun lempivärejä. Sininen ja juuri tällainen vaaleansininen on mun lempiväri jo lapsuudesta saakka. Aina välillä se vähän jää taka-alalle, mutta tulee aina takaisin.
  Tässä huoneessa varmasti rauhoittuu ja aivot nollaantuu silleen positiivisesti.
  Tuota kalkkimaalia minä en ole vielä itse kokeillut, mutta monessa paikassa nähnyt kauniita lopputuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa se pitäisi kyllä olla :) !!

   Kalkkimaali on erittäin jees maali, sen lopputulos on kaunis, mutta myös itse maalaaminen on todella helppoa. Sävyjäkin löytyy todella paljon erilaisia. Myös vaaleansinistä :) Suosittelen, ehdottomasti!

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen kokonaisuus!Seuraavassa kodissa aion niiiiin malata kalkkimaalilla! :) Mutta sitä odotellessa aion kokeilla sitä kalusteversiota vitriinikaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans moneen seinään tällä hetkellä suunnitteilla kalkkimaalaus, joten ymmärrän hyvin "seuraavan kodin maalaamisen" haaveen :)

   Ostin kans pari purkkia Annie Sloanin kalustekalkkimaaleja. Tartun siihenkin projektiin tässä piakkoin!!

   Poista
 4. Todella kaunis! Minulla on tuolla kalkkimaalia ollut pari vuotta kaapissa, enkä ole edelleenkään saanut maalattua sillä mitään! Näitä kuvia katsellessa tekee mieli ryhtyä touhuun...en vaan vielä tiedä mitä maalaisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ryhtyä! Kalkkimaalin tuomassa eläväisessä seinäpinnassa on sitä jotain, mitä tavismaalilla (ainakaan minä) ei saa aikaiseksi :)

   Poista
 5. Ihana <3
  Just takkahuoneen tapaisen remppa menossa ja mietin sisustusta....ehkäpä sitten tuon nuo kuormalavat sisään....kiitti vinkistä <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa ne kuormalavat olla "so last season", mutta mä en välitä, tosiaankaan. Tykkään todella paljon niiden tuomasta raffista lookista. Lisäksi noin kun siinä on kaksi päällekkäin ja siis matala, ei tarvi koko ajan pelätä, että joku lapsi tippuu korkealta lattialle.

   Kiitos, ihanaa viikonloppua myös sinne!!

   Poista
 6. Kaunis kokonaisuus! Kiitos kalkkimaaliohjeista! Sillä en ole aiemmin maalannutkaan. Mukavaa viikonlopunjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaalilla maalaaminen on paljon helpompaa, kuin ensin ajattelisi. Ja mikään ei voita sen eläväpintaisuutta seinässä <3

   Ihanaa sunnuntaita myös sinne!!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig