24. marraskuuta 2016

Luontoteemainen joulu Viherlassilassa


Yhteistyö: Viherlassila*

Pääsin tekemään ihan mielettömän inspiroivaa ja ihanaa yhteistyötä Turussa. Suunnittelin puutarhamyymälä Viherlassilalle jouluisen luontoteemaisen esillepanon ja eilen olin sitä viimein toteuttamassa. Ajatuksena oli, että esillepano olisi siis hyvin luonnonmakuinen ja metsäinen, koska luontoteema on nyt hyvin pop! Havukasveja, sammalta ja oksia sulassa sovussa ihanien jouluisten kukkien kanssa. Esillepanoon haluttiin paljon erilaisia ideoita, ja niitä siinä myös on! Seuraavassa inspiraatiopoimintoja teillekin. 


Koristelin perinteiset jouluvaloketjut eukalyptuksen oksilla. Oksat kuivuvat kauniisti, joten niillä saa koko joulun (ja pidemmänkin) ajan kestävän extrakivan tunnelman.Lasi kaikissa muodoissaan on vaan niin kaunis. Erityisesti innostuin näistä lasisista joulukuusen palloista, joihin sujautin pienen havunoksan sisälle. Kasa tällaisia joulupöydässä näyttäisi taatusti upealta!


Amaryllikset ovat kauniita sekä ruukussa että leikkona. Ruukkurylliksen muoviruukun kiedoin sammaleeseen ja asettelin sen korkeaan lasimaljakkoon. Mukana maljakossa on peikonpähkinän oksa, joka antaa tukea kukkavanalle. Leikkoritarinkukat ovat mielestäni hyvin kauniita myös riippumassa. Pitkän varren voi koristella haluamallaan tavalla erilaisilla nauhoilla. Muista lorauttaa vettä onttoon varteen, niin se kukkii saman ajan kuin maljakossakin!


Lehdettömät jouluruusut ruukuissa ja sama kasvi leikkona. Aaaah!Misteli on yksi jouluinen koriste mitä minulta usein kysellään, mistä niitä saa. No nyt ainakin Viherlassilasta!


Huonemänty 'Happy Star' vanhassa vanhassa punasaviruukussa. Oi onnea!


Yksinkertainen hyasinttiasetelma, jossa palleroiden seurana on kaunis huonekuusi, sammalta ja lehtikuusen oksa.


Hyasintin juuripaakun voi päällystää sammalella ja kietoa sen juuttinarulla. Joulun aikana sitä voi välillä hieman suihkutella tai upottaa hetkeksi veteen. Sinttien lisäksi ihastuksen huokauksia aiheuttaa rungollinen kartiovalkokuusi. Siinä on pikkuisen erilainen joulupuu, joka on erittäin paljon minun makuuni. 


Rakastuin noihin sydänkransseihin, joihin kieputtelin eukalyptusta ja kielopuun oksia.


Viherlassila on aivan todella upea puutarhamyymälä, joten suosittelen lämpimästi vierailua, jos lähistöllä olet. Sieltä löytää nyt paljon ideoita mm. tähän luontoteemaiseen jouluun sekä paljon, paljon muuta.

I had a chance of making a very natural themed Christmas gardenshop display for Viherlassila in Turku. The display is full of conifers, moss, branches together with lovely Christmas flowers. I'm very happy with the end result.

* ihana yhteistyö, jossa suunnittelin ja toteutin puutarhamyymälän jouluisen esillepanon

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin , Blogit.fi tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

18 kommenttia

 1. Mä pökerryn tosta kauneudesta!!! 💚
  Luontoteema on ollut aina mun makuun. 🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä pökerry!!! :) Sä ootkin aina ollut just tämän ajan hermolla :)

   Poista
 2. Upeaa, ihanaa taas! Eukalyptuksen oksat roikkumassa on loistava idea, nehän tuoksuvatkin vähän ja kestävät tosiaan pitkään. Toinen huokaus tuli noiden lasipallojen kohdalla, simppeli idea :) Voi kun saisi tänne Lahteenkin vastaavanlaisen myymälän. Sitä odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä mäkin ottaisin Viherlassilan kaltaisen myymälän tänne Espooseen. Asuisin siellä varmasti, jos sellainen olisi :)

   Poista
 3. Kääk, miten ihanat kuvaukset teillä on ollut!

  VastaaPoista
 4. Ompa kauniisti sommiteltu, sinulla on taito hyppysissäsi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3 Tämä oli aivan superihana projekti toteuttaa!

   Poista
 5. Huh, huh huokailen täällä <3 Olen niin valtavan taitava noissa esillepanoissa =) Aivan läkähdyttävän ihana =)

  VastaaPoista
 6. Tällainen joulusommittelu on minunkin makuuni, ihanan raikasta ja perinteistä onnistuneesti noukittu ne parhaimmat palaset! Kuule, mistäköhän noita lasisia kuusenpalloja löytää? Todella huippuidea ujuttaa havunoksa sinne sisälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin, että tämä onnistui hienosti ja siihen saatiin juuri oikea tunnelma.

   En osaa sanoa mistä muualta tuollaisia lasisia kuusenkoristeita saa muualta, mutta luulisi että niitä löytyy. Mutta ainakin siis Turusta Viherlassilasta :)

   Poista
 7. Ihania ideoita ja tyylisi on kyllä aivan omaa luokkaansa! Nuo lasipallot pienellä havulla ovat todella kauniita. Tässä kohdassa onnea on asua vain muutaman kilometrin päässä Viherlassilasta ;) Täytyypä käydä katsomassa tuo somistuksesi livenäkin. Mukavaa pikkujouluviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos Anu!

   Ikionnellinen saat olla, että asut niin lähellä heitä! :)

   Poista
 8. Hienoa luonnollista joulutunnelmaa olet luonut. Tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä niiiin kiva projekti! Kiva kuulla, että tykkäät <3

   Poista
 9. Vau, miten ihanat asetelmat! Kuinka pitkään tämä on esillä? Voisin piipahtaa katsomassa ihan paikan päällä. :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig