17. lokakuuta 2016

Something different - sinipiikkiputki


Tänä syksynä olen ihastellut sinipiikkiputkia (Eryngium planum) hyvin moneen otteeseen, niitä on ollut kimpuissa ja näin pelkälleen. Molempiin ne sopivat todella hyvin. Se on sykähdyttävä syksyn leikkokukka, jonka sininen väri on vertaansa vailla.


Sinipiikkiputki on tällainen ei-kukkamainen-kukka, ja se siinä viehättääkin. Piikikäs (mutta pehmeä!!) olemus on epätavallisuudessaan kerrassaan viehättävä. Ja tuo sininen väri on niiiiin upea! Sinisiä leikkokukkia on liian vähän, joten tämä hiukan paikkaa sitä vajetta.


Ja arvatkaa mitä? Olen päässyt jo pipareiden makuun. Sama juttu joka vuosi. Aloitan liian aikaisin, ja olen jo ihan kyllästynyt jouluna...

I just love blue eryngo. It's no_ordinary_flower, spiky (but soft) and silvery_greenish_blue, so it's perfect cut flower. Something different for the autumn.

With ♥ /Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

14 kommenttia

 1. Taas just ihana "epäkukka". Vähän tollanen takiainen, muttei kumminkaan :)

  Ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana väri tuossa epäkukassa (kiitos Annukalle hauskasta termistä) 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans tuosta kauttaaltaan sinisestä, harmaalla ja vihreällä vivahteella olevasta epäkukasta :)

   Poista
 3. Sinipiikkiputki on upea, jopa varret on siniset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, se on kyllä komea. Sinisiä kukkia on ihan liian harvassa.

   Poista
 4. Pitää paikkaansa, puhtaan sinisiä kukkia on liian vähän. Ihailin kesällä naapurin sinipiikkiputken mahtavaa pensasta. On erikoinen ilmestys myös perennapenkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen näistä perennapenkissäkin, mutta tähän päivään mennessä en ole saanut sitä toivetta toteutettua. Jospa ensi kesä toisi siihen muutoksen...

   Poista
 5. Sinipiikkiputki on ihana, yksi mun lempikukista. Sitä on pihassa monessa paikassa, ja napsin niistä oksia sisälle. Se vielä kuivuukin nätisti joten se kestää aika kauan nättinä.

  VastaaPoista
 6. Sinipiikkiputkesta tuli tänä kesänä yksi mun lempikukista! Se on niin kaunis ja ihanan sininen! Ja piparit, ihanaa kun niitä saa taas luvan kanssa nauttia mielin määrin!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig