16. elokuuta 2016

Latva-artisokka ei päässyt lautaselle


Niin siinä pääsi sitten käymään. Latva-artisokassa oli niin komea mykerö (ja vain yksi sellainen), että en millään malttanut ottaa ja keittää sitä, vaan kukka pääsi koristamaan kasvimaan reunaa maljakossa. Koitan talvettaa juurakon, ja toivon (peukut ja varpaat pystyssä), että ensi keväänä saan laittaa hengissä säilyneen juurakon kasvimaalle. Jospa niitä mollukoita tulisi sitten vähän enemmän? 


Nyt tämä kukka on ollut maljakossa pihalla parisen viikkoa. Kukkimiselle ei loppua näy, joten erittäin onnistunut siirto penkistä maljakkoon! Ei ehkä voi sanoa, että kasvatin tätä leikkokukan takia, mutta en pistä ollenkaan pahakseni tätä käännettä minun ja latva-artisokan tämän vuotisessa suhteessa. Ensi vuonna sitten lautaselle asti?


I had a globe artichoke in my kitchen garden this year, but instead of having it on my plate, I decided to put the flower in a vase. I love it that way as well!

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

16 kommenttia

 1. On se nätti! En ois kyllä mäkään raaskinut syödä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja menee vieläpä todella kauan maljakossa.

   Poista
 2. Voiko noin kaunista edes syödä!!! Maljakossa artisokan kukasta voikin nauttia paljon pidempään. Vaatiiko artisokan kasvatus jotain erikoisempia kikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä vaateliaana pidetään. Tämän kasvin ostin valmiina taimena (siemenestä kasvattamassani on vasta todella pieni pallo). Kastelu on aika tärkeää, samoin ruohokate. Paljon lämpöä se vaatii... jne.

   Poista
 3. Just ihana! Tollanen mielenkiintoinen "epäkukka" :). Ilahduttais muakin paljon enemmän maljakossa kuin hetkellisesti lautasella.

  VastaaPoista
 4. Syötöäväksi tarjoiltavat artisokat eivät ole koskaan noin kauniita! Hauskaa kun artisokat ja bataatit ovat päätyneet koristekasveiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latva-artisokan itse kasvikin on todella kaunis. Menee loistavasti kesäkukkanakin. Kasvi mun mieleen, kun on niin monipuolinen :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat!
  Minäkin olen kasvattanut latva-artisokkia joinain kesinä. En tosin edes alunperinkään ruokatarkoituksessa. Minusta ne ovat niin kauniita kasvimaalla ja maljakossa. Oikeasti en edes pidä latva-artisokan mausta, maa-artisokan pehmeä maku sen sijaan on lemppareitani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kasvimaan kaunistus, kun on niin iso ja näyttävä tapaus. Maa-artisokkaa haluaisin laittaa maahan, mutta mulla ei oikein ole paikkaa sille. Tarviisin isomman kasvimaan....

   Poista
 6. Latva-artisokka on hurmaava noin leikkokukkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans tosi paljon! Ja todella kestäväkin vielä.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig