20. elokuuta 2016

Lankaköynnös lemppariruukussa

Lankaköynnös on yksi minun all time favourite #kesäkukkaLOVE. Kun joitakin vuosia sitten tajusin, että tämä kasvi on parempi kesäkukkana pihalla kuin viherkasvina sisällä, siitä lähtien niitä on piharuukuissa joka kesä ollut. Olen myös talvetellut niitä muutamana talvena kellarissa hyvin onnistuneesti. Keväällä niiden kasvuunlähtö saattaa olla vähän hidasta, mutta urhoollisesti ne joka kesä siitä spurttaavat.


Lankaköynnökset sopivat tosi kivasti tähän laakeaan, viime vuonna Clas Ohlsonilta hankkimaani mustaan tulisijaan. Tämä astia on ollut kyllä ihan ruukkulemppareitani nyt nämä pari kesää.

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

22 kommenttia

 1. Lankaköynnös on niin vaivaton, näyttävä yksin tai yhdessä kesäkukkien kanssa. Hyvä tietää, että talvetuskin onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella monipuolinen, kun menee tosiaan sekä yksin, että muiden kasvien joukossa. Talvettamista kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Kiitti talvetusvinkistä, olenkin miettinyt miten saisin ne selviämään. Täytyy kokeilla miten onnistun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!! Vettä noin kerran kuussa, riippuen tietysti lämpötilasta ja mahdollisesta valon määrästä.

   Poista
 3. Mulla on ollut lankaköynnös koko kesän parvekkeella ja on kyllä helppo kasvi. Ei ollut moksiskaan alkukevään viileydestä tai hellejaksoista. Sopii hyvin myös syksyn istutuksiin. Kokeilen myös tuota talvettamista minäkin, kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi monipuolinen ja menee lähes missä vaan. Talvettamista kannattaa kokeilla, vaihdetaan keväällä sitten kokemuksia :)

   Poista
 4. Moi kävin katsomassa mun lankaköynnöksiä ja yhdessä on kukkia!! Luulin ensin että siinä on jotain limaa, mutta onkin pieni valkoinen kukka, missä on musta keskusta. Kun katsoin tarkemmin niin niitä oli tulossa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ne kukat on suloisen pienet ja huomaamattomat. Niitä ei kyllä huomaa, jos ei oikein tiiraa läheltä. Erittäin ihana lisä ihanalla kasvilla!!

   Poista
 5. Ihanat, lankaköynnös ja tuo astia!<3 Oliko sulla aiemmin tuossa jotain orvokkia vai näinkö jossain muualla? Etsiskelin nimittäin sen kuvan perusteella tuota ihanaa tuli-astiaa(?) Clasulta, mutta yhden yhtä ei löytynyt.:( Juuri ilmestyneessä Ikean kuvastossa oli jotain tuon tyyppistä. Pitää tarkistaa, kävisikö kukka-astiaksi...
  Kiitos inspiraatiosta, joita tarjoilet tämän tästä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytää inpistä <3 Viime kesänä toisessa noista astioista oli riippaorvokkia. Sopii sille kans superhyvin! Voi olla, ettei niitä enää ole Clasulla, ei ainakaan ollut nettivalikoimassa... Harmi, se on tosi kiva astia. Näin kans jotain Ikean uutukaista :)

   Poista
 6. Ihanaan ihania kuvia taas =) Leikkaatko tuota lankaköynnöstä, jotta se tuuheutuisi? Meillä on pitkän pitkiä yli kaksi metrisiä lankaköynnöksen oksia, mutta niin harva koko pehko, että huh, huh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En leikkaa. Ootko kuinka lannoittanut? Voi olla, että kasvaa pituutta enemmän jos saa oikein tujut lannoitteet. Mutta ajattelen, että sekin näyttää kyllä upealta <3

   Poista
 7. Lankaköynnös on munkin lemppari, nytkin niitä on useita. Olen joskus tuonut sisällä talveksi, mutta normi huoneilmassa on kuollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona munkin mielestäni tämä kasvi on niin paljon helpompi!

   Poista
 8. Lankaköynnös on ihana, minä vaan en saanut pidettyä omaani hengissä. Tosin saan tapettua melkein mitä vaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaa vaan antaa vettä, niin menestyy kyllä. Oliko se sinulla liian aurinkoisessa paikassa? Multatilan määrä? Mitä enemmän multaa, sitä harvemmin joutuu periaatteessa kastelemaan.

   Poista
 9. Todella kaunista! Lankaköynnös oli aika sotkuisa meillä sisällä, lehtiä tippui. Olisiko samoin muutama vuosi, kun huomasin siirtää terassille. Kellari harmillisesti puuttuu meiltä. Clasun astia on minulla lintualtaana. Laitoin pohjareikään ruuvin. Ehkä hieman on tullut ruostetta. Oravia varten on varoksi turvasilta puupalkista. (Korjasin kirjoitusvirheen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo astia on kyllä tosi monipuolinen, ei ole tuollainen käyttömahdollisuus tullut mieleenkään. Ehkä minäkin laitan siihen ens kesänä jotakin kelluvaa...

   Poista
 10. Onpa kaunis tuo lankaköynnös, en ole tuollaisesta ennen kuullutkaan. Taidankin olla ensimmäistä kertaa blogissasi; kiva blogi sinulla. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tervetuloa! Kiva, kun olet löytänyt!

   Tulen kurkkaamaan :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig