17. kesäkuuta 2016

Ihana, ihana kasvihuone

Kasvihuoneessa meininki alkaa olla jo aika mahdotonta! Tomaatit kasvavat niin, että perässä en meinaa pysyä. Tunnen itseni kyllä todella onnekkaaksi, kun minulla on oma kasvihuone, jossa saan näitä tomaattiherkkuja kasvatella. 


Kasvihuoneen edustalla on koreissa ruusupapuja, koristekurpitsoja sekä yrttejä. Kaikki kasvavat Green Caren Luonnonlannoitetussa puutarhamullassa*.

Kasvihuoneen sisällä on tomaattien, salaattien ja basilikan (ja yhden kurkun) lisäksi muutama paahdetta hyvin kestävä viherkasvi tuomassa sisätilojen fiilistä tähän perusviljelyn tyyssijaan. Siellä on kilpipiileoita (Pilea peperomioides) ja lieriöitulehti (Kalanchoë delagonensis).

Vihreitä raakileita on ilmestynyt katukuvaan. Olen poistanut tomaattien alalehtiä, jotta nämä pallerot saisivat hyvin aurinkoa ja värittyisivät kuka minkäkin väriseksi. Eri lajikkeita taitaa olla noin 15. Tomaatit istutin kauhun sekaisin tuntein kuukausi sitten, toukokuun puolessa välissä. Onnekseni sen jälkeen ei mennyt enää nollan tuntumaan, vaan taimet ovat saaneet kasvaa aivan rauhassa.


Välillä minulta kysytään onko huone sopivan kokoinen perheelleni. Tavallaan, muttei sitten kuitenkaan. Viime vuonna meitä oli neljä tomaatinsyöjää. Jossain vaiheessa tomaatteja tuli niin paljon, että tein tomaattikastiketta pakkaseen, mutta tänä kesänä meillä on yksi tomaattihirmu lisää, joten veikkaan, että herkut katoavat aika sukkelaan pieniin suihin. Eli joo, voisihan se isompikin olla :)

* Green Caren mullat saatu blogiyhteistyön merkeissä.

My greenhouse brings me so much joy. Tomatoes are growing fast and there are raw ones waiting for the sun. Happy days these are!

/Sanna

Blogia voi seurata: FacebookInstagramPinterestBloglovin tai painamalla Lukijat-naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

14 kommenttia

 1. Kyllä ihana on! Mutta sehän on jo todetuu moneen kertaan:) Minä taidan suosiolla jättää suuret suunnitelmat ensi kesään... Muuten avokadosta vielä, kun muistin että äiti niitä kasvatteli kun olin lapsi/nuori. Meillä laitettiin juurtumaan siten, että molemmin puolin kiveä laitettiin tikut (esim. hammas-tai tulitikut) ja sitten kivi kellumaan niiden varassa veteen. Eli kivi on osittain vedessä, tikut pitävät pinnalla eli osuvat lasin reinoihin. Latoin itsekin kokeeksi ja sitten aion laittaa vielä sinun tuolla multa systeemmilläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuolla tavalla niitä avokadoja kasvatetaan paljon, mutta koen itse helpommaksi laittaa sen multaan :)

   Ihanaa viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Voih, sinulla on jo noin komeita raakileita tomaatissa. Pieneen kasvihuoneeseen mahtuu yllättävän paljon kasvatettavaa, kun käyttää tilan oikein hyödykseen lattiasta kattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mahtavasti nuo tomaatit tänä kesänä kasvaa. Odotan niin, että päästään ekoja herkkuja maistelemaan :)

   Poista
 3. Mahtava on kasvun ihme! Täällä tomaatit vasta kukassa, terkuin Suska Koivulasta.

  VastaaPoista
 4. Hienosti siellä on tomaatit jo tuloillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! En malta odottaa, että saan ojentaa ekat tomaatit lapsille :)

   Poista
 5. Minä oon niin kateellinen tuosta kasvihuoneesta <3

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig