25. toukokuuta 2016

Superhot kilpipiilea


Yksi tämän hetken trendikkäimmistä viherkasveista on ehdottomasti kilpipiilea (Pilea peperomioides). En yhtään ihmettele, että siitä on tullut niin hot. Se on suloinen kuin mikä, paksulehtisenä kasvina helppo ja tekee kaiken huipuksi pienokaisia juurelleen.
Siirsin kasvit isompiin ruukkuihin ja samalla irrottelin pieniä alkuja vesipulloihin. Miten suloisia ne ovatkaan?

Laitoin kasvit eteisen lipaston päälle. Mukaan muutama vanha kasviokuva, kirjoja, lumipalloheisin oksa ja voila! Vihreä kokonaisuus on valmis.


One of the trendiest plant at the moment must be Chinese money plant. I understand that completely, it's super cute, easy and makes lovely little babies. Ooh, what a stunner!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

29 kommenttia

 1. Kivan näköiset kukat ja nuo ruukust on tosi hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpipiilea on hauska kasvi. Ruukut on todella monta vuotta vanhat, ja kulkeneet matkassa siellä täällä.

   Poista
 2. Onpa tosiaan söpön näköinen kukka! Tuota voisin kokeilla jos tulee kukkakaupassa vastaan.

  VastaaPoista
 3. Piileat ovat ihania. Tuota kilpipiilea mulla ei ole ollut. Ehkä pakko hankkia :D

  VastaaPoista
 4. Oi ihania!! :) Löysin tänne instagramista ja jään seuraamaan blogiasi. :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis asetelma kukista, yhdistettynä kauniisiin esineisiin. Aivan uusi tuttavuus minulle tuo piilea. Kauniin muotoiset lehdet.

  VastaaPoista
 6. Kilpipiilea on pop!
  Selkeän kaunis muotokieli lumoaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillä on äärimmäisen yksinkertainen kasvutyyli. Sopii moneen sisustukseen, modernista mummolaan.

   Poista
 7. Minulle ihan uusi tuttavuus.
  Oikein kaunis viherkasvi!

  VastaaPoista
 8. Oih, olen jo tovin haaveillut kilpipiileasta. Kunpa jollain joskus jossain olisi myydä kilpipiilean "pienokaisia"! Kuinka nopeakasvuinen kasvi on kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä on harvoin saatavilla. Tuntuu olevan niin suosittu! Pienestä kasvatettuna kestää toki tovin, että on iso. Mutta sitä kasvuakin on kiva seurata. Missä asut? Oletko Espoon lähettyvillä, voisin tuoda sinulle pienokaisen jonnekin joskus.

   Poista
 9. Kaunista! Ihan uusi kasvi minulle

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Se on tosi kiva! Ja kasvattaa myös vartta, kun alimmat lehdet tippuvat pois.

   Poista
 11. Täysin uusi tuttavuus minulle, mutta onpas tosiaan mukavan näköinen tapaus! Ja istuu noihin ruukkuihin tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ruukut kiertää milloin sisällä, milloin terassilla milläkin kasvilla. Menee todella monen kanssa. Ruukut parhaimmillaan :)

   Poista
 12. Olenkin noita palleroisia muistaakseni Pinterestissa ihastellut. Kiva, kun postasit niistä, niin muistin asian ja sain helposti tietooni myös kasvin nimen. Nyt voikin lähteä jostain sellaista metsästelemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jes! Kiva kuulla, että hyödyit tästä postauksesta :) :)

   Poista
 13. On tosi selkeä ja kaunis toi pilea! Asuttiin syksyllä airbnb-kämpässä Göteborgissa jossa oli tälläinen samanlainen. Napsin siitä yhden lehden ja pistin ruukkuun. Lehti edelleen elossa ja vihreä mutta muuten ei ole kasvanut/tullut lisää lehtiä :/

  Ihana blogi muuten! Löysin tänne instagramista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tervetuloa! En ollut ollenkaan huomannut kommenttiasi, pahoittelut siitä. Itse en ole koittanut lisätä lehdestä, voi olla että ei lähde, mutta vannomaan en lähde. Pienet poikaset, mitä sen juurella kasvaa, on hyviä tämän kasvin lisäämiseen.

   Poista
 14. Moikka!
  Tällä tarttui kilpipiilea (neljän muun viherkasvin lisäksi) Plantagenista mukaan. Siinä kasvaa kanssa noita pikku-piileoita, ja ajattelin siirtää omaan ruukkuunsa ne.. Mutta kuinka kauan, pidit niitä tuossa lasipullossa? :) Ja milloin ne uskaltaa sitten laittaa omaan ruukkuun?
  Kiitän jo valmiiksi vastauksesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ei ole välttämätöntä laittaa veteen juurtumaan, eli voi laittaa suoraan multaan. Tähän aikaan vuodesta vaan kaikki kasvu alkaa olla vähän surkeaa, joten kaikista varmimmin onnistuu, jos laittaa veteen siihen saakka, että näkee kunnolla juuria tulleen. Onnea pienokaisten kanssa <3 <3

   Poista
  2. Hienoa, kiitos nopeasta vastauksesta! :)) Toivotaan et pienokaiset pärjää :D<3

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig