11. toukokuuta 2016

Sisäänkäynnin kasveissa uutta, vanhaa ja kierrätettyä


Sisäänkäynnin rappuset ovat saaneet ruukkujen täytettä. Olen pikkuhiljaa laittaja, harvoin mikään paikka tulee kerralla kuntoon. Teen kymmentä asiaa yhtä aikaa. Tilanteetkin pikkulapsiperheessä elävät, ja yleensä pihanlaittajaa tarvitaan äidin tehtävissä enemmän kuin kukkien istutushommissa.Ison ruukun sinisadat ja koristeapilat ovat olleet paikallaan kuukauden. Istutin ne Kevätmessujen jälkeen, kasvikierrätystä siis parhaimmillaan. Apilat ottivat hieman pakkasista nokkiinsa, mutta ovat elpyneet upeasti lämmön niitä helliessä. Viime kesänä ihan mielettömän isoiksi kasvaneet eukalyptukset koitin talvettaa kellarissa, mutta ne eivät ajatuksesta tykänneet. Nyt on uudet pienet taimet sitten tilalla.Sitävastoin viime kesän vanhat kummituspuut talvehtivat kellarissa loistavasti. Kastelin niitä muutaman kerran talven aikana. Kellarissa/autotallissa/tms talvettaminen tuntuu olevan näille kummajaisille hyvä tapa. Näin niistä saa monivuotiset kesäkukat, ja ne vieläpä kasvavat komean kokoisiksi pensaiksi.


Lankaköynnös* on kiva lisä kesäkukkaistutuksissa, mutta tykkään niistä todella paljon ihan näin yksistäänkin. Kesän edetessä niistä kasvaa iso ja vehreä puska.

*lankaköynnökset saatu Huiskulasta

Entrance has got some plants. The grass and clovers has been there since beginning of April, so they survived from minus degrees. 

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

20 kommenttia

 1. Mä en ymmärrä mistä sä edes löydät noin ihania kasveja ja ruukkuja! Ei meilläpäin.. En tiedä mistä hakea.. Todella kaunista kuten aina#

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ruukut on kuule ihan Ikea, Clas Ohlson ja Prisma. Mutta olen kyllä sellainenkin ruukku- ja kasvibongari, että zoomailen koko ajan juttuja, mitkä näyttää hyvältä.

   Poista
 2. Täällä ihastuksista huokailen ja haaveillen katselen luomaasi kauneutta<3
  Minä voisin räjäyttää koko meidän sisäänkäynnin kun se on niin ruma...varsinkin kun mies vielä siirsi ainoan penkin sivuun, jotta moottoripyörän saa heti oven viereen..sanoin, että oisit nyt samantien ajanut sisään asti... :/
  Käytännöllisyys ja kauneus ei nyt kohtaa meidän sisäänkäynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mies- ja naisväen toiveet ei aina kohtaa.. Ymmärrän tuskan. Sisäänkäynti, jos joku, on kiva laittaa kauniiksi.

   Poista
  2. Tosin meidän etuovea ei käytä kuin 'kaupustelijat ja poliisi' ;) Kaikki muut tietää tulla suoraan terassin kautta sisään, ja se onkin jo kukkia vaille valmis ( odotan vielä, josko tulee kylmää, kukat on jo kasvihuoneessa)

   Poista
  3. Ok, eli tilanne onkin parempi, kuin ensin ymmärsin :) Terassi toimii myös sisäänkäyntinä - kätevää!

   Poista
 3. Voi että kun näyttää taas kauniilta! Mä olen niin huono kaikkien kukkien kanssa , niin hoitamaan kun löytämään ostettavaksi! :D Tuota koristeapilaa mun on pakko lähteä metsästämään täksi kesäksi...En vain muista nähneeni sitä myynnissä täällä meillä päin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apila on niin eleettömän kaunis, että ymmärrän kyllä pakon hyvin :) Ja lisäksi se on helppo, kuin mikä!

   Poista
 4. Oh hoh, onpas erikoisia kasveja, mutta kaunis yhdistelmä. Mistä löydätkin noita erikoisuuksia? Minulla on perinteisesti orvokkeja ovensuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän myös orvokeista, mutta jotenkin näistä kukattomista kasveista on tullut mun juttu. Erilaiset lehtimuodot ja -värit on kauniita. Zoomailen koko ajan mm. kauniita kasveja, joten pikkuhiljaa ne löytyy eri paikoista.

   Poista
 5. Hienot istutukset 😊 Mulla on ollut kummituspuu koko talven olkkarissa, taodanpa viedä sen kesäksi ulos, kiitos siis vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun kokemuksen mukaan kummituspuu viihtyy kaikista parhaiten ulkona.

   Poista
 6. Voi tätä kasvien näyttävyyttä! Tästä saan vinkkiä itselleni, ettei taida keväällä ostamani eukalyptukset onnistuneesti ensi kevättä nähdä. Yhyy...ehdin jo iloita mm. onnistuneesta oliivipuun säilymisestä, mutta; kauniita ovat nuo asetelmasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivipuita olen itsekin onnistuneesti talvettanut kellarissa muutaman talven. Eukalyptukset oli nyt ensimmäistä kertaa, mutta ei ainakaan minulla selvinnyt. Mutta aina kannattaa koittaa, ei se maksa kuin pienen vaivan.

   Poista
 7. Ihanan erilaisia istutuksia!
  Taidan minäkin viedä tuon kummituspuun terassille kummittelemaan;)

  VastaaPoista
 8. Tuo eucalyptus voisi täällä kasvaa liiankin hyvin!
  Ja kummituspuita rakastan!!
  Kaunista on ja ihanaa toukokuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se euka kasvaa todella vauhdilla, kun olosuhteet on otolliset. Lontoossa minulla oli sellainen isossa ruukussa, ja kasvuvauhti oli todella huimaa. Erittäin ihana ja tyylikäs puu isona ja pienenä!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig