21. toukokuuta 2016

Oho - miten tässä näin kävi?

Puutarhamyymälät ovat minulle kuin karkkikauppoja. I can't hold myself! Kaikki lähti liikkeelle mustasta petuniasta, syytän sitä. Sen kaveriksi täytyi saada tummalehtinen bataatti, pronssisara vaan huusi päästä mukaan, kaveriksi vähän hopealehteä ja valkoisia kukkia. Huh huh! Erittäin erikoinen yhdistelmä. Melkein nauratti, kun kotiin pääsin, kuinka tässä näin kävi?


Mutta siis, rakastan kukkia, eihän sitä voi kiistämään käydä. Halusin tänä vuonna tehdä myös sekaistutuksia, koska viime vuonna minulla oli vain yhtä lajia per ruukku. Keräilinkin nyt siis silmää miellyttäviä kasveja puutarhamyymäläkierroksellani. Harvoin minulla on itselle tehdessäni täysin selkeää suunnitelmaa mukana, mutta suuntaviivoja kyllä. Pari korkeaa, pari alaspäin kasvavaa, heiniä tuomaan keveyttä ja ehdottomasti eri väristen lehtien tuomaa kontrastia. Mutta, että näin villiä?


Ruukkuihin päätyi:
vasemmalla: pronssisara (Carex comans 'Bronze Form'), hopeavillakko (Senecio cineraria) ja peruspelargoni (Pelargonium)
keskellä: musta petunia, hopeinen kurry-yrtti eli italianolkikukka (Helichrysum italicum) ja arabiansulkahirssi (Pennisetum setaceum)
oikealla: hämähäkkikukka (Cleome hassleriana), höyhenheinä (Stipa teinufolia), koristebataatti (Ipomoea batatas), valkoinen verbena eli rautayrtti (Verbena) ja huopaitulehti (Kalanchoë beharensis).Kaikista suurimman sykähdyksen sai sydämessä aikaiseksi tämä komeus, mehipuu (Aeonium arboreum). (Eikö tämä mehipuu ole, myytiin nimittäin mehiruusukkeena (Echeveria)?) Toivon hänelle erittäin pitkää ikää :)Muutamia vinkkejä comboistutuksiin:
- lähde liikkeelle jostain kasvista, väristä, väriyhdistelmästä, ruukusta, tunnelmasta, kuvasta jne
- eri värisillä lehdillä on hauska leikitellä
- kasvien erilaiset kasvutavat ja -muodot täydentävät toisiaan
- mieti korkeat/matalat/riippuvat sekä iso- ja pienilehtiset
- muista heinät - niillä saa keveyttä
- voit hyvin yhdistellä kesäkukkia, perennoja, pieniä puita ja useita huonekasveja
- muista riittävän iso ruukku - kosteus pysyy kauemmin, joten sitä on helpompi kastella
- hyvä multa on tärkeää, itse käytin tänä vuonna Green Caren kesäkukkamultaa
- kesäkukkaistutuksissa luovuuden voi päästää täysin valloilleen
- ja seuraavana vuonna taas jotain ihan uutta
- and remember to have fun!
Viime vuonna sisäänkäynnissä oli hyvin harmaapainotteista, tänä vuonna tällaista. Kesäkukissa saa vuosittain luoda ja kokeilla uutta, jännää ja mielenkiintoista. Ja se niissä niin hauskaa onkin!

I created quite a surprising mix of summer flowers this year. Colour combination of white, bronze, blackish, green and silver may not be the most common combo :) 

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig