28. toukokuuta 2016

Mahtavia puuhia kasvimaalla


Kasvimaa on tänä keväänä ollut se asia, johon olen halunnut panostaa. Viime kevät ja kesä menivät huhtikuun vauvan kanssa maailmaa ihmetellessä, joten siinä ei hirveästi kerennyt syötäviä kasveja ajatella. Eipä sillä, että ylimääräistä aikaa olisi edelleenkään, mutta sen vähäisen olen koittanut häärätä kasvimaalla.


Olen vaihtanut osittain kasvulaatikoiden multaa, kärrännyt kompostia ja tehnyt kunnon harsokaaret. Ennemmin minulla on ollut mitä ihmeellisimpiä kehnoja harsovirityksiä, mutta nyt on kunnon kaaret.


Tein kaaret vesijohtoputkesta (12 mm, Wirsbo-PEX 12x2) ja kiinnitin ne porakoneella sähköjohtoklipsuilla (ruuvikiinnike kipsilevyyn, 14-18 mm, pyöreälle johdolle) laatikoiden sisäpuolelle. Tästä kaaret on helppo vain vetaista pois, kun harsoja ei enää tarvita. Näppärää - ainakin toivon niin!


Olen kylvänyt oikeastaan kaikki siemenet ja laittanut lähes kaikki taimet maihin, myös mm. myrskikurpitsan taimet. Voi kuinka toivon saavani omia myskikurpitsoita syksyllä! Toissavuonna onnisti, viime kesänä ei.


Multana istutuslaatikoissa olen käyttänyt GreenCaren luomulannoitettua puutarhamultaa*. Se on ollut minulla käytössä monena vuotena, ja olen ollut varsin tyytyväinen. Tänä vuonna sain sitä blogiyhteistyön merkeissä. Puutarhanlaittajaa ilahduttaa ehkä kaikista eniten iso lavallinen multaa omassa pihassa kauden alussa, joten iso kiitos GreenCarelle!


Kasvimaahan sai viime keväänä pergolan ympärilleen. Se tuo mahtavasti korkeutta ja jämäkkyyttä muuten hyvin flättiin ja pieneen pihaan. Pergola tekee kasvimaasta kuin oman huoneen kasvihuoneen kyljessä.


Kasvulaatikoiden kaarien päälle laitetut harsot olen puntannut paikoilleen puisilla vanhoilla pyykkipojilla. Sain ne sattumalta tietämättä mitä niillä tekisin, mutta voi pojat, kuinka iloinen niistä olen! Ihan täydelliset tähän hommaan, ja vieläpä kauniit.


Kiinnitin kasvihuoneen varasto-osan seinään puisen laatikon hyllyksi ja viereen vanhan sipulilaatikon, johon saa puutarhan pientyökaluja roikkumaan. Vanha lankkupenkki, joka oli viime kesänä terassilla ja tänä keväänä Kevätmessuilla, siirtyi nyt kasvimaan kylkeen. 


Sain Fiskarsilta keväällä kokeiluun alumiinivartiset Light talikon ja pistolapion*, ja kyllä, I LIKE! Nämä ovat niin höyhenenkevyet, sirot, näppärän kokoiset ja kauniitkin vielä, että ne pääsivät paraatipaikalle. Siitä ne on helppo napata seinältä kasvimaatöihin mukaan.* Puutarhamulta saatu GreenCarelta blogiyhteistyön merkeissä.
** Light lapio ja talikko saatu Fiskarsilta blogiyhteistyön merkeissä.

I've been working on the garden plot lately. Almost all the seeds and seedlings are ready to grow!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

28 kommenttia

 1. Ihanaa aikaa, kaunista! Tuo sipulilaatikko on hieno.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on todella kauniin näköinen keittiötarha. Ja Fiskarsin työkalutkin sopivat väreihin, heh! Itsekin olen tapellut harson kanssa, mutta ideasi näytti tosi näppärältä. Itsellänikin viime vuosi meni pikkumiehen kanssa ihmetellessä, mutta tänä vuonna voin jo touhuta täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Tykkään noista Fiskarseista tosi paljon. Kevyet ja kauniitkin vielä :)

   Poista
 3. Sinä se osaat rakentaa niin kaunista kaikesta!

  VastaaPoista
 4. Tuo pergola rupeaa houkuttelemaan.... täytyy ehkä todellakin tehdä pidemmän aika tähtäimen suunnitelma kaivohuoneelle ja pergolalle:) mies kiittää:)) Nuo kaaret ovat hyvä idea ja kokonaisuus muutenkin yhteensopiva ja kaunis. Oot kyllä niin taitava! Mukava oli eilen nähdä;) leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilinen ip oli hulvattoman hauska. Muksaa sunnuntaita myös sinne!!

   Poista
 5. Kyllä on kaunista teidän kasvimaalla!! :) Ihana, haluun tuollaisen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kunhan sitä satoakin nyt sit tulis :) :)

   Poista
 6. Ihanalta näyttää sun puutarhassa <3

  VastaaPoista
 7. Kaunista! Kiitos kaarituki-ideasta - pitääkin mennä rautakauppaan töiden jälkeen...

  VastaaPoista
 8. Hieno kasvimaa sulla siellä! Tykkään erityisesti tuosta huonemaisuudesta. Ja tuo vajan seinusta on kyllä niin täynnä kaikkea kaunista ja ihanaa, että ihan tässä jo heikompaa hirvittää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, erilaiset huoneet myös pihalla on todella liikkiksiä, ja tuo mielenkiintoa pihaan.

   Poista
 9. Voi kuinka kaunista. Mä voisin muuttaa asumaan teidän pergolaan, niin ihana sisustus ; )
  -päivikki-

  VastaaPoista
 10. Ei voi sanoa muuta kuin - Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Nyt onkin aika paljon vehreämpää kasvimaallakin! :)

   Poista
 11. Ihana hyötytarha. Upein näkemäni.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig