26. huhtikuuta 2016

Tukholman Nordiska Trädgårdar -messuilta

Kävin siis viime viikolla pyörähtämässä Tukholmassa ja mm. Nordiska Trädgårdar -puutarhamessuilla. Olihan mukava nähdä miltä homma Ruotsissa näyttää, näillä messuilla kun en ole koskaan käynyt. Hirmuisesti kasveja, eikä niin paljon huonekaluja kuin Helsingin messuilla. Ja kun puutarhamessut ovat myöhemmin keväällä, mahdollistaa juurikin se niiden kasviostosten tekemisen. 

Metsämäisyys oli kovin läsnä, ja ihanaltahan se näyttää. Tummanvihreä ja -ruskea ruosteeseen ja puuhun yhdistettynä. Minä asun ilmeisesti liian kaukana metsästä, koska tykkäsin tästä :)
Trendikkäimmät kasvit - mikäli toistuvuus on mittana - olivat ehdottomasti koristeapilat (Trifolium repens), aitoviikunat (Ficus carica), neidonhiuspuu (Ginkgo biloba), lankaköynnös (Muehlenbeckia complexa) erilaiset pelargonit, mm. Australian villipelargoni (Pelargonium australe) ja tuoksupelargoni (Pelargonium x fragrans) sekä punalehtinen kolmiokäenkaali (Oxalis triangularis) ja vihreäpunertava onnenkäenkaali (Oxalis tetraphylla).

Lisäksi silmäni zoomaavat tietty aina leikkokukkia, joita olikin runsaasti, ja erityisesti pienissä pulloissa isoissa rykelmissä.

Last week I visited Stockholm's Nordiska Trädgårdar fair. I spotted a lot of forestlike stands and huge cut flower arrangements with small pots. The trendiest plants have to be clover, ficus, ginkgo, different pelargoniums and maidenhair vine, as they were everywhere. 

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

24 kommenttia

 1. Olipa aika hauskaa, kun meitä bloggareita oli niin paljon paikalla! Jokainen löysi jotain ihanaa ja yhdessä paljon, pitäisi ottaa vapaapäivä että kaikkien postaukset voisi tutkia perusteellisesti!

  Messuilta löytyi kaikkea ihanaa, olin perjantaina tyttären kanssa ja yhdessä saimme kaikkea kivaa kotiintuotavaa, olimme siis laivalla joten painorajoituksia ei ollut! Nuo pienet leikot pienissä vaaseissa toi mieleeni tulppaanitorstai-haasteesi, hymyilytti! Monta muutakin asiaa kun näin, tuli mieleen joku bloggarikaveri, hassu juttu!

  Kauniita kuvia otit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa ollut hauska nähdä! Messut oli kyllä hienot. Juuri sellaisia kasveja oli paljon, mistä itse tykkään. Ruotsalaiset ne osaa :)

   Poista
 2. On ollut hauska katsoa mitä te muut ootte kuvanneet, kun porukassa liikuttiin. Paljon samaa, mutta myös jotenkin ihan erilaisia pieniä yksittäisiä juttuja. Ja todellakin olen tyytyväinen, että raahasin noita vanhoja lehtiä mukanani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nuo lehdet on ihan super! Kiitos, kun minut niiden luokse usutit!

   Poista
 3. Kaunista! Ja tuota apilaa vai käenkaaliko se nyt oli.. En ole muistanut kysellä kukkakauppiaalta saisiko sitä tilattua, vaikka tänäänkin kävi mielessä!:)
  Äitini toi minulle viime kesänä tuoksupelargonin oksan ja syksyllä monen kuukauden vesilasissa virumisen jälkeen viimein istutin sen ruukkuun. Se on kasvanut ihan valtavaksi! Lankaköynnös on niin kaunis kukkaasetelmissa, joten sitä varmasti myös tulee jälleen ostettua piharuukkuihin vihreäksi.

  Kiitos kivasta messukierroksesta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apila se taisi olla, josta puhelit.

   Tuoksupelargonit on mahtavia, ja valtava sellainen kuulostaa niin hienolta.

   Poista
 4. Tuonne pitäisi mennä kuorma-auton ja paksun kukkaron kanssa. Ihanuuksia vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuuksia todellakin! Lentokoneella kulkeminen vaikeuttaa kaikkien niiden haalimisen :) Mikä on ehkä hyväkin juttu!

   Poista
 5. Kiitos mukavasta messukierroksesta. Messujen teema olikin mielenkiintoinen. Itsekin olen tykästynyt leikkokukkiin sekä asetelmiin, joita kaipasin myös kotimaan messuille ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Siellä oli kyllä paljon kivaa nähtävää ja inspiraatiota yllin kyllin!

   Poista
 6. Ihanan tunnelmallisia kuvia olet saanut napattua!
  Tuollaista vihreää tuoksupelargoni-uurnaa en itse edes huomannut. Ihanan näköinen!
  Kiitos mahtavasta seurasta ja reittioppaana olosta! Samalla porukalla lähtisin minne vain uudestaankin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi <3 Ehdottomasti suunnitellaan uutta reissua! Oli todella hauskaa!

   Poista
 7. Siinäpä heti ekassa kuvassa lempilehteäni ihan pinoittain! Hauska päästä messujen virtuualikierrokselle, kun olette niin ahkerasti kuvanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lehti on aivan MIELETÖN! Paperista sisältöön ja toisin päin.

   Poista
 8. Ruotsin puutarhamessut näyttävät houkuttelevan ihanilta. Ei tarvitse asua kaukana metsästä pitääkseen metsäfiiliksestä -asumme metsän ympäröimänä ja tykkään metsästä! Hassua nähdä että se tyyli, minkä olen tänne meille nähnyt mielessäni asiaankuuluvana ja sopivana, on näin vahvasti pinnalla naapurimaassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oli ne kyllä kivat messut, ehdottomasti!

   Metsäinen puutarha kuulostaa ihanalta!

   Poista
 9. Kauniita kuvatuliaisia meille, jotka emme sinne päässeet, kiitos, terkuin Suska Koivulasta.

  VastaaPoista
 10. Hitto kun harmittaa nyt, kun noita kuvia oxaliksesta vilahtelee siellä täällä.. päästin pakkasen puremaan syksyllä omani hengettömäksi. Pitänee alkaa uusia käpysiä metsästämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on todella kauniita! Onneksi niitä vihreitä ja punaisia on ihan hyvin myynnissä siellä täällä. Toivottavasti löydät pian!

   Poista
 11. Tänä vuonna en tuonne päässyt, harmittaa kyllä. Olen aiemmin käynyt ja itse olen varsinkin ihastunut juuri siihen, miten paljon siellä on kasveja ja muita ideoita. Käsimatkatavaroissa tuli erinäisiä "multapaakkuja", hih. Ensi kerralla on kyllä lähdettävä:)

  VastaaPoista
 12. Pääsenköhän tuonne ihanuuteen ikinä??? Ihanalle näyttää!
  Huom! Uusi blogini osoite: http://www.kukkaiselamaa.fi

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig