28. huhtikuuta 2016

Kesäisten juhlien paras asuste


Kesäisiin kekkereihin ihanin asuste on ehdottomasti kukkaseppele, ja mieluusti oikeista kukista tehty. Jos kävisin vielä festareilla (ja eihän sitä koskaan tiedä!), niin tekisin jonkinmoisen seppeleen rientoihin mukaan. Seppele koristaa morsianten lisäksi naiset valmistujaisiin, sukujuhliin tai häihin, oli sitten itse päätähti tai juhlija. Ja hauskaa siinä on se, että seppeleestä voi tehdä hyvin moneen tyyliin sopivan, katso vaikka Pinterest-kansiostani.Pidin Kevätmessuilla seppeletyöpajoja, jossa tehtiin erilaisia kukkaseppeleitä. Itse en kerennyt siellä oikeastaan kuvia napsimaan, mutta 100% outdoor -blogista niitä voi käydä katsomassa. Minulta on kyselty, missä tällaisia workshoppeja pääsisi tekemään lisää. Olkaa vain yhteydessä, niin järjestetään seppeleentekosessiot - hauska ohjelmanumero vaikka polttariporukalle.


Seuraavassa ohjeet, jos näistä innostuitte. Olen tehnyt seppeleen pelkästään harsokukasta.

1. Kerää kaikki tarvikkeet pöydälle; kukat, alumiinilanka, kukkateippi ja sakset.
2. Mittaa seppeleelle sopiva päänympärys, ja kierrä alumiinilangasta seppelepohja.
3. Leikkaa kukista valmiiksi sopivan kokoisia pätkiä. Lyhyistä pätkistä tulee tiiviimpi ja tasaisempi, kun pitemmistä tulee villi ja rento.


4. Tee pätkistä pieni nippu ja kiinnitä se kukkateipillä pohjaan. Laita joka toinen vähän ylemmäs, joka toinen alemmas, jotta saat seppeleestä tasaisen. Hieman nihkeää kukkateippiä kannattaa vähän venyttää ennen kiertämistä.


5. Piilota viimeisen nipun varret ensimmäisen alle ja katkaiset teippi.


Seppele käy pääkoristeen lisäksi kranssiksi vaikka oveen tai pöydälle koristeeksi.

Tässä on käytetty:
- harsokukka x 5
- alumiinilankaa
- kukkateippiä
- sakset


Flower crown is the best accessory for summer parties!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig