28. huhtikuuta 2016

Kesäisten juhlien paras asuste


Kesäisiin kekkereihin ihanin asuste on ehdottomasti kukkaseppele, ja mieluusti oikeista kukista tehty. Jos kävisin vielä festareilla (ja eihän sitä koskaan tiedä!), niin tekisin jonkinmoisen seppeleen rientoihin mukaan. Seppele koristaa morsianten lisäksi naiset valmistujaisiin, sukujuhliin tai häihin, oli sitten itse päätähti tai juhlija. Ja hauskaa siinä on se, että seppeleestä voi tehdä hyvin moneen tyyliin sopivan, katso vaikka Pinterest-kansiostani.Pidin Kevätmessuilla seppeletyöpajoja, jossa tehtiin erilaisia kukkaseppeleitä. Itse en kerennyt siellä oikeastaan kuvia napsimaan, mutta 100% outdoor -blogista niitä voi käydä katsomassa. Minulta on kyselty, missä tällaisia workshoppeja pääsisi tekemään lisää. Olkaa vain yhteydessä, niin järjestetään seppeleentekosessiot - hauska ohjelmanumero vaikka polttariporukalle.


Seuraavassa ohjeet, jos näistä innostuitte. Olen tehnyt seppeleen pelkästään harsokukasta.

1. Kerää kaikki tarvikkeet pöydälle; kukat, alumiinilanka, kukkateippi ja sakset.
2. Mittaa seppeleelle sopiva päänympärys, ja kierrä alumiinilangasta seppelepohja.
3. Leikkaa kukista valmiiksi sopivan kokoisia pätkiä. Lyhyistä pätkistä tulee tiiviimpi ja tasaisempi, kun pitemmistä tulee villi ja rento.


4. Tee pätkistä pieni nippu ja kiinnitä se kukkateipillä pohjaan. Laita joka toinen vähän ylemmäs, joka toinen alemmas, jotta saat seppeleestä tasaisen. Hieman nihkeää kukkateippiä kannattaa vähän venyttää ennen kiertämistä.


5. Piilota viimeisen nipun varret ensimmäisen alle ja katkaiset teippi.


Seppele käy pääkoristeen lisäksi kranssiksi vaikka oveen tai pöydälle koristeeksi.

Tässä on käytetty:
- harsokukka x 5
- alumiinilankaa
- kukkateippiä
- sakset


Flower crown is the best accessory for summer parties!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

26. huhtikuuta 2016

Tukholman Nordiska Trädgårdar -messuilta

Kävin siis viime viikolla pyörähtämässä Tukholmassa ja mm. Nordiska Trädgårdar -puutarhamessuilla. Olihan mukava nähdä miltä homma Ruotsissa näyttää, näillä messuilla kun en ole koskaan käynyt. Hirmuisesti kasveja, eikä niin paljon huonekaluja kuin Helsingin messuilla. Ja kun puutarhamessut ovat myöhemmin keväällä, mahdollistaa juurikin se niiden kasviostosten tekemisen. 

Metsämäisyys oli kovin läsnä, ja ihanaltahan se näyttää. Tummanvihreä ja -ruskea ruosteeseen ja puuhun yhdistettynä. Minä asun ilmeisesti liian kaukana metsästä, koska tykkäsin tästä :)
Trendikkäimmät kasvit - mikäli toistuvuus on mittana - olivat ehdottomasti koristeapilat (Trifolium repens), aitoviikunat (Ficus carica), neidonhiuspuu (Ginkgo biloba), lankaköynnös (Muehlenbeckia complexa) erilaiset pelargonit, mm. Australian villipelargoni (Pelargonium australe) ja tuoksupelargoni (Pelargonium x fragrans) sekä punalehtinen kolmiokäenkaali (Oxalis triangularis) ja vihreäpunertava onnenkäenkaali (Oxalis tetraphylla).

Lisäksi silmäni zoomaavat tietty aina leikkokukkia, joita olikin runsaasti, ja erityisesti pienissä pulloissa isoissa rykelmissä.

Last week I visited Stockholm's Nordiska Trädgårdar fair. I spotted a lot of forestlike stands and huge cut flower arrangements with small pots. The trendiest plants have to be clover, ficus, ginkgo, different pelargoniums and maidenhair vine, as they were everywhere. 

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

24. huhtikuuta 2016

Vaaleanpunaisessa pilvessä


Jotkut asiat maailmassa ovat vaan liian cooleja ollakseen totta! Kuten tämä. Tällainen ilmaisu on kyllä aivan liian pliisu kuvaamaan Kungsträdgårdenia Tukholmassa tällä hetkellä, josta nämä kuvat on perjantaina napattu. Jos olet tällä viikolla mestoilla, niin kannattaa käydä ottamassa vaaleanpunainen pilviselfie. Takaan, että hymy ja iloinen mieli ovat taattu. Kannattaa tsekata vaikka Instagramista.Tämä on ihan mahtavaa kaupunkipuistorakentamista. Puukujanne koristekirsikoista (Prunus 'Accolade') kahden puolin vesiaihetta takaa, että näyttävyyttä riittää. Olkoonkin, että keväällä kukinta on lyhyt, mutta sitäkin kauniimpi. Eihän kaiken kauniin tarvitsekaan kestää ikuisesti.Vietin pari päivää mahtavien puutarhabloggaajien kanssa Tukholmassa käyden mm. Nordiska Trädgårdar -messuilla ja Zetasissa. Kuvia reissusta riittää, kunhan vain saan setvittyä ne ensin. Tukholmaan palataan siis lähipäivinä.

Trees (Prunus 'Accolade') make beautiful pink clouds in Stockholm's Kungträdgården at the moment. What a stunning place to visit if in Sweden right now!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

18. huhtikuuta 2016

Kukkainen lasipullotarjotin


Yhteistyö: Huiskula*

Kevätmessuilla ihastusta herätti tekemäni leikkokukkatarjotin, jossa olin kerännyt erilaisia lasipulloja ja -purnukoita isolle tarjottimelle ja laittanut niihin kukkia. Halusin postata sen myös teille tänne,  jos siitä olisi ideaa vaikka kesäjuhliin. Joten tässäpä tämä erittäin helppo kukka-asetelma.Tällä kertaa valitsin tähän leinikkejä, jouluruusuja, sudenporkkanoita ja unelmaa. Kasa lasisia astioita tarjottimelle niin, että korkeimmat ovat keskellä mataloituen reunoja kohden. Tarjotinta ei tietenkään tarvitse pulloilla ja kukilla kokonaan täyttää, mutta mielestäni väleissä olevat tyhjät pullot näyttävät varsin kauniille. Kukat laitoin astioihin samalla periaatteella, eli keskelle korkeampia ja reunoille matalia.
Eli nyt vaan kaikki lasiset smoothie-, juoma-, piltti, kastike- jnepurnukat käyttöön! Ja kukkina voi käyttää juuri niitä mistä tykkää.


Ja pitihän minun ennen tämän asetelman tekoa testata, miltä rento ja vapaa kimppu näistä kukista näyttää :)

*kukat saatu Huiskulasta

/Sanna

I looove these Spring flowers! Here I made arrangement with anemone, hellebore, Queen Anne's lace and asparagus to different kind of glass jars and bottles.

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

15. huhtikuuta 2016

Kevätkukkaiset terkut HelsingistäHelsingin keskustassa käydessä silmä osui moniin ihaniin kukkaistutuksiin, mihinkäs muuhunkaan? Näin keväisessä katukuvassa juuri ruukkuistutusten kukat korostuvat erityisen hyvin. Kun muuten on harmaata ja väritöntä, tuntuu aivan kuin aurinko oikein hakeutuisi hehkuviin kukkiin. Tässä teillekin siis keväiset terkut ihanasta Helsingistä!

Tetenarsisseja oli tietysti kaikista eniten myymälöiden ja ravintoloiden sisäänkäynneillä, mutta ilahduttavasti myös muita narsisseja, kuten isokukkaisia- ja perunanarsisseja. Siellä täällä katukuvaa värittivät myös helmililjat, krookukset ja tulppaanit. Erityisen mageilta näyttivät jouluruusut ja hyasintit. Korkeutta ja näyttävyyttä moniin ruukkuihin oli tuotu peikonpähkinän- tai pajun oksilla.Flowery Spring Greetings from our lovely capital, Helsinki!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

12. huhtikuuta 2016

Vihreä koristeapila kulhossa


Käytin suurimmaksi osaksi omia tavaroita Kevätmessujen sisustus-stailausprojektissani. Tämän vuoksi sunnuntai-iltana saavuttuamme kotiin ja kamat kannettua sisälle, näky oli aikamoinen. Joka paikka oli aivan tupaten täynnä huonekaluja, ruukkuja, purkkeja, purnukoita, kasveja jne. Nyt onkin sitten riittänyt raivausta ja tavarat ovat etsineet paikkaansa. Mukavaa tässä kamojen siirtelyssä on se, että tällä kertaa kaikki on lähellä ja voin mm. laittaa terassin kuntoon kertaheitolla.


Istutin nämä messuillakin ihastusta herättäneet apilat (Trifolium repens) terassille isoon kulhoon. Koska se on aika ruosteinen, eikä siinä ole pohjassa reikää, vuorasin astian muovipussilla ja laitoin pohjalle salaojaksi pitkän sukkahousupötkön ruukkusoraa.


Ajattelin jättää sen nyt terassin pöydälle. En millään jaksa roudailla ees taas,  joten katsotaan nyt miten kylmänkestävä se on.


Kasvatin näitä viime kesänä kesäkukkana ruukussa ihan tavallisen kesäkukan tavoin, ja tykkäsin siitä ihan todella paljon. Ehdottomasti aivan lemppari kesäkukkiani.


Loppukesästä joku muukin tykästyi tähän punalehtiseen kasviini niin paljon, että halusi syödä sen parempiin suihin. Siitä se ei enää palannut entiseen loistoonsa, mutta kiikutin sen kuitenkin talveksi kellariin. Ja näyttää, että hengissä se siellä on! Olen kuullut tämän talvehtivan myös avomaalla, joten täytyy kokeilla sitäkin ensi talvena.

I'm so in love with all different coloured clovers (Trifolium repens): red, green and  all the mix colours. They are perfect summer flowers!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10. huhtikuuta 2016

Kukkala Kevätmessuilla


Tässäpä tulee viimein kuvia Kevätmessujen sisustus- ja stailausprojektistani. Kyllä on ollut hauskaa! Suunnittelu, roudaamiset, sisustaminen ja stailaus. Voisin tehdä tällaista (lähes) joka päivä. Luova duuni on todella jees!

Kuvia on paljon, istuthan mukavasti? Tämä projekti käsitti siis pienen mustan (mikä uskomaton arpatsägä!?) kasvihuoneen, miniterassin ja kukkapenkin. Vaikka alue on pieni, niin aikaa sen tekemiseen sai menemään paljon. Onneksi sain ystävättäreni avukseni. Siitäkin huolimatta viihdyimme rakennuspäivänä Messukeskuksessa kokonaisen työpäivän verran.


Kasvihuoneen edessä olevaan kukkapenkkiin laitoin helmililjaa, krookusta, sininataa, orvokkeja, tulppaaneja ja kahta eriväristä koristeapilaa ja yhden mielettömän magnolian. Koska tykkään kukkapenkeistä, jotka ovat tyyliltään "bed head", asettelin kasvit sinne tänne villin vallattomasti, mutta harkitusti.


Pienelle terassille sain mahtumaan puupenkin ja kaksi mustaa sivupöytää kasviruukkujen lisäksi.Raudoitusverkon suurena laikkaajana sellainen piti tiestysti mukaan saada. Luonteva paikka sille löytyi terassin päätyseinältä. Siinä on blogissa vilahdelleita kuvia magneettikiinnityksellä, pieniä maljakoita sekä kynttilöitä.
Terassille kokosin kasveja valkoisiin ja sinkkisiin ruukkuihin. Siellä on ruukkueukalyptusta, huopaitulehteä, riippaorvokkeja,  oliiveja  ja rosmariinia sekä pieniä, suloisia tammen taimia minimaljakoissa.


Sisustukseni ainoan leikkokukkatyön tein isolle mustalle tarjottimelle. Keräsin siihen eri kokoisia lasipulloja ja -purnukoita ja asettelin kukat niihin hyvin vapaasti, pidemmät keskelle lyhentyen reunoja kohden. Tämä on herättänyt paljon ihastusta - ja mikä parasta, on kenen vain toteutettavissa kotona. 


Kasvihuone puolestaan on hyötykasviviljelijän keidas, jossa tomaatit ovat juuri pääsemässä multaan. Siellä ei kuitenkaan pelkästään kasvateta satoa, vaan myös keretään istuskella ja nauttia puutarhahetkistä. 
Suurimman osan huonekaluista ja sisustustavaroista roudasin Messukeskukseen kotoa. Oliivipuut ja kummituspuut talvehtivat kellarissa, josta nostin ne jo hyvissä ajoin valoisalle ikkunalle valmistautumaan. Olen ollut kyllä onnekas, koska sain sponsoreitakin tähän mukaan. Ilman heitä en olisi saanut kokonaisuudesta  lähellekään tällaista.

Sponsorit:
Cafe Latte lifestyle, Espoo: pienhuonekalut, ruukkuja ja sisustustavaroita
Huiskula: kukkapenkin sipulikasvit ja orvokit
Myllypellon taimet, Ohkola: tomaatit, kurpitsat, krassit ja lehtikaalet


Kaunis kiitos Messukeskus! Kiitos Saara ja Jukka! Kiitos sponsorit! Kiitos ihanat messuvieraat! Tämä on ollut huippukivaa <3 <3

Vielä yksi messupäivä sekä osaston purku. Sitten kohti uusia seikkailuja. Eli kevään pihahommia - jesh!

I made decoration and styling for a little greenhouse and a terrace at Spring Fair, which is the biggest garden fair in Finland. This project was so much fun, that I could do that (almost) every day :)

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig