30. maaliskuuta 2016

Pop up boutique Cafe Lattessa


Kukkala-blogi lähtee poppailemaan tällä viikolla! Pieni pop up flowerboutique löytyy Espoosta Cafe Latte lifestyle kartanopuodilta kanta-asiakasillasta perjantaina 1.4. klo 15-19 (pyydä kutsu:  leea (a) cafelatte.fi, jos haluat iltaan mukaan) sekä lauantaina 2.4. klo 11-16. Minulla on siellä sekä keväisiä ruukkukasveja että rentoja ja hörsyileviä kukkakimppuja. Tervetuloa aivan ihanaan, pieneen ja supersuloiseen puotiin, jos hoodeilla asut!

I'm having a pop up boutique in a beautiful interior lifestyle shop called Cafe Latte lifestyle in Espoo on Fri 1.4. and Sat 2.4. Very excited about it!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

26. maaliskuuta 2016

#blogisitarinaSain haasteen kertoa oman blogini tarinan Arjen timantteja -blogista. Joten täältä pesee! Kiitos Anu haasteesta.

Kukkalan tarina ulottuu vuoteen 2010, jolloin olin ensimmäisen lapseni kanssa äitiysvapaalla. Olin löytänyt blogimaailman jokin aika sitten, ja inspiroitunut kovasti. Halusin itsekin toteuttaa jotain täysin omaa, ja siemen Kukkalalle oli kylvetty.


En silloin kuitenkaan päässyt hommassa alkua pidemmälle ja selkeä ajatus puuttui. Kun rutiinia ei ollut, töihinpaluun, omakotitalon rakentamisen ja kaiken muun lisäksi blogi ei käynyt montaakaan kertaa mielessä. Meni vuosi jos toinenkin, ja olin toisen lapseni kanssa äitiysvapaalla. Siinä vauvanhoidon lomassa sain taas loistoidean, että mitäpä jos... Silloin tiesin heti, että Kukkala on hyvin kukkapainotteinen sisustusblogi ja sisustuspainotteinen puutarhablogi. Kaksi minua mahanpohjaa myöden inspiroivaa asiaa yhdistettynä. Ehkä vähän sekavaa, mutta se tuntuu omalta!


Ja sillä on menty nyt sitten kaksi vuotta. Luovana ihmisenä on mahtavaa, että on aivan oma kanava itsensä toteuttamiseen. Nautin tästä suunnattomasti - homma tuntuu hyvin omalta ja kivalta, vaikka aikaa tähän voisi olla enemmänkin. Erityisen hauskaa tämä on kyllä sen ansiosta, että minulla on niin loistavia lukijoita! Kerta toisensa jälkeen on mahtavaa vastailla teidän kommentteihin, nähdä laikkauksia ja olla yhteydessä. KIITOS aivan jokaiselle!

Kukkala-blog seed was sown many years ago. Although then I didn't have enough time and the idea was missing. But, two years ago, I got a clear idea that Kukkala is a gardening blog with an interior decoration twist and an interior blog which is filled with flowers and plants. A little bit messy, but  hey, that's me! At the moment I really love doing this. Hope you enjoy it too!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

23. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen easy kukka-asetelma


Joka paikka pursuaa mahtavia pääsiäisaskarteluideoita. Minä halusin kantaa korteni kekoon, ja tehdä erittäin easyn ja nopean kukka-asetelman pelkästään niistä materiaaleista mitä kotoa löytyy. Joten tässäpä sellainen, olkaa hyvä!


Pajunoksia lasten askarteluista, rosmariinia keittiöstä, helmililjoja terassilta, edellisvuoden höyheniä, munakenno, munankuoria ja tarjoiluastia. Siinä ainekset.


Laitoin munankuoret kennoon, ja niihin vettä. Sitten asettelin oksat pitkittäin niiden päälle tuomaan rakennelmaan hieman tukea. Kukat ja rosmariini ruukuista ja varret veteen. Lopuksi muutama höyhen tuomaan lisää mielenkiintoa.


Tykkään, että tähän keveään ja hentoiseen asetelmaan tuli aivan ihana ja keväinen värimaailma!


Here is my Easter arrangement, which is so easy that it takes only a few minutes to do. Love the colours <3

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

21. maaliskuuta 2016

Kevätmessulippujen voittajat arvottu


Yhteistyö: Messukeskus/Kevätmessut*

Vähän yli kaksi viikkoa messuihin! Jei! Suunnitelmat etenevät, ja pian pääsen jo toteuttamaan tätä mieluista projektia. Mutta asia kerrallaan: tänään on ollut messulippujen voittajien arvonnan vuoro.

Blogissa arpaonni suosi:
Mari Marjamäki
Liisa // multaasormissa
Satu / Talossano23
Outi-M
Huopalintu
Taina K
Anne
Viherrilli
Elisa
AnniK
Laittaisitteko osoitteenne meiliini kiitos: sanna.rasku (a) gmail.com.

Ja Facebookissa:
Oli aika -blogi
Kati Jukarainen
Päivi Leppänen
Sirkka Kokkonen
Helena Iltanen

Onnittelut jokaiselle voittajalle! Tulkaa moikkaamaan!

*liput saatu Messukeskukselta

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

20. maaliskuuta 2016

Kukkaisia tapetteja - Flora Sandbergica

Mallit: Axel Light Green ja Flora Turqouise

Kävin viikolla Maricken sisustusliikkeen järjestämässä Sandbergin tapettien julkaisutilaisuudessa. Olen haaveillut kukkatapeteista jo jonkin aikaa, joten Sandbergin uuden Flora Sandbergica tapettimalliston kukkaisten tapettien näkeminen livenä aamupalan lomassa osui hyvään saumaan. Malliston hillitymmät mallit näyttävät oikein kivalta silmääni.


Pidän vastakohdista, joten kaunis kukkainen tapetti ja esimerkiksi harmaa rosoinen betoni täydentäisivät toisiaan ihan mahtavasti. Omaan kotiin kaikkia ihania tapettimalleja(kaan) ei vaan millään saa mahtumaan. Olisikin mageeta olla sisustussuunnittelija ja pyöritellä mm. näitä kuoseja erilaisiin ympäristöihin ja materiaaleihin sopiviksi. Niin ihania ajatuksia nämä tapetit herättävät!


Kun jokaista ajatusta ei pysty omassa kodissa toteuttamaan, edes nämä kauniit Sandbergin kortit pääsevät seinälle tuomaan ihanien kesäpäivien fiilistä. Onneksi pienilläkin jutuilla saa sisustettua!

Mallit: Siri Green ja Helidi Light Grey


Tätä tilaisuudesta saatua, tapettikuviosta tehtyä tatuointia täytyi tietenkin kokeilla haukkariin. Mikä hauska idea! Tällaisen kukkatatuoinnin voisin harkita vaikka oikeastikin ottavani.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikki! Vielä kerkeää käydä osallistumassa Kevätmessulippujen arvontaan.

I went to a breakfast this week which was organised by Maricken and Sandberg wallpaper company, and saw the beautiful Flora Sandbergica collection. I love how the flower wallpaper really brings the outside in. Beautiful!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

17. maaliskuuta 2016

#tulppaanitorstai - pajunkissakehikko

On tämän vuoden viimeisen #tulppaanitorstaipostauksen vuoro. Niin se aika vaan meni hujauksessa ja ollaan taas keväässä. Kyllä tällä tulppaani-ilottelulla on jaksanut odottaa kevään aurinkoa, valoa ja lumen sulamista.

Ihan todella iso kiitos siis kaikille tähän osallistuneille! En osannut ajatellakaan, että kanssablogaajista niin moni innostuisi tästä haasteesta, ja moni vieläpä monta kertaa. Toivottavasti teillä on ollut yhtä hauskaa kuin minulla! Nämä kuvat ovat A Whisper from the Almond Valley ja Mansikkatilan mailla -blogeista.

*****1. @pikkutalo     2. @annen_askareita     3. @katja.hei     4. @anniinavblog

Nämä #tulppaanitorstai tägätyt kuvat ovat Instagramista. Iso kiitos myös kaikille teille, jotka olette tähän tulppaani-ilotteluun siellä osallistuneet. Olette jakaneet ihan mahtavaa väri-ilottelua!

*****
Nämä, ehkä kaikista mielettömimmät leikkotulppaanit ever löysin espoolaiselta Träskändan puutarhalta. Näin kun tulppaaneita katselee viikosta toiseen, tuntuu erityisen hauskalta löytää uusia lajikkeita.


Upeat valkopunertavat ripsureunaiset kaunottaret - pure love this is! Nämä tulppaanit vielä avautuvat todella kauniisti ihan kokonaan auki, joten olen aivan myyty.Pääsiäinen kolkuttelee jo ovella, joten ajattelin tehdä kissaisista oksista kehikon näille erittäin isoille ja leveille kukille. Tuen avulla varsia saa taas vähän paremmin pidettyä aisoissa. Eihän nuo kissat tuolta kukkien alta juurikaan näy, mutta onpahan edes vähän pääsiäistä jo.Tässä on käytetty:
- 9 ripsureunaista tulppaania
- pajunoksia
- neliö maljakko

Aikaisemmat #tulppaanitorstai-ideat:


1. pyöreässä maljakossa
2. lehtirullat maljakoina
3. muhkeat nauhat ympärillä
4. tarjotin pilttipurkeista
5. pullot korissa
6. sipulin kanssa maljakossa

I'm so so happy that I found these one of the most stunning tulips ever. What do you think about the variety? As Easter is almost here I used pussy willow branches to support these beautiful flowers. 

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

14. maaliskuuta 2016

Grande KevätmessulippuarvontaSitten olisi aika aikas granden Kevätmessulippuarvonnon! Kiitokseksi kaikille Kukkala-blogin kirjautuneille lukijoille, arvon täällä blogissa 10 kahden hengen lippupakettia (10 x 2 hlö). Tämän lisäksi arvon Kukkalan Facebook-sivulla viisi kahden hengen pakettia (5 x 2 hlö) blogia siellä seuraaville. Tuplaat mahdollisuuden lippuihin osallistumalla molemmissa. Nyt on siis ERITTÄIN hyvät mahdollisuudet päästä messuilemaan!

Messukeskuksen Kevätmessuthan ovat siis 7.-10.4. Ne eivät ole pelkästään puutarhamessut, vaan samalla lipulla pääsee OmaPiha-messujen (piha ja puutarha) lisäksi Sisusta (sisustamisen pientavarat), OmaKoti (rakentaminen ja remontointi),  OmaMökki (vapaa-ajan asuminen) ja Lähiruoka & luomu -messuille.

Arvontasäännöt:
Blogissa osallistuminen:
Ole blogin kirjautunut lukija (liittyä voi myös nyt). Kerro kommenteissa minä päivänä aiot messuilla vierailla. Jätä kommenttiin myös meiliosoitteesi, jotta varmasti tavoitan sinut.

Facebookissa osallistuminen:
Tykkää blogin FB-sivusta (laikata voi myös nyt), ja kerro tämän postauksen linkin alle kommenteissa mikä puutarhamessuilla on yleensä parasta.

Osallistumisaikaa on molemmissa sunnuntaihin 20.3. klo 22.00 saakka. Voittajien nimet/nimimerkit ilmoitetaan blogissa. Liput lähetetään vain Suomeen.

*liput saatu Messukeskukselta

/Sanna
SHARE:

13. maaliskuuta 2016

Kaunis kiitos messukommenteista + arvonnan voittajat


Yhteistyö: Messukeskus/Kevätmessut

Siis wau! Minulla on niin mahtavia lukijoita, taas se tuli todistettua! Bloggaaminen on kaikista hauskinta silloin, kun pääsen kontaktiin teidän kanssanne. Suuren suuret kiitokset siis kommenteistanne Kevätmessupostaukseen!


Olen teidän kanssanne erittäin samoilla linjoilla Kevätmessujen Kukkalan kasvihuoneen ja terassin tyylistä. Seuraavassa kooste kommenteista.

- kasvimaaihmisenä silmäni iskevät aina hyötykasveihin ja niiden esteettiseen käyttöön
- erilaiset asetelmat ja tekstiilien käyttö (tyynyt, liinat yms) kiinnostaa paljon
harmooninen harmaa-valkoinen-musta pikantilla lisällä väriä
- minulle ehdotonta Kukkalaa ovat kekseliäät, jopa yllätyksellisetkin asetelmat
- tunnelmallista ja rouheaa, tomaatintaimia, laventelia, timjamia sekä vanhassa metalliämpärissä perunaa kasvamassa
- lavaviljelmä terassilla
- betonia, graafisia muotoja, heiniä ja vahvoja vihreän sävyjä ja seassa punaista kasvia
- muutamaa näyttävää yllätystä = jonkin vanhan tutun esineen tai kasvin tuunaamista aivan uusiin ulottuvuuksiin, jotain muuta, mihin se ns. on luotu, katseenvangitsijaa
- hillityt värit ja moderni, mutta viihtyisä tyyli
- ainakin puuta, peltiä ja rouheutta, yrttejä, heiniä ja sipulikukkia, hillittyinä väreinä...
- rennolla otteella toteutettua
- kukka-asetelmat erilaisissa kirkkaissa purkeissa ja astioissa
- yhteensopivia värejä asetelmissa mukana pieni yllätys, ehkä jotakin tosi eriväristä tai jotakin ruosteista tai puuta
- puuta, betonia ja kasveja :) vihreää, harmaata ja valkoista
- tiettyjen rosoisten materiaalien ja herkkien kukkien yhdistelmät ovat kauniita ja musta&valkoinen toimii takuuvarmasti aina

Arvoin randomilla viisi kahden hengen lippupakettia Kevätmessuille. Tässä voittajat: Kivipellon Saila, Rivaripihan Sanna, Päivi H, Eeviregina ja Aila. Laittaisitteko osoitteenne meiliini sanna.rasku (a) gmail.com? Thanks!

Lohdutukseksi kaikille joille arpaonni ei nyt osunut kohdalle: olen saanut lippuja enemmänkin arvottavaksi, joten huomenna laitetaan uusi arvonta pystyyn kaikille Kukkalan kirjautuneille lukijoille.

/Sanna

* liput saatu Messukeskukselta

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

12. maaliskuuta 2016

Seinäkoriste leikkovihreistä


Yhteistyö: Huiskula*

Nyt ei ollakaan ihan perinteisen kukkakimpun äärellä, vaan tein seinäkoristeen leikkovihreistä. On se vaan aina niin virkistävää päästää luovuus valloilleen ja luoda kokonaan uutta! Olen ihastellut Pinterestissä erilaisia langoista tehtyjä seinäkoristeitä, ja halusin tehdä oman. Mutta tietysti kasveista.


Keräsin tätä varten pöydälle eukalyptuksen ja vahakukan oksia, oksanpätkän ja paperinarua.


Asettelin leikkovihreät haluamilleni paikoille, ja sidoin ne oksaan kiinni. Ripustusnaru vielä oksanpäihin ja väkerrys on valmis!

Kiinnitin tämän modernin kuivakukkakoristeen makuuhuoneen seinälle. Leikkovihreistä tehtynä seinäkoriste näyttää kivalta paitsi tuoreena, myös kuivuttuaan - vaikka toki näkee, että oksat eivät enää freesejä ole. (Kuvissa vielä tuore.)


Innostuin tästä niin, että jouluksi tällainen on saatava erilaisista havunoksista. Se voisi näyttää aika mageelta, ja olla ikään kuin moderni kranssi. (Vaikka joulu nyt ei todellakaan muuten mielessä tässä vaiheessa kevättä ole, heh!)


This time I didn't do a traditional bouquet but a wall decoration. I used eucalyptus and wax flower for it. Also I started to dream about making this kind of thing for Christmas with different conifers. 

* leikkovihreät saatu Huiskulasta

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10. maaliskuuta 2016

#tulppaanitorstai - sipulin kanssa maljakossa


Se on täällä taas: #tulppaanitorstai, tosin toiseksi viimeistä kertaa tälle vuotta. Mutta vielä kerkeää tulppaani-ilotella, sillä olen löytänyt tähänkin viikkoon taas kauniita postauksia, tässä tyylikkäät Kotilaituri ja Kakkupuutarha.
*****1. @satu_talossano23     2. @satulinna_tuija     3. @katja_jo     4. @myalmondvalley

Sekä Instagramista nämä kuvat. Kiitos kaikille leideille kuvista!*****


Olen ihastellut muutamissa kuvissa ruotsalaisten mahtavan tyylikästä tapaa jättää sipuli leikkotulppaaniin kiinni maljakkoon laitettaessa. Miten upean luonnonläheinen, ja heti aivan uuden ulottuvuuden antava tapa laittaa tulppaanit esille! 


Ilokseni sain tällaisia tulppaaneja espoolaiselta Träskändan puutarhalta, ja pääsin kokeilemaan, kuinka tämä todellisuudessa toimii. Ja hyvinhän se toimii! Kukat maljakkoon ja perään noin sentti vettä. Kukat kestävät saman ajan kuin ilmankin, mutta vettä joutuu kyllä lisäämään parin päivän välein.


Tällaisia sipulillisia tulppaaneja ei ihan yleisesti saa, mutta aina kannattaa kysyä. Vastaavan voi tehdä kuitenkin myös vaikka ruukkutulppaaneista. Multa vain sipuleista pesemällä pois ja kukat maljakkoon.


Tässä on käytetty:
- 10 kerrottua valkoista tulppaania
- kaksi maljakkoa

Aikaisemmat #tulppaanitorstai-ideat:1. pyöreässä maljakossa
2. lehtirullat maljakoina
3. muhkeat nauhat ympärillä
4. tarjotin pilttipurkeista
5. pullot korissa

This week my idea is to use cutflower tulips with bulbs. I think it's a very interesting way to get a little bit different look to the flower.

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

8. maaliskuuta 2016

Matkalla Kevätmessuille + arvonta

Sain kyselyn Helsingin Messukeskukselta, josko olisin kiinnostunut osallistumaan blogini tiimoilta huhtikuisille Kevätmessuille. Saisin sisustaa ja stailata oman pienen kasvihuoneen ja terassin blogini henkeen. Yhteistyö kuulosti juuri niin kivalta kuin olla ja voi, joten totta kai haluan osallistua! 

Nyt ollaan sitten matkalla Kevätmessuille bloggaajaurani tähänastisesta haastavimpaan ja erittäin mielenkiintoiseen juttuun.


Joka vuosi messuilla on yleiskoristelualue, jonka joku puutarhasuunnittelija on suunnitellut. Tänä vuonna alueen nimi on Puutarhauni, ja sen on suunnitellut maisemasuunnittelija Tanja Nieminen, joka tunnetaan myös Nelosen Huvila ja Huussi -ohjelmasta. Tähän alueelle tulee Blogikylä, jossa sijaitsee neljä kasvihuonetta pienine terasseineen. Kukkalan lisäksi mukana ovat Koti kaupungin laidalla -blogin Frida,  Kukkaiselämää-blogin Satu ja Rauharentola-blogin Satu. Hauska porukka kasassa, ja hyvin mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että jokaisella on erilainen sisustustyyli.


Messukeskuksen pyyntönä olikin, että jokainen bloggaaja tekee hyvin oman näköistä jälkeä. Millainen minun tyylini sitten on? Tämä kysymys mielessäni olen käynyt läpi blogikuviani. Värimaailma on hyvinkin musta ja valkoinen, harmaa eri sävyineen. Materiaaleiltaan luonnollinen, eri sävyiset puut, betoni, rottinki, sinkki, lasi. Kulunut, kulahtanut, elämää nähnyt ja ruostunut, mutta jokseenkin modernisti. Hieman villi ja vapaa. Rakastan kasveissa vihreän harmaita sävyjä ja kukissa valkoista, heiniä, oliiveja, eukalyptusta, rosmariiniä, apiloita, sipulikasveja, viikunoita, mehikasveja.

Kuvien kaltaista lopputulosta siis haetaan. Onnistunko siinä, se jää nähtäväksi. Paljon on tekemistä edessä, mutta ihan mielettömän mieluista sellaista. Tasan kuukauden päästä avautuvat Kevätmessut, ja minä seison kasvihuoneellani jännityksestä jalat täristen.Miltä kuulostaa? Mikä sinun mielestäsi on ominaisinta Kukkalaa? Mitä osastolla ainakin täytyy olla? Kaikkien minua auttaneiden kesken arvon viisi kahden hengen (5 kpl x 2 hlö) lippupakettia Kevätmessuille. Kommentointiaikaa on lauantaihin 12.3. klo 22.00 asti. Anonyymit osallistujat, jättäkää nimimerkki/sähköposti. Liput lähetetään vain Suomeen.

*liput saatu Messukeskukselta

I've got a change to decorate and style a small greenhouse and a terrace at Kevätmessutwhich is the largest gardening show in Finland in April. This is very interesting and challenging, and I'm so EXCITED!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

7. maaliskuuta 2016

Eukalyptusten valtaama hylly


Siirsin toisaalla majailleen String-hyllyni keittiöön, jonne se on istunut oikein kivasti. Huonekalujen siirtely paikasta toiseen on kyllä kätevää sisustamista. Heti tuntuu uudelta, vaikka samoilla kamoilla mennään vain paikasta toiseen.

Kookkaat eukalyptuksen oksat näyttävät valtavilta pienellä hyllyllä, mutta jotenkin tuollainen grande tuntuu mageelta. Ja mikä väri! Voisin vaikka maalata tuon seinän eukalyptuksenvihreäksi. Seinän uudistaminen onkin ajankohtainen, sillä 3,5 vuotta näkyy erittäin pehmeässä mustavalkoisessa tapetissa jo aikalailla. Tapetin irrottaminen vaan taitaa olla aika puuhakas juttu, joten en ole vielä uskaltautunut haaveilua pidemmälle tässä asiassa edetä.

Näissä aatoksissa (ja sadassa muussa, huoh!) tähän viikkoon. Mahtavaa, inspiroivaa, aikaansaavaa, keväistä ja valoisaa viikkoa!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig