23. helmikuuta 2016

Tummanpuhuva ludisia


Eteisen lipaston päällä komeilee todellinen lempparikasvini x 2 - tummanpuhuva ludisia (Ludisia discolor). Huomasin, että hehkutin näitä vuosi sitten helmikuussa myös, joten taidan valitettavasti toistaa itseäni. Mutta minkäs koira karvoilleen voi, vai miten se menikään...

Isompi ja vanhempi kasveista on kasvanut vuodessa täysin ulos lasiastiastaan. Täytyykin metsästellä sille uusi isompi astia, koska tykkään todella paljon, kun sen varret saavat tukea lasiastian reunoista. Tämä orkidea on helppo hoidettava. Itse unohtelen sen kastelun välillä pitkiksikin ajoiksi, mutta silti se vaan jaksaa kasvaa.


Ludisialla on mielestäni todella upeat tummat lehdet, alta punertavat ja päältä tummat, metsänvihreät. Pienet valkoiset, talviaikaan kukkivat kukat, kruunaavat komeuden. 


Vinkkinä muuten, kuinka pienen ja edullisen kasvin saa näyttämään grandemmalta kuin se todellisuudessa onkaan. Monta astiaa/ruukkua vain kerroksittain, niin johan näyttää kasvi vieläkin mageemmalta!

Ludisia is one of my big favourite if talking about indoor plants. It has so cool dark leaves and stylish, tiny white flowers. Very classy I'd say!

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Tämä on musta tosi upea sukunsa edustaja. Tykkään sen väristä ihan älyttömästi ja siitä, että lehdet ovat vähintään yhtä koristeelliset kuin kukinto. Ja samaa mieltä ruukuista. Mistä toi alemman kuvan kulho on ja mitä matskua se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, suurimman osan ajastahan tuo on kukaton, mutta silloin aivan yhtä kaunis kuin kukkiessaankin.

   Tuo matala astia on Suomenojan Cobellosta, ehkä vuosi sitten ostettu. Jotain samantyyppisiä kevytbetonisia (ellei samoja) näin niiden Instassa joku aika sitten.

   Poista
 2. Hienon näköinen ja minulle kyllä ihan uusi tuttavuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea ilmestys! Välillä niitä näkee puutarhamyymälöissä/kukkiksissa myynnissä, joten kannattaa katsella sillä silmällä. Komeuden lisäksi se on nimittäin helppo!

   Poista
 3. Toi muuten on kaunis kasvi, olin sen ihan unohtanut... Hmm.. täytyypä pinkasta kauppaan jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis! Mulle tämä on uusi tuttavuus. Appiukko oli todella hyvä orkideoiden ja muidenkin kasvien kanssa!<3 Olen ihan surkea viherkasvien kanssa...Rahapuu mulla on ollut kymmenen vuotta (toisinaan ihan henkitoreissaan) ja sitten toinen syksystä asti, juuri nyt en muista nimeä, mutta se levittää hyvää tuoksua, kun sitä hieman hipaisee.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ludisia on kyllä helppo tapaus myös, suosittelen!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig