16. joulukuuta 2015

Terassin valoshow


Yhteistyö: Airam*

Terassi on ihana paikka kausivaloille. Ja vielä ihanampaa on, kun valot näkyvät olohuoneen ikkunoista ja valaisevat sisällekin. Muun muassa tämän takia koitan keksiä terassivaloihin joka vuosi jotain uutta. Syksyllä suunnittelin, että teen täksi pimeäksi kaudeksi terassin pöydän päälle sammalella päällystetyn lampunvarjostinvalaisimen. Ja kun sain Airamilta ihania valolankoja, keksin tehdä vielä ilmavan valoasetelman pöydällekin. Näistä rakennelmista on tämän talven terassin valoshow siis tehty.Keräsin pöydän kahdelle mustalle tarjottimelle kierrätyslasipurkkeja aimo kasat. Asettelin purkkeihin maahan tippuneita, hieman käkkyräisiä männyn oksia, hopealankaa ja hopealehtiä, ja niiden lomaan pikkuvalot. Valot kimaltelevat todella kauniisti läpinäkyvien lasipurkkien ja ilmavien oksien seasta.


Vanhan lampunvarjostimen metallirungon päällystin sammalella. Pyöritin sammalen ohuella rautalangalla varjostimen runkoon kiinni, ja valolangat siihen päälle.Mitäs tykkäätte tästä viritelmästä?

*valot saatu Airamilta

I made the lampshade with moss and the table's construction to jam jars with different branches. I've got a real light show on my terrace this winter I'd say.


/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

29 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitti Sanna - varsinkin tuo lampunvarjostin on näyttävä, koska se on niin kookas.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Thanks! Itse asiassa tuon varjostimen tekemiseen meni tovi jos toinenkin, mutta olen tyytyväinen, että sen loppuun saakka sain tehtyä :)

   Poista
 3. Kaunista! Kyllä nyt valoa tarvitaankin, etenkin jos ei ole lunta. Meillä on vielä vähän lunta, toivottavasti vielä joulunakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on niin mielettömän synkkiä iltoja ollut. Päivällä on tosin välillä paistanut todella kauniisti, kuin keväällä :)

   Poista
 4. Superkaunis! Lampunvarjostin olisi hieno ilmankin valoja, mutta ne ovat kyllä piste iin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, toi lamppu on kiva pelkästään vihreänäkin, mutta kyllä tähän aikaan kaikki mahdollinen valo on vaan niiiin must!

   Poista
 5. Kauniita molemmat, varjostin sekä tarjotin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Kati! Tällaiset pikkuprojektit on niiin kivoja :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, etenkin tarjottimet! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Hanna! Toi tarjotin on iisi ku mikä tehdä, jos on jäänyt lasipurnukoita nurkkiin pyörimään.

   Poista
 7. Tosi kaunista. Hienoja ideoita sinulla!
  Terveisin, Tuula Salovaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Tuula, mukava kuulla että tykkäätte! Terveiset Airamille :)

   Poista
 8. Aivan huippuidea tuo lampunvarjostin! Niin kaunista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru - tuo lampunvarjostin oli hauska projekti, joka täytyy kyllä varmaan uusia ensi talvena. Mitäkähän siihen keksisi kesäksi...

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitti Susanna - tykkään myös itse siitä. Parasta on, kun se näkyy olohuoneesta/keittiöstä sisällä ollessa.

   Poista
 10. Ihana, varsinkin tuo lampunvarjostin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin hauska keksiä aina uusia juttuja :) Kiitos Pioni <3

   Poista
 11. Mä etsin näitä pienilamppuisia valolankoja lasten minijoulukuusiin laitettavaksi, mutta kirkasvaloiset olivat lähicittareista loppuneet. Joku on saattanut hakea tästä blogista inspiraatiota :) Tuo lampunvarjostin on huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmitus! Pattereilla toimivat on kyllä superkivat, kun niillä pääsee valaisemaan sellaisia paikkoja, mihin pistorasiaan laitettavilla ei välttämättä pääse. Ei ihme, että ne on suosittuja! Toivottavasti löytyy jostain muualta!!

   Poista
 12. Hei, voisiko tuo lampunvarjostin toimia sisätiloissa? Jos värkkäisi varjostimen, johon laittaisi ihan lampun sitten. Vai rapiseeko sammal kuivuessaan pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammal ei rapissut terassilla ennen kuin siihen koski. Toki sisällä ilma on kuivempaa. Voisiko siihen koittaa suihkuttaa hiuslakkaa?

   Poista
  2. Niin, jos vaan antaa olla eikä koske, niin luulisi pysyvän. Mietintään tämä. Kiitos ideasta!

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig