20. joulukuuta 2015

Ritarinkukat oksakasassa

Joulun uljain kasvi on ehdottomasti ritarinkukka eli amaryllis. Istutin kaksi valkoista isompaan astiaan, ja laitoin kasan oksia mullan peitoksi. Jos tuntuu, että varret kasvavat liian pitkäksi, ne kannattaa sitoa vaikka oksaan tai tikkuun kiinni. Sidoskohdan voi koristella kauniilla nauhoilla tai vaikka narussa riippuvilla helmillä.Sipulikasvit pitävät viileästä - ja ritarinkukat kun niitä ovat - niin ruukku kannattaa siirtää yöksi viileään paikkaan, jolloin kukinta kestää kauemmin. Jos ostaa hyvin nuppuisen kasvin ja haluaa kukkien avautuvan mahdollisimman pian, niin silloin kannattaa pitää vielä huoneenlämmössä. Sitten kun kukat ovat avautuneet, niin yöksi viileään mahdollisuuksien mukaan. Ritarinkukan hoidossa on tärkeää, ettei sitä kastele liikaa, pieni tilkka vettä silloin tällöin riittää.

/Sanna 

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

7 kommenttia

 1. Amaryllis on kyllä todella kaunis, ja nimenomaan valkoisena. Lehtikuusen oksatkin ovat kauniita eli yhdistelmä on varsin onnistunut <3

  VastaaPoista
 2. Niin on ruukku sisältöineen minunkin makuuni! Hieno on taas ideasi koristaa oksilla koko pinta. Tunnelmallista, kaunista joulunaikaa Sanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmateriaalit on niin jees, as you know :)

   Ihanaista joulua myös sinulle!!

   Poista
 3. Miten viileeseen amarylliksen uskaltaa laittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan ei pakkaselle mene niin pärjää hyvin. Esimerkiksi lasitetulla terassilla on kylmältä tuulelta suojaissa. Myös viileä eteinen, iso kylmiö tms. on hyviä. Millaiseen paikkaan ajattelit?

   Poista
  2. Aattelin että jos ihan pihalle, katoksen alle veis öiksi niin kesräis pidempään...nyt kun ei öisinkään oo pakkasta. Kiitos neuvosta! :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig