5. joulukuuta 2015

Istutussuunnitelmaa Eva Wuiten opastuksella + alennus kurssilleYhteistyö: Garden Living

Sain kutsun osallistua bloggaajana Eva Wuiten ja Mia Oksasen Garden Living -yrityksen istutussuunnittelukurssille. Päätin lähteä tälle kolmen illan intensiivikurssille, ja omistautua täysin yhden pihani kukkapenkin suunnittelun loppuunsaattamiseen. 

Aluksi kiersimme Eva Wuiten todella tyylikkäässä puutarhassa, joka on hyvin suoralinjainen huikeine istutusalueineen, ja erittäin loppuun saakka suunniteltu ja tehty. Ihan kuten olettaa saattaakin 


Kurssilla käytiin läpi suunnittelun teoriaa oman suunnitelman pohjaksi. Yksi hyvä vinkki oli ottaa valokuva suunniteltavasta alueesta, printata ja piirtää se läpi paperille. Siihen on hyvä hahmotella kasvien muotoja ja korkeuksia, ja jatkaa suunnittelua siitä.
Oma intressini oli siis omistautua etupihan kukkapenkin suunnitteluun, koska se oli jäänyt hieman (öhöm) kesken. Nyt sain keskittyä pelkästään siihen suunnittelun ammattilaisten opastuksella, joka oli todella hyvä juttu.

Kukkapenkkiallas on rakennettu betoniharkoista ja sillä on kokoa 487 x 78 cm. Se on aurinkoisessa paikassa, mutta siinä on korkea aita oikeastaan kokonaan auringon edessä, joten ajattelen sen olevan jokseenkin puolivarjoinen paikka. Ajatuksenani on ollut villi vihreä-valko-harmaa, monen eri kasvilajin sekapenkki, jossa samat lajit eivät ole istutettuna vierekkäin, mutta toistuvat penkin eri kohdissa. Hieman ehkä cottage garden -tyyppinen, mutta perusta eli betonikiviallas on selkeä ja moderni, ja istutus villi. Ronski sekoitus eri tyylejä.Kasveiksi tähän valikoitui:
heinät: viiruhelpi rajoitetussa tilassa (Phalaris arundinacea 'Picta'), nurmilauha (Descampsia cespitosa), japaninsara (Carex morrowii 'Ice Dance') 
harmaat: nukkapähkämö (Stachys byzantina), hopeatäpläpeippi (Lamium maculatum) 
korkeat: tarhasyysvuokko (Anemone hybrida 'Honorine Jobert'), kellopeippi (Physostegia virginiana 'Schneekrone'), köynnöshortensia (Hydrangea anomala ssp. petiolaris) 
keskikokoiset ja matalat: vihreävalkolehtinen tarhakeijunkukka (Heuchera), kahta erilaista kuunliljaa (Hosta), valkovuokko (Anemone nemorosa) 
lisäksi: valkoisia sormustinkukkia, akileijaa ja lemmikkiä siementaimista + valkoisia krookuksia ja pikarililjaa

Aivan huikea juttu, että suunnitelma on nyt valmis! Vaikka menihän siihen tovi jos toinenkin, mutta olen kyllä tyytyväinen. Kevään koittaessa minulla on penkin suhteen hyvin selvät sävelet; voin vain kaivaa paperit esille, etsiä kasvit ja aloittaa istutushommat. Osa kasveista löytyy oman pihan penkeistä, osan löydän keväällä puutarhamyymälöistä, mutta joitakin voin joutua metsästämään. 


Ja sitten: Kolmen illan kurssi järjestetään seuraavan kerran ensi vuoden puolella 1.3., 8.3. ja 15.3. klo 18-20.30. Jos sinua kiinnostaa suunnitella jokin pihasi istutusalue kuntoon näiden leidien opastuksella, niin nyt voin tarjota sinulle 15 % alennuksen 250 € kurssista. Ilmoittaudu: mia.oksanen@gardenliving.fi tai 050 528 2641 joulukuun loppuun mennessä, ja kerro löytäneesi kurssi blogini kautta. Paikkoja on rajoitetusti.

"Kurssilla opit istutussuunnittelun perusasiat valo-olosuhteista ja pihan muotokielestä kasvien valintaan. Lopputuloksena suunnittelet pihallesi unelmiesi istutusalueen. Kurssi pidetään Garden Livingin toimitiloissa Espoon Saunalahdessa."

Aikas kiva joululahjaideakin! 
I was invited to take a part to a garden design course. I planned one of my borders which wasn't ready yet. But now the plan is ready, and I just have to wait for spring to come :)

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Tyylikkään hopeanharmaat, valkeat ja vihreät yhdistelmät penkissä!
  Oi, tuli ihan nostalginen tunnelma...siitä on niin monta vuotta kun itse suunnittelin kukkapenkkejä!
  Ihanaa puuhaa ja talvisaikaan parasta!

  Sinivalkeaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miltä näyttää sitten todellisuudessa :) Ei enää montaa kuukautta tarvitse odottaa.....!!

   Poista
 2. Ihanat kuvat, Sanna ! Oot todella taitava kuvaaja.

  Kivaa oli nähdä, kuinka hyviä suunnitelmia saitte aikaiseksi. Jään innolla odottamaan valokuvia valmiista pihasta/ alueesta. Laitathan niitä sitten tännekin ?

  Tuollainen kurssi todellakin kannattaa - ammattilaisen tekemästä istutussuunnitelmasta joutuu ainakin maksamaan tuon kurssin hinnan verran, usein enemmänkin. Samalla opit niksit ja pystyt suuunnittelemaan loppupihankin :)

  Kaunista Joulun odotusta !
  Eva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille Eva kutsusta!! Eiköhän penkistä kuvia vilahtele täälläkin jossain vaiheessa. Nyt vain kevättä odotellessa :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig