18. marraskuuta 2015

Pastelliset leikkohyasintit


Yhteistyö: Floranna*

Nuuh - leikkohyasintit tuoksuvat hurmaavalle! Sain pari nippua näitä ihanuuksia käydessäni kukkakauppa Florannassa. Sehän sopi minulle vallan mainiosti, sillä hyasintin ruukkuversio on oma joululempparini. Nämä leikot ovat vähintäänkin yhtä mahtavia, vai jopa ihanampia? Anyway, oli erittäin mukavaa päästä sommittelemaan asetelmaa näistä.
Ja helppojahan ne tällaisen kotifloristin asetelmat täytyvät olla! Hyasintit ovat hyvin hempen sävyisiä, joten halusin korostaa niiden pastellisuutta entisestään. Otin kasan kirkkaita ja tähän värimaailmaan sopivia värillisä juomapulloja peltitarjottimelle, ja laitoin jokaiseen pulloon yhden hyasintin varren. Lisäksi lehtikuusen oksia sinne tänne tuomaan korkeutta ja keveyttä kokonaisuuteen. Näin superhelppo ja näyttävä jouluasetelma on valmis!

Tässä on käytetty:
- leikkohyasintti x 9
- erilaisia lasipulloja x 9
- lehtikuusen oksia
- peltitarjotin Granitista

*kukat saatu Florannasta

My favourite Christmas flower is hyacinth, and the cut hyacinths are also as stunning as the potted ones, or are they even more beautiful?

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

25 kommenttia

 1. Hyasintit on minun lemppareitani. Ihana asetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Niin myös minun <3 Sen tuoksua ja ihanuutta ei vain ole parempaa.

   Poista
 2. Ihana ja kivan helppo!
  Mun on pakko istuttaa lehtikuusi ihan vaan sen takia, et saan oksia asetelmiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Istutin myös lehtikuusen toissa keväänä, vielä en ole oksia raaskinut siitä ottaa. Lasten kanssa kun tuolla puistoissa ym kävellään, niin nappailen maahan pudonneita oksia aina mukaani :)

   Poista
 3. Niin ihania! Mun pieni hyasintti alkaa availla itseään, harmi vaan etten flunssaisena saa mitään tuoksua siitä irti! Mutta eiköhän ne eteeriset tuoksut silti nuhanenäänkin tehoa, kun nuppuset kunnolla avautuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi tämä hyasinttikausi on vasta aluillaan, niin nuhanenän auetessa vielä kerkeää monet hyasintit tuoksutella :)

   Poista
 4. Onpa kaunis asetelma <3

  Helpot ja yksinkertaiset asiat on monesti niitä kaikkein kauneimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä! Helppoa, helppoa se olla pitää. Eikä sitä niin kerkeä kotona väkertää, vaikka aivan ihanaa sekin välillä on. Suorastaan terapeuttista :)

   Poista
 5. En ole ikinä kuullutkaan näistä leikkoina. Tosi nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkohyasintteja on samaan aikaan saatavilla kuin ruukkusinttejäkin. Eli näin joulun tienoilla ja sitten keväällä mm. pääsiäiseksi keltaiset ja oranssihtavat on ihania.

   Poista
  2. Ihan loogista. Hämmentävää silti etten ole näihin törmännyt. Jollain lailla jopa nätimpiä näin. Kaikkea sitä oppii. Onneksi on blogistania :D

   Poista
 6. Tosi kaunis! Mikä on hyasintin kestävyys noin katkaistuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pastellisesta joulusta pitävän unelma :) Leikkohyasintti menee sellaiset parisen viikkoa hyvänä. Kestossa auttaa viileä, samoin kuin ruukkuhyasinteillekin, eli yöksi viileään jos mahdollista.

   Poista
 7. Ompas ihania, en tiennytkään että hyasinteistä löytyy leikkokukkina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Näitä kannattaa katsastella kukkakaupoista, marketeissa en muista nähneeni.

   Poista
 8. Suloinen asetelma. Hyasintit on niin ihania :) Lehtikuusi on kyllä nättiä lehdettömänä maljakossa. Kerran omasta puusta napsimani oksat alkoivat hetken lämmettyään vilistä pienen pieniä öttiäisiä, niin ei ole tullut toista kertaa yritettyä. Vaikka voishan sitä vaikka upottaa oksat hetkeksi mäntysuopaliuokseen niin saisivat mahdolliset ötökät kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon paljon oksia sisälle, ja harvoin, jos koskaan, on tullut ötököitä. Usein kerään kyllä tippuneita oksia, siinäkö mahdollisesti syy..

   Poista
 9. Upeat hyasintit ja upea toteutus! Mä tykkäisin myös kovasti värikkäiden leikkohyasinttien kokoelmasta, mutta valkoista lukuunottamatta niiden tuoksu on mulle liian voimakas. Mut jos vaikka kokeilis yhden värillisen ujuttaa niiden valkoisten sekaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän nämä menee partsillakin, kun on leudot säät. Ei pääse tuoksu häiritsemään :)

   Poista
 10. Kyllä musta leikot on vielä ihanampia. Jos se vaan on mahdollista, että hyasintti voi jotenkin olla vielä ihanampi. :D

  VastaaPoista
 11. Oi miten kaunis asetelma! Hyasinttien huumaavan tuoksun voi
  tuntea ruudun tälle puolelle asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Teija! Tuoksu on juurikin niin huumaavan ihana <3

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig