21. lokakuuta 2015

Olohuoneen syksyisempi tunnelma

No jopas jotakin, ajattelin kun näitä kuvia selasin. En ihan tajunnutkaan, kuinka syksyiseltä, jopa talveen valmistautuneelta, olohuoneessa näyttää. Kaivoin taljat ja vanhan maton käyttöön. Pallovalot olen ottanut esille heti, kun pimeät illat saapuivat. Sohvan takana on kaappi, jonka päälle nostin ulkoa vanhat puulaatikot tuomaan lisää rustiikkista fiilistä. Siinä ne nyt viherkasveineen toimivat ikään kuin tilanjakajana keittiön ja olohuoneen välillä.Matalalla, vanhalla lattianluukkupöydällä on mahtavan monivärinen kirjojuoru (Tradescantia zebrina). Mielestäni siinä yhdistyvät kaikki ihanat kasvien värit; vihreä, punertava ja hopeanharmaa. Tämä amppelikasvina tunnettu, rentovartinen komistus sopii mitä parhaiten näin ylhäältä alaspäin katsottavaksi. Tällainen asettelu antaa heti freesimmän fiiliksen tästä jokseenkin vanhanaikaisesta viherkasvista, vai mitä sanotte?


Puulaatikoissa majailevat siis pitkälehtiviikunat (Ficus binnendijkii), jotka ovat hauska perinteisen limoviikunan muunnos. Tykkään, että tuo lehtimuoto on niin tyylikäs! Tuollainen pienikin kasviseinä antaa kivan pesämäisen fiiliksen sohvan nurkkaan. Voisipa tilanjakajaa vaikka jatkaa toiseenkin puulaatikkoon, jossa tällä hetkellä säilytetään muuten tasolla ajelehtivia irtotavaroita. 


This is my cozy nook for the coming wintertime. The wandering jew looks so fresh when looking from above instead of a hanging basket. The narrow leaf fig wall acts as a room divider.   

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. pehmeä syys/talvitunnelma välittyy kauniisti näistä kuvista. Kirjojuoru pääsi heti sisäkasvitoivelistalleni,joita pitäiskin uskaltaa jo alkaa lyhentää. Kyllä kasvit vaan muuttavat oleellisesti sisätilojenkin tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin, että kasveilla saa sisustukseen kotoisuutta . "Koriste-esineitä" aivan parhaimmillaan :) Tykkään kyllä tuosta juorusta, olkoonkin vanhanaikainen.

   Poista
 2. Tosi kotoisalta näyttää teidän olohuoneessa. Tykkään tuosta uuden ja vanhan ja erilaisten pintojen ja materiaalien yhdistelmästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tajusin just, että kotoisa ja syksy sopii samaan lauseeseen erittäin hyvin :) Syksyisin kodista tehdään usein enemmän kotoisa, kun siellä enemmän aikaakin vietetään. Tanskalaisillahan siihen on oma sanakin: hygge.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Ellen - sitä kai se syksy tuo tullessaan :) Talvi on helpompi kestää, jos viihtyy oman kodin sisustuksessa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti Elisa - aikalailla mummolafiilistä, mutta sopii näin syksyiseen mielenmaisemaan :) Keväällä sitä luultavasti katselee taas aivan eri silmin...

   Poista
 5. kauniita, syksyisiä värejä ja tunnelmia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii vuodenaikaan hyvin. Tuntuu, että joulun lähestyessä hyrskeet lisääntyy, mutta sitten heti Jn jälkeen alkaa karsiminen kevättä kohden. Kummallinen tämä sisustelijan mieli :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig