13. lokakuuta 2015

Avokadot muuttivat sisälle

Avokado on niitä perinteisiä siemeniä, jotka hedelmän syömisen jälkeen tökätään multaan tai viritellään vesilasiin juurtumaan. Niitä minäkin silloin tällöin upottelen ruukkuihin, ja autuaasti unohdan ne sille tielleen. Näin kävi kesällä taas kerran, mutta tällä kertaa ihmettelin kasvihuoneessa. Mullasta kun nousi todella pontevan oloisia pieniä taimia. Hetken mietinnän ja mullan kaivelun tuloksena totesin niiden olevan avokadoja, joiden siemenet olin alkukesästä kiireessä pistänyt multiin. Kaivoin taimet varovaisesti ylös, pesin juuret ja laitoin ne vesipulloon. 


Tähän saakka ne ovat olleet terassilla, mutta nyt tajusin ottaa ne viimein sisälle. Löysin tuollaiset aivan supermageet vesipullot Kierrätyskeskuksesta, joihin taimet siirsin saman tien. Että näistä pienistä jutuista aina tulee niin hyvä mieli. Nyt sekä uusista upeista pulloista, että näistä kasveista sisällä!


Vielä pieni pala kesää pääsi siis sisälle. Ihana kesä, I already miss you! 

I just moved my small avocado plants inside from the terrace. Aren't the bottles supercool? I found them from a Reuse Centre.

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

13 kommenttia

 1. Minkälainen tuo välitilanlaatta on käytössä? Olen tuommoista miettinyt omaan keittiöön :)
  Kauniit pullot ja hyvältä näyttää myös pikkuavokadot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä laatta se on - ei mitään huonoa sanottavaa. Ainoa vaan, että jos olisin ollut noiden laitoin aikaan tietävämpi saumausaineiden väreistä, niin olisin laittanut tummemman. Näyttäis mageemmalta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eiks vaan! Superit pienet avokadotaimet. Onneksi ei pakkanen kerennyt viedä mennessään.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tykkään kans tosi paljon. Onneksi muistin tuoda ne sisälle ennen kunnon pakkasia...!

   Poista
 4. Sinulle on haaste blogissani! :) http://puutarhanpauloissa.blogspot.fi/2015/10/vastaus-vaarin-torpan-haasteeseen.html

  VastaaPoista
 5. Ihan todella upeet, mahtava kuvatkin taasen! Täytyykin kokeilla joskus! Laitetaanko nuo veteen sellaisenaan, vai tehdäänkö viilto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Ei niihin viiltoa tarvitse tehdä, kyllä luonto itse juuret siemenen ulkopuolelle hoitaa. Vesilasiin ne kannattaa viritellä esim. hammastikkujen avulla, niin että pieni osa siemenestä on vedessä. Helpoimmalla mielestäni kuitenkin pääsee, jos peittelee koko siemenen multaan, pitää sen hieman kosteana, ja odottaa että juuret tulevat ulos ja taimi jo pilkistää. Sen jälkeen pesee juuret, ja sujauttaa pulloon tuolla tavalla. Keväällä tein tammenterhoista vastaavia. Käy tsekkaan täällä: http://kukkalablog.blogspot.fi/2015/05/terho-juuret-lehdet-tammi.html

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig