23. syyskuuta 2015

Syksyinen, mutta freesi istutus


Intouduin pitkästä aikaa tekemään sekaistutuksen ulkokasveista. Olipas virkistävää luoda uutta! Toisinaan suunnittelen asetelmat hyvin huolella etukäteen, ja kerään ostopaikassa vain tarvekasvit. Idea voi kummuta astiasta, inspiroivasta värimaailmasta, metsästä poimitusta oksasta, you name it! Joskus saan idean vasta myymälässä esimerkiksi kasvista, jonka ympärille kehitän muuta. Joskus idea puuttuu totaalisesti, ja varsinkin silloin kaipaan inspistä myymälässä. On voimaannuttavaa inspiroitua oikein kunnolla!!


Tämä kasvikokonaisuus syntyi pyöriessäni Espoon Plantagenissa. Minulla oli valmiina pyöreä, matala sinkkiastia, ja etsin siihen harmahtavaa sävymaailmaa. Kun näin hernesypressin (Chamaecypris pisifera 'Boulevard') ja kummituspuun (Corokia), tiesin heti mille linjalle lähdetään. Harmaata, vihreää ja kevyttä thank you. Mukaan vielä hopealanka (Calocephalus brownii) ja valkokukkainen syklaami (Cyclamen persicum). Syklaami tuo jykevyyttä muuten hyvin ilmavaan ja hörhöilevään kokonaisuuteen.Halusin tähän istutukseen mukaan kakuista tutun viiri-/lippunauhaviritelmän. Suhautin kepit mustiksi, sidoin narun niiden väliin, ja laitoin nukkapähkämön lehtiä siihen roikkumaan. Tällaiseen kävisi hienosti vaikka koivun tai vaahteran pienet, keltaiset lehdet. Syksyn tuulta tuollainen viritys ei taida kestää, mutta tämä freesi istutus onkin terassilla.

/Sanna

Blogia voi seurata: BloglovinFacebookInstagramPinterest tai painamalla "Lukijat/Liity tähän sivustoon" -naviskaa blogin oikeassa reunassa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Ihana! Erityisesti tuo lippuviiriviritys on mahtava idea. Olenkin hakenut inspiraatiota syksyn asetelmiin, voi olla että joudun vähän kopioimaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä, hyvä! Loistavaa kuulla, että inspis iski :) :)

   Poista
 2. Rakastan syksyn harmaan hopeisia sävyjä!
  Hopealanka ja kummituspuu tuovat ilmettä ja korostavat muiden kasvien muotoja ja sävyjä.
  Syksyn lumoa sinulle, Sanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, harmaanvihreä se vaan iskee edelleen! Nuo molemmat mainitsemasi kasvit on aivan lemppareitani, sopii monenmoiseen. Käytetäänkö niitä siellä?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on ihan supermagee tapaus! Kasvi minun makuun. Ja ulkona todella huoleton ja vähään tyytyväinen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Thanks Riina! Tykkään kans tästä, erityisesti värimaailmasta :)

   Poista
 5. Ihanan kaunista!!! Mullakin on tollainen kummituspuu, mutta se on kuollut jo pari vuotta sitten. Silti erittäin kaunis ja sisustuksellinen. Ha hah! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! Toi kummituspuu on hauska kasvi siitä, ettei sen olemus paljoa muutu, vaikka sen lehdet kuivuisivat. Varsinkin jos sitä ei ihan vierestä katsele. Ulkonakin se näyttää kivalta koko talven, vakkei enää hengissä olekaan.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

Blogger Template Created by pipdig